یل خودروسازان و شیران تویی!
- شناسه خبر: 3650
- تاریخ و زمان ارسال: 9 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
از وزیر صنعت، معدن و تجارت و رسانههای بینالمللی، پنهان نیست، از شما چه پنهان، چند روز قبل مدیرعامل ایران خودرو در نشست با رسانههای بینالمللی افاضات فرمودهاند که آماده رقابت با خودروهای وارداتی هستیم. توجه بفرمائید رسانههای بینالمللی!
بعد از انتشار اظهارات شاد مهدی خطیبی، شنیده شده «اکیو تویودا»، رئیس فقید شرکت تویوتا، نان بربری در روغن ترمز تلیت کرده و روزی سه وعده تناول میکند و هر کس هم بخواهد مانعش شود، جیغ میکشد!
هرچند چنین اظهاراتی برای ما رسانههای داخلی طبیعی است و به قولی: «یل خودروسازان و شیران تویی!»؛ ولی خدایی جلوی نمایندگان رسانههای خارجی آبروداری کنید. با این حال تحقیقات میدانی و چاله میدانی نشان میدهند که دلایل ایراد چنین اظهارتی از سه حال خارج نیست:
ـ1ـ یا این بنده خدا تا بهحال خودروی وارداتی از نزدیک ندیده است؛
ـ2ـ یا از مفهوم رقابت آگاه نیست؛
ـ3ـ و یا اینکه کسی از صنعت فوق پیشرفته خودروسازی جهان چیزی به این بابا نگفته!
یعنی یک نفر نیست از این بنده خدا بپرسد:
«چه گویی، چه سازی، چه پاسخ دهی؟». مرد حسابی! خودرویی که با کوچکترین تصادف، به چند قسمت نامساوی تقسیم میشود و در صورتی 200 میلیون تومان میارزد که دستکم 190 میلیون داخل داشبوردش باشد (!)؛ بعد شما از رقابت صحبت میکنید؟!
در ژاپن اگر شرکتها چنین خودرویی تولید کنند، رئیس کمپانی اگر از هاراگیری جان سالم به درد ببرد، فرمان خودرو را از پهنا توی حلقش میکنند تا این چنین با جان مردم بازی نکند!
با این وجود باید اذعان کرد که صنعت خودروسازی در کشور ما هنوز یکی از شاهکارها و شگفتانههای نظام اقتصادی در سراسر دنیا محسوب میشود. چرا که همین خودروهای کم طمطراق و پر مدعا، در مژه بر هم زدنی پیش فروش میشوند و مردم برای خرید چهار چرخی که نوع، مدل، قیمت، رنگ بدنه، بیمه، تاریخ تحویل، محل تحویل، قیمتنهایی و اجزای باقیمانده روی بدنه آن مشخص نیستند، صف میکشند و برای ثبت نام چنین خودروهای سوفسطایی هم باید متوسل به برخی واسطهها شوند و پول چایی و شیرینی هم بپردازند! به هر روی، از قدیم هم گفتهاند: «به حد خویش هر نقصی کمال است.»
حالا در کشور ما صنعت خودرو و خودرو ها، بیش از حد باکمالات هستند و این تقصیر تولیدکنندگان داخلی نیست و مردم هم باید کمتر اِن قلت بیاورند و این کمالات را تحمل کنند.
در خاتمه با عنایت به این که صنعت خودروسازی نیاز به حمایت جانی و مالی بیشتری دارد، چند راهکار سوفسطایی و فلک فرسا در خصوص رونق این صنعت افاضه میکنیم؛ علی برکتا…:
الف) الزام مسئولان به استفاده از خودروهای داخلی:
به منظور تقویت بیشتر صنعت خودروسازی بخشنامهای صادر شود و همه مسئولان، مدیران و نمایندگان مجلس و خانوادههای آنها به استفاده از خودروهای داخلی (با اولویت پراید) ملزم شوند.
ب) مقایسه قطعه به قطعه:
در راستای توجیه مردم در خصوص عدم تفاوتهای ماهوی بین خودروهای داخلی و خارجی و استاندارد بودن محصولات داخلی، پیشنهاد میشود در یک برنامه زنده تلویزیونی با حضور کارشناسان، تکتک قطعات مختلف این خودروها با یک خودروی میلیاردی مثل بیامو یا بنز، مقایسه شوند و مردم متوجه شوند که خودروهای تولید داخل هیچ چیز کمتر از خودروهای روز دنیا ندارند.
از فرمان و بوق و ترمز و کوئل و دلکو گرفته تا صندلی و آینه و قالپاق و لاستیک زاپاس و جک و … تازه اگر مدل خودرو را به سرشماره ارسال کنند، کت و شلوار خودرو هم در بستهبندی منحصر به فرد به آدرسشان ارسال میگردد.
پ) شبیه سازی تصادف:
در این روزهای طلایی رسانه ملی که در برنامههای تبلیغاتی در مقابل انظار میلیونها بیننده، لکه چای و قورمه سبزی و جوهر خودنویس را از روی لباس ها پاک میکنند، پیشنهاد میشود در حمایت از صنعت خودرسازی داخلی هم جناب محجوب و روسای خودروسازی داخلی مملکت، دسته جمعی در یک برنامه تلویزیونی حضور پیدا کنند.
آنگاه در حیاط رسانه ملی، با نشستن داخل خودروی پراید، با سرعت 10 کیلومتر در ساعت، به صورت نمادین و به قول عادل فردوسیپور خیلی مِلو، با یک میله والیبالی، نهال درختی، گلدانی، تنه بامبویی یا چیز مشابهی، تصادف مختصری داشته باشند؛ بعد اگر پزشکان اجازه دادند، در صورت تمایل، در بیمارستان راجع به استانداردهای 85گانه، کیفیت و ایمنی خودروهای داخلی اظهار نظر نمایند!