93 واحد صنعتی احیاء و به چرخه تولید پیوستند
- شناسه خبر: 24684
- تاریخ و زمان ارسال: 28 آبان 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
با احیاء واحدهای مشکلدار بیش از یکهزار فرصت شغلی در استان ایجاد شد
گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار قزوین، در یکسال گذشته 93 واحد صنعتی مشکلدار احیاء و به مدار تولید باز گشتهاند؛ همچنین در این مدت 63 واحد تولیدی از تملک بانکها خارج و به چرخه تولید استان پیوستهاند.
«علی رحمانی» در گفتوگو با خبرنگار ولایت آخرین وضعیت اقتصادی استان در زمینههای مختلف همچون سرمایهگذاری داخلی و خارجی، اشتغالزایی، احیاء واحدهای صنعتی مشکلدار و تنظیم بازار را تشریح کرد.
خرید تضمینی یکصد و 85 هزار تن گندم در استان
رحمانی با اشاره بر اینکه امسال در استان قزوین خرید تضمینی گندم افزایش یافت درحالیکه میزان سطح کشت گندم نیز همانند سال گذشته بود؛ اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال با وجود آن که سطح کشت 240 هزار تن گندم در استان تولید شد و نسبت به سال گذشته برداشت بیشتری داشتیم؛ همچنین امسال یکصد و 85 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.
وی با بیان اینکه امسال کیفیت گندم تولیدی استان ارتقاء یافت؛ تصریح کرد: با پیگیریهای صورت گرفته توانستیم سیلوهای ذخیرهسازی گندم و تبدیل آن به آرد را در استان تغییر دهیم؛ بر اساس این سیاست سیلوهای گندمهای دیم و با کیفیت پایین از سیلو گندمهای دارای کیفیت مرغوب جداسازی شد که این برنامه موجب ارتقاء کیفیت آراد تولیدی شد.
این مسئول با بیان اینکه تمامی گندمهای دارای کیفیت پایین به استانهای دیگر ارسال شد؛ عنوان کرد: با اجرای این سیاست و جداسازی گندمهای بیکیفیت، افزایش کیفیت نان نیز در استان رقم خورد.
رحمانی با بیان اینکه سهمیه آراد نانواییهای استان امسال یکهزار و هفتصد تن افزایش یافت؛ اضافه کرد: متاسفانه در برخی نانوانیها شاهد تخلفات و فروش آزاد آرد هستیم که با نظارتهای مستمر از این کار جلوگیری صورت گرفت. از سویی دیگر نیز با همکاری شبکه بهداشت و به منظور حفظ سلامت شهروندان از استفاده هر گونه افزودنی در نانواییها جلوگیری شد.
واردات آرد به استان ممنوع است
او با بیان اینکه در حال حاضر هرگونه واردات آرد به استان ممنوع شده است؛ توضیح داد: با توجه به اینکه آردهای وارداتی از استانهای دیگر مورد آزمایش شبکه بهداشت قرار نمیگیرند و فاقد کنترل بهداشتی هستند از این رو هر گونه واردات آرد به استان ممنوع شده است؛ البته در حال حاضر 30 استان از واردات آرد به استان خود جلوگیری میکنند.
این مسئول توضیح داد: در بازدیدهای صورت گرفته از نانواییها مشاهده شد که تعطیلی 40 درصد از نانواییهای سطح شهر قزوین همزمان با یکدیگر بوده است در حالیکه به صورت قانونی در یک روز، یک هفتم نانواییها در شهر باید تعطیل باشند که در حال حاضر از این کار جلوگیری شده است.
رحمانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه برای سرمایهگذاران فرش قرمز پهن کردهایم؛ مطرح کرد: استان قزوین قطب صنعتی کشور به شمار میرود و صنایع بزرگ بسیاری با برندهای مشهور و حجم سرمایهگذاری بالایی در استان مستقر هستند زیرا موقعیت جغرافیایی استان به گونهای است که سرمایهگذاران بزرگ با اشتیاق استان قزوین را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند.
اولویت مدیران استان در جذب سرمایهگذار توجه به صنایع هایتک است
این مدیر اقتصادی عنوان کرد: اولویت مدیران استان در جذب سرمایهگذار توجه به صنایع هایتک و با تکنولوژی روز است و از ورود صنایع آلاینده و نیازمند به منابع آبی زیاد جلوگیری میشود.
رحمانی ادامه داد: راهاندازی شهرک علم و فناوری پردیس در شهرستان آبیک؛ ایجاد شهرک صنفی پوشاک، شهرک صنفی کفش از جمله اقداماتی است که در راستای ایجاد صنایع پاک در استان انجام شده است.
او با بیان اینکه ریلگذاری اقتصادی استان به خوبی انجام شده و قطار توسعه قزوین با شتاب در حال حرکت است، مطرح کرد: هدف اصلی مسئولان استان، رشد تولید، افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد سرانه است که برای تحقق این سیاستها با جدیت تلاش میکنند؛ امیدواریم بتوانیم آنچه را مقام معظم رهبری در حوزه تولید هدفگذاری کرده است را محقق کنیم.
