سفر رئیسجمهور به استان 40 هزار میلیارد تومان دستاورد داشته است
- شناسه خبر: 11913
- تاریخ و زمان ارسال: 10 اردیبهشت 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، مهدی رجحانی در نشست خبری با اصحاب رسانه با ارایه گزارشی از مصوبات سفر رئیسجمهور به استان اظهار کرد: در هفتم اردیبهشت سال گذشته میزبان ریاستجمهور بودیم که مصوبات این سفر در قزوین هم سطح استانهای بزرگ و مطرح است که فرصت مناسبی برای جهش و شتاب توسعه استان خواهد بود.
وی اعتبارات مصوب سفر را 10 هزار و 700 میلیارد تومان و 250 میلیون یورو و بخشی هم تسهیلات بانکی اعلام و تصریح کرد: با احتساب ارزش مادی فعلی در مجموع همه اعتبارات و تسهیلات اختصاص یافته در این سفر حدود 40 هزار میلیارد تومان میشود.
معاون عمرانی استانداری قزوین اضافه کرد: برای برخی مصوبات، اعتباری دیده نشده و ریالی تخصیص نیافته است. اما در توسعه استان نقش مهمی دارند که از جمله آنها میتوان به دریافت مجوز شهرک تولید محتوا و حل مشکل عظیمیه اشاره کرد که منجر به رشد و توسعه اقتصادی استان خواهند.
رجحانی اعلام کرد: اعتبار مصوبات سفر در سه بخش تعریف و تامین خواهند شد که شامل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، دستگاههای اجرایی استان و وزارتخانهها میباشد که سهم هر دستگاه نیز مشخص شده است.
وی توضیح داد: سهم سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور یک هزار و 947 میلیارد تومان است که تخصیص یافته است؛ اعتبارات استانی نیز حدود 600 میلیارد تومان میباشد و اعتبارات ملی هم داریم که هنوز گزارشی از آن ارائه نشده است.
معاون عمرانی استانداری قزوین ابراز کرد: تاکنون در مجموع بدون سهم دستگاههای ملی حدود 2 هزار و 547 میلیارد تومان از اعتبارات سفر تخصیص یافته است؛ البته از آنجایی که برای اجرای مصوبات سفر رئیسجمهور یک تا سه سال زمان در نظر گرفته شده است باید سالانه به طور میانگین حدود 3 هزار و 500 میلیارد تومان از اعتبارات سفر به استان اختصاص یابد که بتوانیم بر اساس برنامه کارها را دنبال کنیم.
رجحانی با بیان اینکه از نظر کیفی طرحهای شاخصی در استان اجرایی خواهد شد که عرصههای بهداشت و درمان، راهسازی، آبرسانی از مهمترین آنها خواهدبود؛ یادآورشد: عملیات اجرایی تمامی پروژههای عمرانی مصوب شده در سفر رئیسجمهور آغاز شده است و پروژه تعطیل شده نداریم؛ در حالی که در ابتدای کار دولت سیزدهم شاهد پروژههای نیمه تمام و تعطیل شده زیادی در استان بودیم و خوشبختانه اکنون سرعت روند اجرای آنها قابل قبول است.
بخش دیگری از این نشست به پاسخگویی به سئوالات خبرنگاران اختصاص داشت که برخی از آنها درباره آخرین وضعیت پروژههای مهم عمرانی استان همچون سنددار شدن اراضی مهرگان، بلاتکلیفی ساکنان ارنجک، متروی هشتگرد به قزوین، طرح TOD منطقه راهآهن، فرودگاه و وضعیت جاده قزوین به الموت و تنکابن و تغییرات متعدد در سرپرست شهرداری الوند بود.
رجحانی در پاسخ به سئوال خبرنگار ولایت درباره سنددارشدن اراضی مهرگان مطرح کرد: ساکنان واحدهای مسکن مهر به دلیل وجود مشکل در صدور پایان کار که از فرایندهای نظارتی نشات میگیرد تاکنون موفق به دریافت سند نشدهاند در اینباره پیگیریهایی از سازمان نظام مهندسی ساختمان صورت گرفته است تا این مطالبه شهروندان محقق شود.
این مسئول درباره دیگر سئوال خبرنگار ولایت درباره منطقه ارنجک عنوان کرد: این منطقه رشد جمعیتی داشته است از این رو نیاز به ساخت و ساز جدید دارد و این رشد متناسب با اراضی موجود در منطقه نیست؛ از اینرو اهالی منطقه درخواست ساخت و ساز خارج از محدوده دارند.
رجحانی عنوان کرد: با پیگیریها و بررسیهای صورت گرفته منطقه ارنجک درخواستهای سوداگرانه دارد از اینرو در این منطقه رشد فیزیکی نخواهیم داشت ولی تامین زیرساختهای مورد نیاز این منطقه را در دستورکار قرار دادهایم که در حال انجام است.
وی درباره پروژه فرودگاه مطرح کرد: این موضوع در گذشته مغفول مانده بود و پیگیری نمیشد که و در این دولت با جدیت آن را در دستور کار قرار دادیم؛ از مصوبات سفر هم بوده است و خوشبختانه واگذاری آن بصورت BOT به بخش خصوصی از سوی وزارت جهاد کشاورزی در دست اقدام است و میتواند در توسعه استان موثر باشد.
معاون عمرانی استانداری قزوین عنوان کرد: جاده قزوین به الموت وتنکابن بیش از دو دهه معطل مانده و هنوز تکمیل نشده و با تعهدات راه و شهرسازی و پیگیریهای انجام شده امیدواریم امسال فاز اول آن تا روستای شهرک که حدود 70 کیلومتر است را به بهرهبرداری برسانیم.
وی ادامه داد: محور رحیمآباد به کلاچای مشکلات زیستمحیطی دارد و پیمانکار قبلی آن را متوقف کرده و به نظر میرسد با مشکلات و موانعی که دارد امکان تکمیل آن کمی سخت است؛ اما آسفالت 9 کیلومتر از مسیر امسال در محدوده استان آماده بهرهبرداری است و در مصوبات سفر نیز 80 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته است.
این مسئول در مورد طرح TOD و نوسازی راهآهن قزوین بیان کرد: این طرح هم از اموری است که مدتها معطل مانده بود که در جلسات ماده پنج آن را پیگیری کردهایم و منتظر پاسخ شورای عالی معماری و شهرسازی هستیم.
رجحانی توضیح داد: اجرای این طرح در توسعه منطقه جنوب شهر قزوین و بازآفرینی منطقه امامزاده حسین(ع) و در صورت اجرا ساماندهی جنوب شهر را به همراه خواهد داشت.
وی همچنین درباره اجرای متروی هشتگرد به قزوین گفت: ارزش این پروژه حدود 30 هزار میلیارد است و تاکنون هم مطالعات اقتصادی دقیقی برای آن انجام نشده است؛ برای جدی گرفتن این طرح در سفر ریاست جمهوری مبلغ 10 میلیارد تومان برای تکمیل مطالعات آن مصوب شد تا ببینیم اجرای این طرح از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هست یا نه؛ هر چند وزارت راه و شهرسازی با آن موافق نیست و معتقد است این طرح اقتصادی نمیباشد؛ اما با پیگریهای صورت گرفته وزارت راه و شهرسازی با انجام مطالعات آن موافقت کرد و اکنون در این باره منتظر پاسخ شورای عالی شهرسازی هستیم./ی