استان قزوین در اجرای طرح جهش مسکن، رتبه نخست کشور را کسب کرد
- شناسه خبر: 7425
- تاریخ و زمان ارسال: 19 دی 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، جلسه شورای تامین مسکن استان با حضور محمد مهدی اعلایی استاندار، مهدی رجحانی معاون عمرانی، هاشمی مدیرکل راه و شهرسازی استان و مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط با دستور جلسههایی شامل لزوم اجرای زیرساختهای گاز، برق و آب توسط دستگاههای خدماترسان، تایید مبحث 3 ضوابط مقررات ملی ساختمان توسط نظام مهندسی در شهرهایی که فاقد کارشناسی آتشنشانی هستند؛ بررسی نحوه صدور گواهینامه استاندارد آسانسورهای مساکن مهر در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
استاندار در این نشست با اشاره به پیشتازی قزوین نسبت به سایر استانها در اجرای طرح جهش مسکن اظهارکرد: در دیدار اعضای هیأت دولت با استانداران، رتبه نخست در اجرای طرح جهش مسکن به استان قزوین اختصاص یافت و باید تلاش کنیم تا این جایگاه برای استان حفظ شود.
محمد مهدی اعلایی با تاکید بر اینکه اجرای طرح جهش مسکن باید در استان با جدیت دنبال شود؛ تصریح کرد: این طرح باید با کیفیت مطلوب و بهتر از گذشته اجرایی شود. در این راستا باید دقت صورت گیرد تا از تجربیات موفق گذشته بهره گرفته شود و از تکرار برنامههای ناموفق گذشته جلوگیری شود.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت بافت فرسوده استان در اجرای طرح جهش ملی مسکن عنوان کرد: در این راستا لازم است که بافتهای فرسوده مناطق مختلف استان مورد بازبینی قرار گیرد و برای بهرهگیری از این بافت برنامهریزی شود.
وی با تاکید براینکه باید دقت شود تا اتفاقات نامطلوبی که در برخی ساختمانهای بافت فرسوده با آن مواجه بودهایم پس از این ادامه نداشته باشد؛ اضافه کرد: در این راستا باید نظارت سازمان نظام مهندسی در ساخت و سازهای بافت فرسوده بیشتر شود تا از وقوع آسیبهای احتمالی در این مناطق جلوگیری شود.
استاندار قزوین یادآورشد: از آنجایی که مقاومسازی ساختمانها در بافتهای فرسوده حائز اهمیت است به منظور سرعتبخشی به این کار میتوان موضوع را در شورای تامین مطرح کرد.
اعلایی در ادامه سخنانش با تاکید براینکه بیمه تضمین کیفیت ساختمانها در بافت فرسوده نیز ضرورت دارد و باید در این راستا اقدامات اساسی صورت گیرد؛ توضیح داد: با توجه به اینکه ریسک بیمه بالاست شرکتهای بیمه از این طرح به خوبی استقبال نمیکنند؛ اما میتوانیم با کمک بیمههای دولتی این مشکل را حل کنیم.
وی درباره ضرورت افزایش قدرت پرداخت تسهیلات از سوی بانکها نیز گفت: برای این منظور لازم است که حساب پیمانکاران و گردش مالی آنها به بانکهای استان واریز شود و هر پیمانکار در بانکی که وام میگیرد گردش مالی داشته باشد.
استاندار قزوین درباره مسکن کارگری نیز بیان کرد: با توجه به صنعتی بودن استان، رونق مسکن کارگری در دستور کار قرار گیرد؛ در این راستا واحدهایی که بالای 400 نفر شاغل دارند میتوانند وارد ساخت مسکن برای نیروهای خود شوند.
نماینده ارشد دولت در استان همچنین ابرازکرد: مدیران بانکها به تسهیلات مسکن روستایی هم توجه کنند تا ساخت و ساز در این مناطق رونق داشته باشد و شاهد آبادانی مناطق روستایی باشیم.
ـ طرح نهضت ملی مسکن در روستاهای قزوین اجرایی میشود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این نشست با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن علاوه بر شهرها در روستاها و برای افراد واجد شرایط اظهار کرد: با بررسی وضعیت روستاها به زودی برای ثبتنام از متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن اطلاعرسانی میشود.
