۱۷ هزار و ۷۰۰ هکتار از باغهای قزوین شناسنامهدار شدند
- شناسه خبر: 48188
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آذر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

به گزارش روابط عمومی، محمد حسین عطایی در نشست بررسی مشکلات و چالشهای شناسنامهدار کردن باغهای استان قزوین اظهار کرد: طرح شناسنامهدار کردن باغها اقدامی موثر در راستای تولید و صادرات محصولات کشاورزی و باغی محسوب میشود.
وی اضافه کرد: توسعه باغها باید بر مبنای منابع آب در آینده بررسی شود که چه مقدار منابع در اختیار داریم، چرا که براساس الگوی کشت اگر با محدودیت منابع آبی روبرو شویم، توسعه باغ باید به شیوه و روش دیگری صورت پذیرد.
عطایی خواستار تدوین سند الگوی کشت باغها و ابلاغ آن به استانها شد و اظهار کرد: الگوی توسعه باغها شامل یک نوع تغییر کاربری و سرمایهگذاری است و برای آب آن باید در ابتدا تدابیر لازم اندیشه شود و هر شهرستان با توجه به شرایط منابع آبی توسعه باغ را در پیش بگیرد.
این مسئول بیان کرد: کشور نیازمند برنامهریزی آبی برای باغها است و باید تشخیص دهیم که در کجا و به چه میزان توسعه باغها را دنبال کنیم.
این مسئول با اشاره به این نکته که اصل نجات دشت قزوین باید بر مبنای اشتغال صورت گیرد، یادآور شد: الگوی صادرات محصولات کشاورزی باید مشخص باشد، چون که از منابع آبی موجود برای تولید محصولات آب بر استفاده شده و آن را صادر میکنیم که این شیوه تولید محصول با توجه به کاهش سطح منابع آبی استان در تضاد و منافات قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین یادآور شد: یکسری مشکلات در سرعت بخشیدن به شناسنامهدار کردن باغات از جمله مشکل در مالکیت باغ و آب وجود دارد که با اتمام انتخابات اتاق اصناف کشاورزی استان امیدواریم سرعت شناسنامهدار کردن باغها نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
عطایی خاطرنشان کرد: بهرهبرداران با شناسنامهدار کردن باغها میتوانند از خدمات جهاد کشاورزی در تخصص کود و دیگر خدمات کشاورزی بهرهمند شوند.
قبادی با اشاره به جایگاه قزوین در صنعت آکواریوم و ماهیان زینتی خاطرنشان کرد: این استان با تولید ۱۵ درصد از کل ماهیان زینتی کشور، یکی از قطبهای مهم این صنعت است و تنها در سال گذشته بیش از ۵۲ میلیون قطعه ماهی زینتی در استان تولید شد که طبق برنامه این رقم تا پایان سال جاری باید به ۶۴ میلیون قطعه برسد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین یادآور شد: در حال حاضر ۱۱۸ واحد تولید و پرورش ماهیان زینتی در استان فعال هستند که بیش از ۶۰۰ نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار کردهاند که با گردش مالی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال بخشی از تولیدات را به کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان صادر میکنند.