کمکاری سازمان برنامه و بودجه در اختصاص بودجه به قانون حمایت از خانواده
- شناسه خبر: 13548
- تاریخ و زمان ارسال: 6 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید : 88

پنجره جمعیتی کشور در حال بسته شدن است و اگر امروز ما فکری برای این امر نکنیم قطعا در آیندهای نه چندان دور دچار بحران جمعیتی خواهیم شد.
به گزارش ولایت؛ فاطمه محمدبیگی در نشست مجازی مدیران و اهالی رسانه کشور که به مناسبت هفته جمعیت برگزار شد؛ گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از قوانین مهمی است که در مجلس تصویب و از حدود یک سال و نیم پیش برای اجرا ابلاغ شده است.
وی با اشاره به گستردگی این قانون، گفت: با وجود ابلاغ بیش از یک سال از آن، هنوز ابعاد این قانون برای مردم و حتی بسیاری از نخبگان و مدیران اجرایی ناشناخته است.
رئیس فراکسیون جمعیت و خانواده مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تبیین ابعاد این قانون توسط رسانهها برای مردم و مطالبه آن از مسئولان اجرایی تاکید کرده و افزود: تاکنون حدود ۳۰ درصد این قانون اجرا شده است.
وی در ادامه از کمکاری سازمان برنامه و بودجه برای اختصاص بودجه به منظور اجرای این قانون گفته و ضمن انتقاد از این رویکرد سازمان مربوطه؛ گفت: سال گذشته پیشنهاد مجلس برای اختصاص بودجه به منظور اجرای این قانون ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که نهایتا سازمان برنامه و بودجه با اختصاص ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان موافقت کرد.
محمدبیگی با بیان اینکه این میزان بودجه هم تخصیص داده نشد؛ افزود: این نشان میدهد هنوز در حکمرانی میانی جمعیت با وجود اهتمام مسئولان ارشد با مشکل مواجه هستیم.
وی بر ضرورت توجه دولت به این قانون تاکید کرده و افزود: پنجره جمعیتی کشور در حال بسته شدن است و اگر امروز ما فکری برای این امر نکنیم قطعا در آیندهای نه چندان دور دچار بحران جمعیتی خواهیم شد.
رئیس فراکسیون جمعیت و خانواده مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش با بیان اینکه مجلس برای سال جاری به منظور اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بودجه را بین ۱۲ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان پیشنهاد داد؛ افزود: اما دولت برای اجرای این قانون ۷ هزار میلیارد را تصویب کرد.
وی با بیان اینکه مدیران و مسئولان باید در اجرای این قانون اهتمام ویژهای داشته باشند؛ تاکید کرد: این قانون ضمانت اجرایی دارد و استنکافکنندگان از اجرای آن به قوه قضائیه معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه با وجود اجرای ۳۰ درصدی قانون حمایت از جمعیت، اما باز هم موثر بوده است؛ افزود: در طول حدود دو سالی که این قانون گذاشته شده است، شاهد افزایش جمعیت در فرزندان سوم بودیم.
محمدبیگی اذعان داشت: طی سال گذشته دو و نیم درصد به تعداد فرزندان سوم و ۱۵ درصد به فرزندان چهارم به بعد اضافه شده است./ق