۱۵۰۰ دانشآموز قزوینی در طرح «نماد» غربالگری شدند
- شناسه خبر: 47713
- تاریخ و زمان ارسال: 29 آبان 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

به گزارش ایرنا، علی فولیان در نشست کمیته تخصصی اجرای پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان استان قزوین اظهار کرد: به واسطه تغییر سبک زندگی هر چه جلوتر میرویم شاهد بروز آسیبهای اجتماعی نوظهور و کاهش سن آسیبهای اجتماعی هستیم که باید به منظور پیشگیری از آنها راهکار ارایه دهیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گرایش به مصرف مواد مخدر پنج درصد افزایش یافته و شاهد گرایش کودکان به استفاده از مواد مخدر هستیم، تصریح کرد: آنچه از سوی مدارس استان قزوین گزارش میشود، حکایت از افزایش خشونت در مدارس و بروز آسیبهای اجتماعی متعدد همچون مصرف دخانیات، اعتیاد به فضای مجازی، اختلالات روانی و افسردگی و روابط ناسالم دارد.
فولیان بیان کرد: آموزش گفتوگوی موثر بین دانشآموزان، معلمان، مدیران و والدین میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی بسیار موثر واقع شود و باید از خودمان سوال بپرسیم که چرا نتوانستهایم گفتمانی موثر بین شهروندان، خانواده و در محیط کاری فراهم کنیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: باتوجه به قوانین موجود در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و همچنین قوانین حمایتی کودک و نوجوان که مسئولیتهایی را برعهده نهادها و دستگاههای اجرایی قرار داده است، اگر شاهد بروز آسیب اجتماعی بین دانشآموزان هستیم همه ما مسئول بوده و باید پاسخگو باشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین عنوان کرد: بیتفاوتی اجتماعی یکی از آسیبهای جامعه امروز بوده و نباید نسبت به پیرامون و اطرافیان خود بیتفاوت باشیم، تا جایی که تاکید شده همسایه نسبت به همسایه و فرد نسبت به فرد مسئول بوده و باید سهم و نقش اجتماعی خود را ایفا کند.
فولیان با بیان اینکه اجرای برنامههای جزیرهای در حوزه آسیبهای اجتماعی موثر نیست، یادآور شد: باید همه دستگاههای مسئول در این خصوص به صورت یکپارچه و تحت یک برنامه منسجم عمل کنند که شروع آن از درون مدارس و با ایجاد کارهای مشارکتی است.
وی ادامه داد: براساس برنامه پنج ساله هفتم توسعه باید هر سال ۱۰ درصد از جرم و جنایت کاهش پیدا کرده و در پایان برنامه شاهد کاهش ۵۰ درصدی جرایم باشیم که این مهم جز با اقدام موثر و پیشگیرانه محقق نخواهد شد.
فولیان افزود: در طرح نماد که به صورت ویژه به آسیبشناسی و کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان پرداخته میشود، ۱۴ دستگاه اجرایی وظایفی را برعهده دارند که باید به صورت یکپارچه به آن ورود کرده و از اقدامات جزیرهای پرهیز شود.
این مسئول قضایی اظهار کرد: براساس ماده ۲۷ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان دستگاههایی که وظایفشان را به درستی انجام ندهند ترک فعل کرده و نسبت به آنها جرمانگاری صورت میگیرد، بنابراین هیچگونه اهمال و کمکاری در این مورد قابل پذیرش نیست.