برنامه کنترل خشونت در قزوین با اهتمام پیگیری شود
- شناسه خبر: 41689
- تاریخ و زمان ارسال: 5 شهریور 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ایرنا، علی فولیان در نشست کارگروه تخصصی اجرای طرح جامع پیشگیری از خشونت که با حضور مسئولان و نمایندگان دستگاههای متولی برگزار شد، اظهار کرد: آموزش مهارتهای اجتماعی، لازمه پیشگیری از خشونت در جامعه است و تمام مسئولان قوای سهگانه موظف هستند در حوزه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی فعالیت کنند.
وی استفاده از ظرفیتهای مردمی را در حوزه پیشگیری از وقوع جرم بسیار مهم دانست و با اشاره به هدف والای سند تحول و تعالی قوه قضائیه بیان کرد: وظیفه دستگاههای دولتی این است که موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را مردمی کنند.
فولیان در ادامه این نشست خشونت را ارتکاب هرگونه جرم به جسم و روح و روان فرد برشمرد و حفظ حرمت و جایگاه انسان را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: خشونت زیبنده جامعه اسلامی نیست.
این مسئول با تاکید بر اهتمام و همافزایی کلیه نهادها و دستگاهها بر رفع کمبودها و نارساییهای موجود، اظهار کرد: در پیشگیری از بروز جرایم و رفتارهای مخالف با قانون در ابتدای امر باید با آسیبشناسی بهنگام، دلایل وقوع جرایم را مشخص کرده و با یک برنامهریزی علمی و عملی به سراغ شناسایی و اجرای بهترین راهکارها باشیم.
وی در ادامه این نشست در تصریح بهرهگیری از ظرفیت دستگاههای متولی امر در پیشگیری و مقابله بزهکاری بر برگزاری کارگاههای آموزشی در زندانها تاکید و اظهار کرد: مسئولان زندان باید با حمایت انجمن حمایت از زندانیان استان قزوین، حمایت اجتماعی از زندانیان و خانوادههای ایشان را مدنظر قرار دهند.
فولیان بیان کرد: اداره کل آموزش و پرورش باید از ظرفیت دانشآموزان، بعنوان آینده سازان ایران اسلامی به نحو احسن استفاده کنند و تمام تلاش و توان خود را برای ارتقاء توانمندی دانشآموزان بکار گیرد تا به بحرانسازان جامعه تبدیل نشوند.
وی نقش تعلیم و تربیت و محیط آموزشی را در شکوفایی دانشآموزان و به تبع آن ایران اسلامی بسیار مهم دانست و در ادامه افزود: یکی از ضرورتهای جامعه، آموزش مهارت گفتوگو در بین دانشآموزان است. متاسفانه مهارت گفتوگو در بین شهروندان جامعه ضعیف شده و نیاز به آموزش دارد و در بسیاری از مواقع، ضعف در گفتگو منجر به نزاع، درگیری و تشکیل پروندههای خشونتی در جامعه میشود.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین، آموزش و پرورش را بهترین مکان برای تربیت افراد جامعه و قانونمداری دانست و استمرار اجرای قانونمند طرح نماد با مشارکت دستگاههای مرتبط در کلیه مدارس استان را بسیار ضروری و مهم خواند.
فولیان اظهار کرد: ورود و مداخله بهنگام نسبت به دانشآموزانی که در آنان اختلالات و رفتارهای پرخطر مشاهده میشود بسیار حیاتی است، همچنین آگاهسازی از عواقب و تبعات حمل سلاح سرد در بین دانشآموزان به عنوان یکی از وظایف مربیان و مشاوران مدارس بسیار مهم بوده و نصب دوربین مداربسته در مدارس میتواند انتظامبخش هنجارهای اجتماعی باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه بر بهرهگیری از ظرفیت و جایگاه عظیم اجتماعی مساجد در بین مردم به عنوان بهترین مکان برای طرح مباحث قانونگرایی و مقابله با قانونگریزی و تبعات عدم اجرای قوانین و ایجاد صلح و سازش بین افراد تاکید و بیان کرد: ضروری است تا بخشی از مباحث مطرح در اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان را به صورت ثابت به مباحث مربوط به جرایم و رفتارهای خشونتآمیز تخصیص دهد.
فولیان در ادامه با اشاره به نقش و وظایف اداره کل ورزش و جوانان در پیشگیری از خشونت گفت: یکی از وظایف ورزش و جوانان برگزاری دورههای آموزشی مهارتهای اساسی زندگی به عنوان مجازات جایگزین حبس برای افرادی است که مرتکب جرم توهین شدهاند.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در ادامه این نشست با تصریح اقدامات بازدارنده پلیس راهور در پیشگیری و مقابله با تخلفات رانندگی، بر تشویق رانندگان قانونمدار و رانندگی کمخطر و بدون خشونت نیز تاکید کرد.
وی فرآیند صدور گواهینامه و یا تمدید گواهینامه را بهترین زمان برای آموزش صبر و شکیبایی و کنترل خشم برای رانندگان در حین رانندگی دانست و اظهار کرد: وقوع برخی خشونتها در هنگام رانندگی ناشی از کمکاری پلیس در نظمدهی ترافیک شهری و جلوگیری از ازدحام خودروها در خیابانها است که بعضا منجر به نزاع و درگیری می شود و باید پلیس در رفع این مهم دقت و اهتمام بیشتری را بکار برد.