براساس کدام منطق و سیاست باید تورم 43 درصدی را تحمل کنیم؟
- شناسه خبر: 8686
- تاریخ و زمان ارسال: 17 بهمن 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، فاطمه محمدبیگی با انتقاد از کاهش اعتبارات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت؛ به خبرنگار خانه ملت؛ گفت: سازمان برنامه و بودجه با کدام برنامه و چشماندازی اقدام به حل بحران جمعیتی کشور خواهد داشت که امروز دست به کاهش اعتبارات قانون جوانی جمعیت زده است؟ چرا امروز این سازمان با کاهش اعتبارات قانون حمایت از خانواده برای سالمندی ایران پیشقدم شده است؟
وی افزود: در حالی لایحه بودجه پیشنهادی سال 1402 به مجلس ارائه شد که طی آن شاهد کاهش 5/37 درصدی بودجه قانون جوانی جمعیت هستیم، در حال حاضر برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت 7500 میلیارد تومان اعتبارات برآورد شده است که در مقایسه با لایحه بودجه 1401 مبلغ پیشنهادی دولت برای اجرای آن 12 هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده بود، کاهش چشمگیری داشته است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم تصریح کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از قوانین کارآمد مجلس یازدهم است که طی یکسال اخیر ارتباط بسیار موثری با مردم برقرار کرده است؛ اما شاهد هستیم که برخی از جریانهای رسانهای درصدد کاهش کارایی این قانون در راستای عدم تحقق اهداف آن هستند.
ـ ایران در پرتگاه کاهش جمعیتی قرار دارد
وی با تاکید به اینکه یکسال زمان مناسبی برای تحقق تمام اهداف تعیین شده قانون جوانی جمعیت نیست؛ یادآور شد: زمان سپری شده یکسال زمان مناسبی برای تحقق اهداف تعیین شده نیست؛ طبق تحقیقات صورت گرفته از زمان تصمیمگیری زوجین برای فرزندآوری تا تولد فرزند حدود 4 سال سپری میشود بر همین اساس نیازمند گذر زمان هستیم تا اثرات این قانون را به درستی ببینیم. قطعا در بازه زمانی یکساله نمیتوان نتایج کلی این قانون را رویت کرد؛ ایران در پرتگاه کاهش جمعیت قرار دارد و عدم همکاری مسئولان بر بحرانی شدن ماجرا بیشتر دامن میزند.
ـ50 درصد مادران مشمول قانون جوانی جمعیت خودرو دریافت کردهاند
محمدبیگی در جزئیات اجرایی شدن مواد 73 گانه قانون جوانی جمعیت، یادآور شد: پیرو قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت؛ دو شرکت خودروسازی کشور، ایران خودرو و سایپا طبق قانون مکلف شدند به مادرانی که دارای دو فرزند و بیشتر هستند خودروی بدون قرعهکشی بدهند. البته مشروط به اینکه فرزند دوم بعد از تاریخ 19 آبان 1400 به دنیا آمده باشد تاکنون 50 درصد این ماده قانونی محقق شده است.
ـ بحران سالمندی کشور دغدغه مسئولان ارشد نیست
محمدبیگی با اشاره به آییننامههای و دستورالعملهای اجرایی قانون جوانی جمعیت، گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با آحاد ملت ایران درگیر است، اجرای آن دارای اهمیت بسیاری است در شرایط خاصی قرار داریم که اگر بیتوجهی به وضعیت آینده جمعیتی کشور ادامه پیدا کند وضعیت وحشتناکی برای کشور رقم خواهد خورد. هنوز وضعیت بحران سالمندی کشور دغدغه مسئولان ارشد نیست که امروز اینگونه با اجرایی شدن آن رفتار میشود.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای در ادامه یادآور شد: سازمان برنامه و بودجه با کدام برنامه و چشم اندازی اقدام به حل بحران جمعیتی کشور خواهد داشت که امروز دست به کاهش اعتبارات قانون جوانی جمعیت زده است؟ چرا امروز این سازمان با کاهش اعتبارات قانون جوانی جمعیت پیشقدم شده برای سالمندی ایران؟ رشد جمعیت تنها مسئله اجتماعی و فرهنگی نیست بخش بسیاری از قانون مذکور به جایگاه سلامت کودک، مادر و درمان ناباروری بازمیگردد، نادیده گرفتن اعتبارات بودجهای مورد نیاز قانون جوانی جمعیت بیمهری به قانون تصویب شده مجلس است که بسیاری از افراد جامعه را تحت پوشش قرار میدهد.
ـ براساس کدام منطق و سیاست باید تورم 43 درصدی را تحمل کنیم
محمدبیگی با اشاره به رشد تورم در جامعه، یادآور شد: براساس کدام منطق و سیاست باید تورم 43 درصدی را تحمل کنیم و شاهد کاهش ردیف اعتبارات سایر حوزهها علیالخصوص در حوزه بهداشت و درمان باشیم، حتی با احتساب 43 درصد افزایش بودجه برای اجرای این قانون، تا رسیدن به نقطه ایدهآل فاصله داریم.
قانون جوانی جمعیت در طی یکسال گذشته که به دستگاههای مختلف ابلاغ شد باید در اولویت دولت قرار میگرفت، امروز شاهد کاهش اعتبارات اساسی برای این قانون یکساله مجلس هستیم.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد سازمان برنامه و بودجه در فصول بودجهبندی سال 1402، خاطرنشان کرد: قانون جوانی جمعیت در طی یکسال گذشته که به دستگاههای مختلف ابلاغ شد باید در اولویت دولت قرار میگرفت، امروز شاهد کاهش اعتبارات اساسی برای این قانون یکساله مجلس هستیم./ب