518 هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند
- شناسه خبر: 23175
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آبان 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، پیمان قجربیگی به مناسبت «هفته بیمه سلامت که از 29 مهر تا پنجم آبان ماه تعیین شده بود» در نشست خبری با اصحاب رسانه مهمترین خدمات این دستگاه را تشریح کرد.
وی در این نشست با بیان اینکه بیمه برای افراد کم درآمد اهمیت بسزایی دارد که بیمه سلامت در این زمینه خدمات بسزایی داشته است؛ اظهار کرد: نسخه الکترونیک حدود 18 سال زمین مانده بود که با اجرای طرح بیمه سلامت تعیین تکلیف و اجرایی شد و اکنون 8/99 درصد پزشکان استان طرف قرارداد با بیمه سلامت، نسخهنویسی الکترونیک را اجرایی کردهاند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تصریح کرد: در کشور بیش از 20 میلیون نفر تحت پوشش این بیمه قرار دارند؛ روستاییان، دانشجویان خارجی، اتباع، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، زندانیان و خانوادههای آنها و افراد مجهولالهویه به صورت رایگان تحت پوشش این بیمه قرار دارند.
قجربیگی با بیان اینکه در استان 260 هزار نفر از روستاییان از بیمه رایگان استفاده میکنند؛ افزود: بیمه سلامت با سایر بیمهها هیچ تفاوتی ندارد و افرادی که دارای این بیمه هستند مانند سایر افراد از پوشش درمانی این بیمه برخوردار هستند.
وی درباره نحوه پوشش دهکهای مختلف جامعه از بیمه سلامت مطرح کرد: دهک ۶ معادل ۲۰ درصد، دهک هفت معادل ۳۰ درصد، دهک هشت معادل ۴۰ درصد و دهک ۹ نیز با پرداخت ۵۰ درصد از حق بیمه از مزایای بیمه سلامت برخوردار میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تشریح کرد: در استان و از میان مجموع بیمه شدگان حدود ۱۳۰ هزار نفر دارای بیمه سلامت همگانی، تعداد ۲۷۰ هزار نفر دارای بیمه روستایی، تعداد ۳۵ هزار نفر دارای بیمه سایر اقشار و ۷۰ هزار نفر نیز بیمه کارمندی هستند.
این مسئول یادآور شد: صندوق بیمه سلامت به دنبال این است تا تمامی افرادی که رابطه استخدامی ندارند تحت پوشش بیمه درمانی قرار گیرند تا دغدغههای آنها برای تامین هزینههای درمانی کاهش پیدا کند.
قجربیگی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در سالهای گذشته تنها حدود هفت نوع خدمت تحت پوشش بیمه سلامت بود و اکنون بیش از 59 نوع خدمت درمانی تحت پوشش این بیمه قراردارد؛ عنوان کرد: سال گذشته در استان حدود 350 میلیارد تومان از سوی بیمه سلامت به مراکز طرف قرار داد هزینه درمانی پرداخت شده است؛ امسال نیز تاکنون به طور میانگین ماهانه حدود 40 میلیارد تومان هزینه درمانی به این مراکز پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در استان، بیمه سلامت با بیش از 559 مرکز درمانی، آزمایشگاهی، داروخانه و بیمارستان طرف قرارداد است؛ اعلام کرد: سعی ما بر این است تا پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه سلامت به روز باشد؛ اکنون تا مرداد ماه بدهی همه بیمارستانهای دولتی پرداخت شده است. ظرف دو هفته آینده نیز مطالبات داروخانهها و مطالبات مراکز درمانی بخش خصوصی پرداخت میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان بیان کرد: در حال حاضر بیمه سلامت، بیماران صعبالعلاج را هم تحت پوشش خود قرار داده است و در این راستا خدمات توانبخشی که حدود 7 تا 9 مورد بود به 59 مورد افزایش یافته است و از تامین عینک تا کفی کفشهای طبی و بریس پای بیماران را هم شامل میشود.
قجربیگی با بیان اینکه در کشور بیش از 5 هزار میلیارد تومان برای حمایت از بیماران صعبالعلاج اعتبار پیشبینی شده است؛ گفت: تعداد انواع بیماریهای صعبالعلاج به 107 مورد گسترش یافته است و اکنون از این تعداد ۵۰ نوع بیماری در سامانه حمایت از بیمه سلامت ثبت شده است.
وی اضافه کرد: در یک سال گذشته در استان، شش میلیارد تومان هزینه درمانی برای 920 بیمار صعبالعلاج پرداخت شده است که سرطان و دیابت بیشترین نوع بیماران صعبالعلاج در استان بوده است.
این مسئول توضیح داد: بیماران صعبالعلاج میتوانند با مراجعه به سایت سازمان بیمه سلامت و یا با مراجعه حضوری به این سازمان نسبت به ثبت نام و دریافت نشان اقدام کنند و از خدمات ویژه بیمه سلامت برخوردار شوند؛ تاکنون بیشترین مراجعهکنندگان برای دریافت این خدمات بیماران دیابتی بودهاند.
قجربیگی عنوان کرد: به زودی نیز سه خدمت درمانی در حوزه طب سنتی در کشور و استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرد.
وی مطرح کرد: بیمه سلامت برای اولین بار به پزشکان اجازه داده است تا درصورتی که فاقد قرارداد با این بیمه هستند دارو و دیگر خدمات درمانی بیمار را در سامانه این بیمه ثبت کنند تا هزینههای درمان بیماران کاهش پیدا کند.
این مسئول همچنین تاکید کرد: با توجه به بالا بودن هزینههای درمانی، درخواست داریم تمامی افرادی که فاقد خدمات بیمه درمانی هستند با مراجعه به بیمه سلامت نسبت به تحت پوشش قرار دادن خود و خانوادههای خود اقدام کنند تا در صورت ابتلا به بیماری متحمل به پرداخت هزینههای سنگینی درمان نشوند./ی