قطع حقابه دشت قزوین از سد طالقان، تهدیدی جدی برای کشاورزی منطقه به شمار میآید
- شناسه خبر: 83273
- تاریخ و زمان ارسال: 30 اردیبهشت 1405 ساعت 07:30
- بازدید :
شرکت تعاونی کشاورزی آببران کشاورزان فعال قزوین در نامهای رسمی خطاب به وزیر کشور، نسبت به قطع حقابه کشاورزی استان از سد طالقان هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری مسئولان جهت رفع این بحران شده است.
به گزارش ولایت، بر اساس این گزارش، حقابه استان قزوین از سد طالقان از تاریخ ۱۸ شهریور ۱۴۰۴ به طور کامل قطع گردیده و این وضعیت، معیشت بیش از ۳۰ هزار خانوار کشاورز و تولیدات کشاورزی و دامی استان را با تهدیدی جدی مواجه ساخته است.
در نامه ارسالی از سوی هیات مدیره شرکت تعاونی آببران قزوین، به اجرای خط لولهای برای انتقال بخشی از آب سد طالقان اشاره شده و این اقدام، با توجه به میزان حقابه تخصیصیافته به استان قزوین، موجبات نگرانی کشاورزان و کارشناسان اعلام و بیان شده است که این وضعیت میتواند خسارات اقتصادی و اجتماعی به منطقه وارد کند.
این نامه با اشاره به میزان حقابه استان قزوین (۲۹۸ میلیون متر مکعب در سال) و مقایسه آن با سهم انتقال یافته به پایتخت، بر ضرورت بازنگری و اجرای کامل حقابه قانونی کشاورزان قزوینی تاکید کرده است. همچنین، از وزیر کشور درخواست شده است تا دستورات لازم را جهت رفع فوری این مشکل و برقراری مجدد جریان آب صادر و از بروز بحرانهای احتمالی جلوگیری به عمل آید.
لازم به ذکر است که پیش از این نیز، تعدادی از فرهیختگان استان قزوین در نامهای به تاریخ ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ خطاب به ریاست جمهوری، مراتب نگرانی خود را به این موضوع اعلام کرده و خواستار پیگیری جدی شده بودند.