این مسئول با تاکید بر اینکه در حوزه نرخ تورم و افزایش قیمتها برخی متغیرها از حیطه اختیارات استان خارج است و به مسائل کلان کشور باز میگردد؛ توضیح داد: مهمترین عامل ایجاد تورم «حجم پول» است که در هیچ کشوری دیده نمیشود دولتهای محلی در آن نقش داشته باشند؛ همچنین موضوع قوانین تجارت خارجی و تحریمها که مشکلات متعددی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است در اختیار استان نیست و در سطح کلان درباره آن تصمیمگیری میشود.
رحمانی با بیان اینکه حفظ منافع تولیدکننده و مصرفکننده از موضوعات حایز اهمیت برای مسئولان استان است؛ عنوان کرد: دولت در حوزه اقتصادی به منافع اجتماعی توجه زیادی دارد و تلاش میکند در فروش کالاها چنانچه به صورت تنظیم بازار هم باشد؛ منافع حداکثری اجتماعی به خوبی لحاظ شود.
او با بیان اینکه در استان قزوین برای حوزه اقتصادی استان برنامه مدون و منسجم تدوین شده است، ابراز کرد: در دولت سیزدهم در حوزه اشتغال، سرمایهگذاری، ایجاد فضای سرمایهگذاری، امنیت برای سرمایهگذار و جذب سرمایه گذار برنامهریزی مناسبی صورت گرفت که با دستاوردهای خوبی نیز همراه بوده است.
این مسئول با اشاره به چشمانداز تدوین شده برای حوزه اقتصادی استان یادآور شد: در استان قزوین در دولت سیزدهم در حوزه جذب سرمایهگذار خارجی اقدامات بسزایی صورت گرفت و اکنون در رده نخست کشور قرار داریم؛ البته در جذب و توسعه سرمایهگذاریها به رعایت حفظ محیط زیست و استفاده از صنایع سبز توجه جدی شده است.
توسعه گردشگری از اولویتهای سرمایهگذاری استان است
او با بیان اینکه توسعه گردشگری از اولویتهای استان در حوزه سرمایهگذاری است؛ بیان کرد: با توجه به بالا بودن ظرفیت گردشگری استان در این راستا با برخی شرکتهای فعال در حوزه گردشگری مذاکراتی صورت گرفته است که امیدواریم با همکاری بخش خصوصی شاهد توسعه حوزه گردشگری استان باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان اضافه کرد: فرش قرمز استان قزوین در حوزه سرمایهگذاری برای افرادی است که به موضوعات زیست محیطی توجه جدی داشته و طرحهای اقتصادی آنها با پیوست زیست محیطی همراه باشد، پهن شده است.
رحمانی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی مستقر در شهر صنعتی البرز و برخی دیگر از نواحی صنعتی استان زیر ظرفیت اسمی فعالیت میکنند؛ عنوان کرد: در حال حاضر تکمیل ظرفیت و احیاء واحدهای تولیدی در اولویت برنامههای استان قرار دارد و تیم اقتصادی استان میکوشد از زیرساختهای موجود در واحدهای صنعتی غیرفعال بهترین بهرهروی را داشته باشند.
او با اشاره به واحدهای صنعتی احیاء شده در دولت سیزدهم در استان قزوین ابراز کرد: در این مدت 93 واحد صنعتی غیر فعال احیاء و به چرخه تولید بازگشته است؛ 63 واحد نیز از تملک بانکها خارج شده است.
این مسئول درباره تعداد واحدهای مشکلدار استان نیز گفت: در حال حاضر 9 واحد صنعتی بحرانی در استان احصاء شده است که از این تعداد یک مورد آنها تعطیل شده است.
این مسئول با اشاره به اشتغال ایجاد شده در واحدهای تولیدی احیاء شده، عنوان کرد: در این واحدها یکهزار و 385 شغل جدید ایجاد شده است و 5 هزار و 105 میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گرفته است.
رحمانی با بیان اینکه 5 واحدهای صنعتی در استان دارای مشکلات عدیدهای هستند که واحد مشکلدار درجه یک به شمار میروند؛ توضیح داد: در این واحدها 640 نفر اشتغال دارند؛ 3 واحد صنعتی مشکلدار نیز مشکلات آنها درجه 2 محسوب میشوند که دارای 360 نفر نیروی کار میباشند؛ مدیران اقتصادی استان با جدیت به دنبال حل مشکلات و احیاء دوباره این واحدهای صنعتی هستند که امیدواریم به زودی شاهد رفع مشکلات این واحدها و بازگشت آنها به چرخه تولید باشیم.