مهدی رجحانی تصریح کرد: روستائیانی که فاقد مسکن هستند به شرط سکونت در روستا و سبز بودن «فرم ج» میتوانند برای بهرهمندی از مزایای این طرح ثبتنام کنند و در صورت تایید شرایط صاحبخانه شوند.
رجحانی همچنین تاکید کرد: باید درباره کیفیت مصالح بکار گرفته شده در طرح نهضت ملی مسکن دقت لازم صورت گیرد تا مشکلات گذشته در اجرای این طرحها تکرار نشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه بر نحوه نظارت بر پروژههای نهضت ملی مسکن جدی هستیم تا از بروز مشکلات در آینده جلوگیری شود؛ اظهارکرد: از آنجا که طرحهای نهضت ملی مسکن استان در تعداد زیادی از بلوکهای ساختمانی یکسان توسط پیمانکار واحد ساخته میشود به منظور کاهش تعداد مهندسان ناظر و تقویت انسجام فنی پروژه نهضت ملی استان، مقرر شده است که ظرفیت اشتغال به کار مهندسان ناظر پروژه نهضت ملی مسکن استان بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان افزایش یابد.
سید علی هاشمی تصریح کرد: بر اساس مفاد شیوهنامه طرح اقدام ملی مسکن، ظرفیت اشتغال به کار مهندسان ناظر با ضریب 50 درصد اعمال میشود و مهندسان ناظر مقیم پروژههای نهضت ملی مسکن پس از احراز شرایط لازم از طریق فراخوان توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان انتخاب و برای تایید به اداره کل راه و شهرسازی استان معرفی میشوند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین همچنین درباره اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها توضیح داد: پیشنهاد میشود زمینهای روستایی توسط دفتر فنی استانداری و با هماهنگی بنیاد مسکن شناسایی شود و الحاق برای واگذاری به واجدان شرایط در روستاها جزو دستور کار قرار گیرد و زمین در روستاها با شرایط نهضت ملی مسکن احصاء و هرجا امکانپذیر بود کار اجرایی شود.
ـ بیتوجهی مسئولان گذشته، بافت فرسوده را به معضل تبدیل کرده است
در ادامه این نشست مدیرعامل آبفای استان با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت خدمات زیرساختی در بافت فرسوده قزوین اظهارکرد: بافت فرسوده شهر قزوین با آثار تاریخی، بیانگر هویت این دیار است؛ اما به علت عدم هماهنگی متولیان امر در سنوات گذشته به جای آنکه فرصتی برای توسعه استان باشد به معضل تبدیل شده است.
داراب بیرنوندی با بیان اینکه مساحت بافت فرسوده در قزوین 570 هکتار است؛ تصریح کرد: چنانچه درباره بافت فرسوده استان چارهاندیشی به موقع صورت نگیرد این موضوع به یک بحران به ویژه درصورت وقوع زلزله تبدیل میشود.
این مسئول با اشاره به مهمترین مشکلات موجود در بافت فرسوده شهر قزوین تشریح کرد: وجود بیش از 2 هزار حلقه چاه دستی جذبی در معابر و منازل قدیمی، وجود خاک دستی و غیر متراکم بستر نامناسب در زیر شالوده ساختمانها، وجود خانههای قدیمی مدفون شده در زیر ساختمانها و معابر ازجمله این مشکلات است.
بیرنوندی همچنین یادآور شد: وجود قنوات قدیمی، احداث ساختمانهای بلندمرتبه بدون در نظر گرفتن ظرفیت باربری بافت و خاک منطقه، تردد خودروهای سنگین به منظور حمل مصالح ساختمانی که موجب ایجاد تنش برشی درخاک اطراف لولههای توزیع آب میشوند و عدم زیرسازی مناسب معابر پس از تعریض معبر و ساخت ساختمانهای جدید از دیگر مشکلات اساسی در بافت فرسوده قزوین بوده که لازم است برای حل آنها تدابیری صورت گیرد./ی