امسال یکصد هزار مددجو در کشور خودکفا میشوند
- شناسه خبر: 28358
- تاریخ و زمان ارسال: 24 دی 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: به گفته معاون اجرایی بنیاد حیات تا پایان سال جاری ۱۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد کشور خودکفا میشوند.
به گزارش خبرنگار ولایت؛ جشن توانمندسازی و خودکفایی دو هزار و ۱۰۰ مددجوی تحت حمایت کمیته امداد با شعار «بلندای همت» با حضور هدایت معاون اجرایی بنیاد حیات، حسین خدرویسی معاون حمایت و خانواده کمیته امداد کشور، ناصر ظاهری مدیرکل کمیته امداد استان، عمیدی رئیس دفتر نمایندگی امورخارجه استان، مسعود خواجهوند مدیرعامل شرکت توزیع برق استان و جمعی از مدیران دستگاههای اجرای و مدیران شعب بانکها در سالن اجتماعات لشکر ۱۶ زرهی قزوین برگزار شد.
امسال بیش از 73 هزار مددجوی تحت پوشش کمیته امداد در کشور خودکفا شدهاند
هدایت صفری در این مراسم اظهار کرد: همراهی و همت افراد خیر کمک کرد تا آثار برنامه اشتغال کمیته امداد که با رویکرد توانمندسازی جامعه هدف بوده است در قالب جشنهای خودکفایی در استانهای مختلف نمایان شود.
وی با اشاره به خودکفایی و توانمندسازی دو هزار و ۱۰۰ خانواده در استان تصریح کرد: قرار است تا پایان امسال آمار مددجویان خودکفا شده در کشور به یکصدهزار نفر برسد که این تعداد تاکنون به 73 هزار 550 نفر از این تعهد، محقق شده است.
معاون اجرایی بنیاد حیات ابراز کرد: امروز فرکانس رادیویی دشمن بر دو مولفه بیاعتمادی و ناامیدی متمرکز شده است تا اینکه از اندیشهها، قدمها و قلمها را به «نشدن و نتوانستن» سوق دهد که نقطه مقابل این هدفگذاری دشمن، عملیات راهبرد امامین انقلاب است که این رویکرد به معنای حقیقی «ما میتوانیم» در این جشن خودکفایی و توانمندسازی دیده میشود.
صفری با بیان اینکه کار جمعی همدلانه همافزا بر مبنای توحید نتیجه میدهد؛ مطرح کرد: در حال حاضر در مشاغل ایجاد شده از سوی کمیته امداد شاهد آن هستیم که مددجویان با مبالغ کم و تنها با کار جهادی، مراقبت و تلاش افراد را از مصرفکنندگی به درآمدزایی رسیدهاند.
صفری با نماد «ما میتوانیم» امید در جامعه تزریق میشود؛ اضافه کرد: اشتغال امداد دو ویژگی دارد یکی اینکه خدمت ارایه شده به مددجویان در قالب قرضالحسنه است و دیگر اینکه به افرادی پرداخت میشود که به معنای واقعی شایستگی و اهلیت دریافت تسهیلات دارند.
وی با بیان اینکه اشتغالهای ایجادشده از سوی کمیته امداد با نظارتهای ویژه همراه است؛ عنوان کرد: بررسیها نشان داده است که با وجود شیوع کرونا که صاحبان کسب و کارها با چالش روبرو شده بودند سایر طرحهای اشتغالزایی کمیته امداد از پایداری قابل توجهی برخوردار بودهاند.
این مسئول ادامه داد: مهمترین رویکرد کمیته امداد توانمندسازی جامعه هدف و ارتقاء شاخصهای درآمدی این افراد با تلاشهای خود آنها تا مرحله کارآفرینی است و با همین سیاست سال گذشته با 23 میلیارد تومان سرمایهگذاری بیش از 408 هزار فرصت شغلی در کشور برای افراد تحت پوشش کمیته امداد ایجاد شد.
صفری همچنین یادآورشد: کمیته امداد استان با ایجاد 2800 شغل برای جامعه هدف و جذب بیش از 300 میلیارد تومان جذب منابع از ابتدای سال جاری تاکنون به لحاظ تعداد ایجاد اشتغال و نوع اشتغال از استانهای پرتحرک و پیشتاز است.