رحمانی با اشاره به تعهد اشتغالزایی استان در سالجاری اظهار کرد: امسال ایجاد 19 هزار و 13 فرصت شغلی برنامهریزی شده است که تاکنون با ثبت ایجاد 15 هزار و 482 فرصت شغلی 80 درصد از این تعهد محقق شده است و پیشبینی میشود که تا پایان سال بیش از 140 درصد از این تعهد عملیاتی شود.
او در ادامه درباره توسعه صنعت استان مطرح کرد: ما اعتقاد داریم که این توسعه باید به صورت تکمیل زنجیره ارزش، تکمیل ظرفیتهای خالی صنایع به ویژه نوسازی و بهسازی صنایع موجود در استان باشد.
توسعه شهرها مطابق با آمایش سرزمین نیست
این مسئول درباره توسعه صنعت استان بر اساس آمایش سرزمین نیز توضیح داد: متاسفانه اکنون توسعه شهرها مطابق با آمایش سرزمین نیست؛ در این زمینه پیشنهاد ما تراکمزدایی جمعیت بوده است. در حال حاضر 75 درصد از جمعیت استان در شهر قزوین ساکن هستند که این متناسب با طرح آمایش نیست و میبایست با تراکمزدایی، جمعیت استان در نقاط مختلف مستقر میشدند.
رحمانی بیان کرد: گرچه تراکم جمعیت در شهر قزوین موجب توسعه شهر میشود و کمک میکند برخی سرانههای خدماتی بیشتر شود با این وجود تمایل داریم که تراکمزدایی صورت گیرد و در همه جای استان توسعه متوازن صورت گیرد.
صادرات 279 میلیون دلار کالا در شش ماهه نخست امسال
او در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت صادرات محصولات غیر نفتی از استان تشریح کرد: در شش ماهه نخست امسال 279 میلیون دلار کالا به میزان 421 هزار تن از گمرکات استان صادر شده است که در همین مدت یکصد و 2 هزار تن کالا به ارزش 596 میلیون دلار نیز به گمرکات استان وارد شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه تمام صادرات استان محصولات نهایی است؛ تاکید کرد: با وجود آن که در سطح کشور 23 درصد کاهش ارزش کالاهای صادراتی داشتهایم؛ خوشبختانه در استان قزوین کالاهای صادراتی از ارزش بالایی برخوردار بودهاند که نشان میدهد تولیدات استان در بازارهای بینالمللی قدرت رقابتی بالایی دارند.
رحمانی با بیان اینکه واردات استان همه کالاهای واسطهایی است؛ تشریح کرد: قطعات منفصله، قطعات کمپرسور و نهادهای تولیدی بیشترین محصولات وارداتی به استان بوده است؛ بیشتر واردات استان نیز از کشورهای چین، امارات، ترکیه، آلمان و ایتالیا صورت گرفته است.
او یادآورشد: بیشترین محصولات صادراتی استان به کشورهای عراق، پاکستان، ترکیه، امارات و افغانستان صادر شده است.
او درباره اجرای طرح کالا برگ الکترونیک در استان نیز اظهار کرد: برای اجرای این طرح یکهزار و 437 پایانه فروشگاهی تجهیز شد که از این تعداد یکهزار و 13 مورد آن فروشگاههای خرد بوده است. در حال حاضر نیز استان قزوین در اجرای طرح کالا برگ الکترونیک و میزان تراکنشهای انجام شده در این فروشگاهها با 143 هزار تراکنش، دارای رتبه سوم کشوری است و پس از استانهای تهران و خراسان قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین درباره آزادسازی اراضی راکد شهرکهای صنعتی گفت: در شش ماهه نخست امسال، یکصد و 84 هکتار از اراضی راکد در شهرکهای صنعتی استان آزادسازی و با پیشبینی 8 هزار اشتغال به متقاضیان جدید واگذار شد؛ استان قزوین با این اقدام توانست رتبه اول فسخ قراردادها را در سطح کشور به خود اختصاص دهد.
رحمانی درباره سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته در استان اظهار کرد: در سال گذشته 11 سرمایهگذار خارجی به استان جذب شده و در این حوزه رتبه چهارم کشور به استان قزوین اختصاص یافته است. البته در سال گذشته در کمیته سرمایهگذاری کشور رتبه نخست طرحهای به بهرهبرداری رسیده نیز به استان قزوین اختصاص یافت.
او با اشاره به راهاندازی مراکز رشد و توسعه زیست بوم فناورانه در استان تصریح کرد: در این راستا، مراکز رشد شهرستانهای الوند، آبیک و تاکستان در دولت سیزدهم راهاندازی شده است که پردیس فناورانه کشاورزی نیز از آن جمله محسوب میشود.
این مسئول همچنین درباره آخرین وضعیت تنظیم بازار و توزیع گوشت گرم قرمز و مرغ مطرح کرد: به منظور ایجاد تعادل در بازار مصرف در حال حاضر هر روز گوشت قرمز گرم وارداتی به نرخ 395 هزار تومان و گوشت مرغ گرم به نرخ 73 هزار تومان در بازارچه برکت مینودر توزیع میشود.