ادامه میدهیم تا نشان دهیم بانوان هم میتوانند قهرمان باشند
- شناسه خبر: 35780
- تاریخ و زمان ارسال: 5 خرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

«لیلا برجعلی» یکی از این دختران است که بعد از حدود دوازده سال فعالیت ورزشی امروز به عنوان تنها بانوی کاراتهکای تیم ملی از استان قزوین موفقیتهای بزرگی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
برجعلی از رده سنی نوجوانی تا بزرگسالان عضو تیم ملی بوده و در وزن مثبت ۶۸ کیلوگرم روی تاتامی میرود.
نایب قهرمانی آسیا در ردههای سنی نوجوانان و جوانان، کسب نقره و برنز بزرگسالان آسیا و نقره یونیورس مسکو از جمله مدالهایی است که او برای آنها بالای سکو رفته است.
زن بودن مانع ورزش قهرمانی نیست
برجعلی درباره علاقه و نقطه آغاز ورودش به ورزش به خاطرهای از دوران کودکی خود اشاره کرد و گفت: برادرم باشگاه میرفت، همچنین عضویت و فعالیت شرکت یکی از دوستان مدرسهام در کلاس کاراته و تعریفهای او، باعث شد من هم دلم بخواهد در کلاسها شرکت کنم و اینطور شد که تا امروز کاراته، کار میکنم.
ورزشکار بودن دغدغهها و مشکلات خاص خود را دارد و پیگیری ورزش حرفهای بهعنوان یک زن و دختر شاید نیازمند تحمل سختیهای بیشتری باشد.
از نظر این بانوی ملیپوش، وضعیت هیات کاراته نسبت به قبل خیلی بهتر شده و در حمایتها بین بانوان و آقایان تفاوت قائل نمیشوند؛ البته از سمت اداره تربیت بدنی هنوز هم به این نیاز داریم که توجهها بیشتر باشد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر در سطح جامعه، مادر و پدر و دختر و پسر مشغول به کار هستند، گفت: با در نظر گرفتن اینها میبینیم زمانی که صرف ورزش میشود بیشتر از کار کردن نیست که بخواهد مانعی برای بانوان باشد، به نظر من برای پیشرفت باید زمان گذاشت و برنامهریزی کرد.
به گفته این کاراتهکای قزوینی، در بعد ورزش حرفهای نیاز داریم خانوادهها شرایط را درک کنند، چرا که ممکن است در طول سال مدت زیادی در اردو و دور از خانه و خانواده باشیم.
برجعلی درباره محدودیتهای تمرین گفت: برای تمرین کردن در پیست باید هماهنگیهای خاصی انجام شود، یک پروسه طولانی باید طی و همه چیز چک شود، اما این مسیر برای ورزشکاران آقا راحتتر است.
مسیر قهرمانی را به درآمد ترجیح دادیم
این بانوی ورزشکار، درآمد و بیمه را از بزرگترین چالشهای ورزشکاران برشمرد و تصریح کرد: اگر به فکر ورزش قهرمانی نبودیم در بیست سالگی سرکار میرفتیم و درآمد داشتیم اما مسیر قهرمانی را انتخاب کردیم و در مقابل شاهد بیتوجهیها هستیم و باید برای مسابقات دغدغه داشته باشیم.
او ادامه داد: بهکارگیری قهرمانان ورزشی در ادارات طرح خوبی است و از قهرمان حمایت میشود اما این طرح هم محدودیتهایی دارد و اگر جای خالی نباشد باید منتظر ماند تا نهاد و ادارهای به ما نیاز پیدا کند.
برجعلی با بیان اینکه همه مدالها ارزشمند هستند خاطرنشان کرد: در مسابقات یونیورس مسکو از جدول سختی بالا آمدم، حریفم مدال المپیک داشت و بردم در این رقابتها خیلی لذت بخش بود و توانستم توانایی خودم را نشان دهم.
این ملیپوش کاراته، با تاکید بر ضرورت بهروز بودن مربیان گفت: یکی از مشکلات مربیان ما این است که به فکر ارتقای خودشان نیستند؛ ورزش امری پویا است، داوریها و قوانین بهروز میشود، مربی باید اینها را درنظر داشته باشد و تغییرات بازیکنان را ببیند، ما در کاراته بازیکنان خوبی داریم و ظرفیت بالا است اما بودجه کافی نداریم.
او ادامه داد: البته مربی من سعی میکند خود را بروزرسانی کند و همیشه یکی از مشوقهای من بوده است.
قهرمانان ورزشی به حمایت مالی و اسپانسر نیاز دارند
برجعلی درباره سختیهای مسیر قهرمانی گفت: تا سال گذشته مسابقات جهانی سهمیهای نبود، اما الان سهمیهای شده که کار را برای ما سختتر کرده، باید مسابقات مختلفی شرکت کنیم که همه آنها مستلزم هزینه است.
او ادامه داد: معمولا مسابقات را با هزینه شخصی خودم شرکت میکنم، دنبال اسپانسر هم بودم اما تا امروز اتفاق خاصی رقم نخورده است؛ البته ناگفته نماند که هیات هم کمک میکند، ولی نیاز داریم استانداری و اداره ورزش و جوانان هم برای داشتن حامی از ما پشتیبانی کنند، این نهادها میتوانند برای پیدا کردن حامی رایزنی کنند.
برجعلی عنوان کرد: وزارت ورزش برای قهرمانیها جایزه دارد اما مبلغ آن بهاندازهای نیست که کفاف یک سال هزینه ورزش قهرمانی، مکملها و فیزیوتراپیها را بدهد، چون در طول سال زمان زیادی صرف تمرین میشود، امکان کار کردن هم نداریم و سخت میگذرد.
او ادامه داد: قهرمانی ما، افتخارش برای استان هم هست اما حمایت آنچنانی نمیبینیم. خود ما ورزشکاران هم بیشتر به خاطر عشق به افتخارآفرینی ادامه میدهیم و هزینههای مالی و تحلیل جسمانی خود را تحمل میکنیم.
برجعلی اظهار کرد: خیلی وقتها شده که ناامید شدم و به فکر این بودم ورزش قهرمانی را کنار بگذارم اما مریم کبیری، مربی من، در همه این ناامیدیها، نقطه امیدم بود و همیشه کمک کرد تا ادامه بدهم، از خانواده و دوستان نزدیکم هم که همیشه کنارم بودند تشکر میکنم.
تاکید بر توانمند بودن بانوان، حرف پایانی برجعلی بود. از نظر او ما ورزش قهرمانی را ادامه میدهیم تا نشان دهیم بانوان هم میتوانند مثل آقایان فعالیت داشته و حتی برتر هم باشند، قطعا ما به عشق مردم این مسیر را با همه سختیهایی که دارد ادامه میدهیم.