مهمترین رویکرد کمیته امداد خودکفایی جامعه هدف است
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد کشور نیز در این مراسم مهمترین رویکرد این نهاد را خودکفایی جامعه هدف در سایر مناطق برخوردار و غیربرخوردار برشمرد و اظهارکرد: در حال حاضر 2 و نیم میلیون خانوار با جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر در کشور تحت پوشش این نهاد هستند.
حسین خدرویسی تصریح کرد: در کمیته امداد جامعه هدف آن در دو رده، دستهبندی شدهاند عدهای افراد حمایتی و دیگری افرادی هستند که مستعد شغل و توانمندسازی هستند که از مجموع جامعه هدف تحت پوشش یک میلیون و 700 هزار نفر سالمند، یک میلیون 200 هزار نفر زنان سرپرست خانوار، حدود 800 هزار نفر دانشآموز و دانشجو و حدود یکصد هزار نفر بیماران صعبالعلاج هستند که به تناسب این افراد یکصد و 20 خدمت در این نهاد هدفگذاری شده است و به جامعه هدف ارایه میشود.
وی با تاکید براینکه راهبرد اصلی کمیته امداد علاوه بر تامین نیازهای ضروری، توانمندسازی جامعه هدف و خروج آنها به سمت کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار است؛ افزود: کمیته امداد در زمینه اشتغالزایی و ارایه سایر خدمات در سطح کشور به عنوان دستگاه پیشرو شناخته شده است؛ به گونهای ماهیانه دو هزار و 700 میلیارد تومان پرداخت نقدی در قالب کمک هزینههای درمانی، تامین مسکن، تامین هزینههای آموزشی و سایر خدمان به جامعه هدف صورت میگیرد.
این مسئول بیان کرد: کمیته امداد قزوین از ادارات موفق این نهاد در کشور میباشد؛ بررسیها نشان داده است این کمیته برای استقلال و حفظ عزت افراد تحت پوشش خود گامهای بلندی برداشته و برای توانمندسازی این افراد، عزم جدی در این استان داشته است.
۱۵۰ نیروگاه خورشیدی خانگی از سوی کمیته امداد در استان ایجاد شده است
مدیرکل کمیته امداد استان نیز در این مراسم اظهار کرد: از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ تعداد 2 هزار و ۱۰۰ نفر از مددجویان با برخورداری از خدمات این نهاد به درآمد پایدار دست پیدا کردهاند؛ تا آنجایی که برخی از این افراد علاوه بر خودکفایی موفق به جذب نیروی کار نیز شدهاند.
ناصر ظاهری با بیان اینکه 52 درصد از اعتبارات اشتغالزایی کمیته امداد قزوین در سال جاری کارسازی شده است؛ تصریح کرد: طبق اساسنامه مهمترین رویکرد این نهاد توانمندسازی جامعه است که در این راستا آموزش و مهارتآموزی، شناسایی استعدادها، کشف استعدادها، خودباوری و شکوفایی استعدادها، ترویج فرهنگ کار و تلاش، ارایه مشاورههای شغلی برای شناساندن مسیر شغلی را در دستورکار داریم.
وی با بیان اینکه برنامه پیش روی کمیته امداد در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ شناسایی استعدادهای دو هزار خانوار و اجرای برنامههای اشتغال و توانمندسازی برای آنها است؛ افزود: استفاده از ظرفیت کارفرمایان و تولیدکنندگان که هر یک از افراد در صورت بکارگیری افراد تحت حمایت کمیته امداد و سایر افراد نیازمند تا دهک پنج، بسته تشویقی کمیته امداد به آنها تعلق میگیرد که به ازای بکارگیری هر نفر تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه به کارفرما اختصاص مییابد و یا به مدت دو سال، حق بیمه افراد بکارگیری شده از سوی کمیته امداد امام(ره) پرداخت میشود.
این مسئول با اشاره به اجرای طرح تولید برق از انرژی خورشید برای جامعه هدف تشریح کرد: از ابتدای سال ۹۵ تاکنون ۱۵۰ نیروگاه خورشیدی در مناطق روستایی برای افراد که توانایی اجرای شغل در روستا ندارند، ایجاد شده است تا با دریافت تسهیلات از این طریق بتوانند برای خود درآمدزایی ایجادکنند؛ در این طرح800 سهمیه به استان قزوین اختصاص یافته است، در حالی که 986 خانواده برای برخورداری از این طرح شناسایی شده است و امسال برای چندین خانواده اجرایی خواهد شد که امیدواریم بتوانیم این طرح را برای سایر افراد دارای شرایط، عملیاتی کنیم/ی