احیای یکصد و 81 واحد تولیدی راکد استان در سه سال گذشته
- شناسه خبر: 37992
- تاریخ و زمان ارسال: 9 تیر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت؛ معاون اقتصادی استاندار قزوین در نشست هماندیشی اصحاب رسانه با استاندار قزوین که در سالن باغستان برگزار شد؛ در سخنانی اظهار کرد: نرخ بیکاری در استان در زمستان گذشته به ۴.۷ درصد رسید که کمتر از نرخ بیکاری معمول بود و این میزان درکل سال گذشته ۶.۴ درصد بود که از میانگین کشوری با 8 و یک دهم درصد پایینتر بود. این درحالی است که نرخ مشارکت کمتر است و با کمبود نیروی کار در استان مواجه هستیم.
علی رحمانی تصریح کرد: در شرایطی که به طور میانگین سالانه حدود چهار هزار نفر بیمه شده داشتیم این میزان در سال به 18 هزار نفر رسید که براساس این آمار میتوان ادعا کرد برنامه اشتغال استان محقق شده است.
وی درباره استقرار واحدهای دانشبنیان در استان گفت: استان قزوین در حوزه دانشبنیان رتبه اول با کسب ۸۶ امتیاز را دارد، اکنون نیز ۱۶۳ شرکت دانشبنیان در استان وجود دارد که با توسعه این شرکتها توانستیم جایگاه پارک علم و فناوری قزوین را از سطح سه به سطح دو ارتقا بخشیم.
معاون اقتصادی استانداری قزوین با اشاره به وضعیت سرمایهگذاری خارجی در استان قزوین اعلام کرد: بر اساس گزارش وزارت کشور با حجم ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان توانستیم رتبه دوم را در کشور کسب کنیم و دو سال پیاپی است که این جایگاه را حفظ کردهایم.
رحمانی مطرح کرد: در سفر رئیسجمهور به استان 11 هزار میلیارد تومان مصوبات داشتیم که 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش صنعت پرداخت شد؛ البته مجموع مصوبات سفر و اعتبارات عمرانی بیش از 40 هزار میلیارد تومان است.
معاون اقتصادی استانداری قزوین با بیان اینکه در حال حاضر 968 واحد صنعتی و تولیدی در استان در حال ساخت است که برای راهاندازی آنها بیش از 29 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است؛ اضافه کرد: با راهاندازی این واحدها زمینه اشتغال 43 هزار و 172 نفر مهیا میشود؛ از این تعداد یکصد و 23 واحد صنعتی پیشرفت فیزیکی بالای 80 و 273 واحد با پیشرفت بالای 60 درصد دارند.
رحمانی بیان کرد: در دولت سیزدهم با اختصاص 1500 میلیارد تومان سرمایهگذاری 181 واحد صنعتی و تولیدی احیا شدند و زمینه اشتغال 3856 نفر مهیا شد. در این دولت همچنین با استقرار گمرک مستقل در منطقه چرمسازی، زمینه صادرات چرم از استانهای دیگر در این گمرک مهیا شد که ارزش افزوده حاصل از آن به استان اختصاص میباید. منطقه ویژه اقتصادی استان هم در این مدت تعیین متولی شد که توسط شرکت شهرکهای صنعتی راهاندازی این منطقه صورت میگیرد.
رحمانی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم است تشریح کرد: در سال گذشته بیش از 250 هزار تن گندم در استان تولید شد و توانستیم 185 هزار تن گندم خریداری کنیم. هدفگذاری امسال هم تولید 300 هزار تن گندم و خرید تضمینی 200 هزار تن است که میتوانیم حدود 50 هزار تن مازاد مصرف خود را به دیگر استانها صادر کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ولایت درباره ناترازی انرژی و تامین برق واحدهای صنعتی توضیح داد: واحدهای صنعتی که بالای شش مگاوات مصرف برق دارند باید مصرف خود را تا ۵۰ درصد کاهش دهند که برنامهریزی برای تعطیلی هم با نظر مدیر واحد انجام میگیرد./ی