محله «بلاغی» قربانی غرور مدیریت شهری
- شناسه خبر: 45097
- تاریخ و زمان ارسال: 25 مهر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
هانیه رحیمی
در حالیکه برخی از طرح توسعه و بازآفرینی محله بلاغی قزوین بهعنوان مایه افتخار و ادعای دوراندیشی خود یاد میکنند اما این طرح در این سالها نه تنها سودی بهحال این محله و ساکنان آن نداشته بلکه در اثر بدبینی و ناامیدی موجب تخلیه محله از ساکنان اصیل و ضرر و زیان به باقی ساکنان شده است.
موضوع این محله حالا بغرنجتر از پیش شده، در طرح اولیه بازآفرینی این محله، آثار تاریخی از بین میرفت که با اصلاح طرح این خطر رفع و مقرر شد خیابان بدون تخریب آثار تاریخی و از حریم آثار، عبور کند.
اما مسأله فعلی چیست؟
مسأله این است که بافت یکپارچه و پیوسته محله بلاغی ۲ قسمت و در جاهایی احتمالا سه قسمت خواهد شد.
همان اتفاقی که در انصاری غربی حدفاصل مولوی تا بلوار منتهی به دوراه همدان افتاد؛ در اینجا هم در حال تکرار است. آن نگرشی که خیابان تبریز را نصف و خانهها را تخریب کرد و آثار تاریخی را میان خرابهها قرار داد حالا به اسم خیابانکشی و بازآفرینی در محله بلاغی بر تخت حکومت نشسته است!
در حالی که طرح مصوب مدیریت شهری عملا باطل شده و وزارت راه و شهرسازی طرح بازآفرینی این محله را مبتنی بر گردشگری تصویب کرده، اما مدیریت شهری همچنان پا در کفش لجبازی نگاهداشته و بر اجرای طرح ویرانکننده خود اصرار دارد!
چرا شهرداری از چندپاره کردن محله بلاغی کوتاه نمیآید؟
استدلال شهرداری قزوین این است که چون ما در این محله به نیت اجرای طرح قبلی ملکهای زیادی خریداری کرده و هزینه کردهایم بنابراین باید همین طرح را پیاده کنیم.
حالا اگر طی این طرح آثار تاریخی محله تخریب و محله چند پاره شود مهم نیست؛ مهم این است که شهرداریچیها اجازه ندهند دیگران تصور کنند آنها در خرید املاک مذکور دچار اشتباه و هدررفت منابع شدهاند.
بهعبارت دیگر مدیران شهری به قیمت تخریب محله و نابود کردن هویت تاریخی شهر میخواهند ثابت کنند که کلاه سرشان نرفته است. درحالیکه همین تلاش برای اثبات، هزینه و خسارت بزرگتری روی دست مردم میگذارد. انگار اگر مدیران اشتباهات خود را بپذیرند مرتکب گناه نابخشودنی شدهاند!
این طرح ویرانکننده که درحال حاضر در کمیسیون ماده ۵ مراحل تصویب و مقدمات اجرای خود را میگذراند؛ میرود که خیابان انصاری شرقی را بکشد، از کنار خانه حکیم افضل کل مسیر را تخریب کرده و از باغ دبیر سر دربیاورد تا از میان مردم کسی زیر لب پچپچ نکند که بله، مدیران در محله بلاغی اشتباه کرده بودند!
غرور پوشالی
وقتی صحبت از برشمردن افتخارات میشود، پای پیشینه و قدمت قزوین را وسط میکشیم و با تأکید بر تمدن این شهر از اینکه اولین خیابان کشور در قزوین ایجاد شده سخن میگوییم اما هیچ نمیگوییم که یک محله قدیمی و اصیل شهر را ۴۰ سال بلاتکلیف نگهداشتهایم و حالا پس از سالیان سال با اجرای یک طرح مخرب تلاش داریم بر اشتباهات چندین سالهمان ماله بکشیم!
از ۴۰ سال پیش تاکنون این شهر بارها شهردار و مدیریت شهری عوض کرده. بیشتر از دو دهه هم از آغاز به کار شوراهای شهری و مداخله آن در اداره شهر میگذرد.
در این مدت دستکم یکصد نفر در جایگاه شهردار و شورای شهر، مدیریت شهر را بر عهده داشتهاند. یکصد نفر مدعی مدیریت، مطلع به امور، مدافع حقوق مردم و کاردان که برای اثبات ادعای خود بارها نزاعهای سیاسی، حزبی و جناحی به راه انداختهاند تا بر کرسی مدیریت تکیه بزنند.
حالا اگر بر غرور مدیران برنمیخورد باید بگوییم ماحصل مدیریت این یکصد مدعی مدیریت این شده که گرهای که به دست میشود باز کرد را به دندان انداخته و آنچنان میکشند که عنقریب دندان را هم از جا درخواهند آورد!
اما بیچاره مردم شهر که تولیگری امورشان به دست کسانی افتاده که فهمشان از اداره شهر پافشاری بر مفروضات خویش است و اشتباهات و بیسوادیها و آزمون و خطاهایشان برای مردم فاکتور میشود.