همایش ملی «تاریخ، فرهنگ و هنر قزوین» برگزار شد
- شناسه خبر: 42156
- تاریخ و زمان ارسال: 11 شهریور 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ولایت و به نقل از ایبنا، رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در این همایش که در تالار بوستان دانشگاه برگزار شد، بر اهمیت قزوین و مطالعات قزوینپژوهی تاکید کرد.
سیدعلی قاسمزاده گفت: متاسفانه قزوین در حوزه تمدن و تاریخ بسیار مظلوم واقع شده و نیازمند توجه بیشتر است.
وی افزود: این رویدادها داشتههای فرهنگی و تاریخی قزوین را معرفی میکند که جزئی از تاریخ و فرهنگ ایران است لذا ما نباید نگاه بومی به تاریخ، فرهنگ و هنر قزوین داشته باشیم.
وی بیان کرد: اگر تاریخ ایران را به خوبی کندوکاو کنیم متوجه میشویم که در شکلگیری تمدن ایرانی که همه ما مدیون آن هستیم قزوین جایگاه ویژهای دارد و نمای هویت ایران است؛ بنابراین تاریخ، فرهنگ و هنر قزوین باید برای همه ما مهم باشد.
قاسمزاده بیان کرد: پس از فوت چهرههای تاثیرگذار قزوینشناسی از جمله دکتر دبیرسیاقی، دکتر تکمیلهمایون، دکتر ورجاوند و دکتر گلریز و همچنین استادان دیگر، نباید اجازه بدهیم که برنامههای قزوینپژوهی متوقف شود. دانشگاه بینالملل وظیفه ذاتی خود میداند که با برگزاری همایشهای قزوینشناس، بستر مناسبی برای ارائه آخرین دستاوردهای محققین و پژوهشگران فراهم کند.
وی یادآور شد: در این راستا تالار مشاهیر قزوین را در دانشگاه بینالملل تاسیس کردیم که در نوع خود و در بین دانشگاههای کشور نمونه است.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: از همه قزوینپژوهان دعوت میکنیم که با تالار مشاهیر دانشگاه بینالملل در ارتباط باشند تا با جمعآوری آثار متنوع بتوانیم آثار ارزشمندی را منتشر و در دسترس آیندگان قرار دهیم.
قزوین همواره کانون فرهنگ و تاریخ ایران بوده است
امیرحسین حاتمی، دبیر همایش ملی «تاریخ، فرهنگ و هنر قزوین» نیز در این همایش گفت: از قرن چهارم که مقدسی قزوین را یکی از مراکز فقاهت و فلسفه معرفی کرد، قزوین همواره یکی از کانونهای مهم فرهنگ، علم و اقتصاد بوده است. شاید قزوین از لحاظ وسعت جغرافیایی به پای کلان شهرهایی مانند شیراز، تبریز و اصفهان نرسد ولی از حیث غنای فرهنگی و تاریخی نه تنها همپای آنها بلکه بالاتر از آنها است.
حاتمی بیان کرد: بنابر یک روایت مستند تاریخی، روز نهم شهریور ماه توسط شاه تهماسب صفوی به نام قزوین نامگذاری شده است. سالها پیش، روز قزوین به همت شهرداری بسیار باشکوه و با اجرای برنامههای متنوع برگزار میشد ولی متاسفانه در چند سال اخیر این برنامه رو به افول رفته است و هیچ نشانی از برگزاری برنامههای فاخر مشاهده نمیشود و دستگاههای متولی بار این موضوع مهم را به زمین گذاشتهاند.
وی عنوان کرد: دانشگاه بینالملل امام خمینی(ره) سه سال است که به طور مستمر و به مناسبت روز قزوین اهتمام ویژهای به برگزاری برنامه و همایشهای پژوهش محور با این موضوع دارد.
حاتمی تشریح کرد: خوشبختانه امسال و در همایش «ملی تاریخ و فرهنگی و هنر قزوین» که با همت دانشگاه بینالملل امام خمینی (ره) و انجمن تاریخ شعبه قزوین برگزار شد شاهد استقبال بسیار خوبی از جانب پژوهشگران بودیم و به این ترتیب تعداد ۴۵ عنوان مقاله به دبیرخانه ارسال و پس از بررسی هیات داوران تعداد ۳۰ مقاله پذیرفته و از بین آنها ۱۴ مقاله برای ارائه انتخاب شد.
عضو هیات علمی رشته تاریخ دانشگاه بینالملل یادآور شد: ارائه مقاله با موضوعات مختلف از جمله تاریخ، هنر، آب، محیط زیست و… یکی از نکات حائز اهمیت این همایش است.
حاتمی خاطرنشان کرد: امیدوارم این قبیل برنامهها و همایشها در سالهای آینده نیز همچنان تداوم داشته باشد تا بتوانیم فرهنگ و هنر قزوین را بیشتر از گذشته به آیندگان معرفی کنیم.
علیرضا احمدی، دبیر اجرایی همایش تاریخ، فرهنگ و هنر قزوین نیز در ادامه این برنامه گفت: متاسفانه ما ایرانیها نسبت به مکتوب کردن دانش خود کمی بیاعتنا هستیم و این خلاء را به خوبی میتوانیم در سیر تاریخ ایران مشاهده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همایش فوق بستری را فراهم کرد تا پژوهشگران و محققین آخرین یافتههایشان را به علاقمندان ارائه دهند و این نوید را میدهم که مقالههای مورد تایید هیئت داوران تا پایان سال به صورت الکترونیکی منتشر و در دسترس مخاطبان قرار گیرد.
در ادامه همایش نیز با برگزاری نشستهای تخصصی، پژوهشگران به ارائه مقالههای خود پرداختند.