کلنگزنی اولین پروژه «کلید به کلید» کشور در قزوین
- شناسه خبر: 30475
- تاریخ و زمان ارسال: 25 بهمن 1402 ساعت 07:40
- بازدید :
گزارش خبری: پروین شهسواری
آیین کلنگزنی 320 واحد مسکونی پروژه سرمایهگذاری محله هادیآباد، باحضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، صباغی شهردار قزوین، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر، مدیران استانی و شهری برگزار شد و اولین پروژه کلید به کلید کشور در قزوین کلید خورد.
به گزارش ولایت، محمد آئینی در آیین افتتاح پروژه خانه سلامت اجتماعی و کلنگزنی ۳۲۰ واحد مسکونی محله هادیآباد قزوین که در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب برگزار شد، گفت: اولین پروژه «کلید به کلید کشور» در قزوین کلید خورد تا با مشارکت شهرداری قزوین ساخت ۳۲۰ واحد مسکونی آغاز شده و به زودی به دست شهروندان برسد.
وی افزود: این نگاه مثبت دولت سیزدهم به بازسازی بافتهای فرسوده بوده است که باعث شده در حال حاضر در تعامل و همکاری شهرداری قزوین با بنیاد مسکن این پروژه کلنگزنی و به مرحله اجرا برسد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در همین راستا در محله هادیآباد قزوین شاهد محلهسازی از نوع اسلامی آن هستیم که همه امکانات از قبیل سرای محله و مسجد به موازات هم در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از جمله آرمانهای انقلاب، رفع تبعیضهای ناروا در کشور است، اظهار کرد: ایجاد امکانات عادلانه و رفع تبعیض ناروا در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی از آرمانهای مهم انقلاب به شمار میآید.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشینی در کشور با کمبودها و محرومیتهایی نظیر امکانات بهداشتی، آموزشی، ورزشی، انتظامی، فضای سبز و غیره روبرو هستند و این وظیفه ما در شرکت بازآفرینی شهری ایران است در یک اقدام مشترک با سایر دستگاههای ذیربط، سرانههای خدمات محلات ناکارآمد را به سطح متوسط سرانههای همان شهر برسانیم.
آیینی با بیان اینکه با تلاش و پیگیری باید بدمسکنی در کشور کاهش پیدا کند، توضیح داد: در حال حاضر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مسکن ناپایدار و لرزان در محلات هدف و مصوب بازآفرینی شهری شناسایی شده است که باید نوسازی این بناها سرعت بیشتری به خود بگیرد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون در حدود یک میلیون واحد مسکن بافتهای نوسازی شده است، اظهار کرد: با همت و تلاش شرکت بازآفرینی شهری ایران از ابتدای تشکیل شرکت تاکنون ۱۸۱۵ پروژه زیربنایی و روبنایی توسط شرکت و ۳۸۵۸ پروژه زیربنایی و روبنایی توسط سایر دستگاهها در سکونتگاههای غیررسمی انجام شده است.
نوسازی بافت فرسوده شهر قزوین سرعت میگیرد
صباغی، شهردار قزوین نیز در این مراسم گفت: محدوده تملکات شهرداری در هادیآباد ۲ هکتار میباشد که شامل ۲۶۵ ساختمان مسکونی و تجاری مسکونی است، شهرداری نسبت به تملک ساختمانهای محدوده اقدام کرده و تملک ۲۵۲ خانه انجام شده و به زودی نوسازی این بافت فرسوده سرعت بیشتری خواهد گرفت.
مهدی صباغی افزود: در نوسازی بافت فرسوده هیچ محدودیتی وجود ندارد و باید شهروندان را ترغیب به نوسازی بافت کرد.
وی اضافه کرد: تعداد قطعات مسکونی حاصل از تجمیع پلاکهای فرسوده فوقالذکر ۳۱ قطعه است که نسبت به طراحی ۳۳۰ واحد مسکونی به مساحت ۲۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع جهت بهرهبرداری قابل بهرهبرداری است و تملک ۱۳ ساختمان باقیمانده که تا پایان سال انجام خواهد شد.
صباغی خاطرنشان کرد: اکنون برای نوسازی بافت فرسوده هر واحد مسکونی در شهر قزوین 50 درصد تخفیف هزینههای صدور پروانه ساختمانی مطابق ماده 16 قانون ساماندهی عرضه تولید مسکن برای بازسازی بافتهای فرسوده تعلق میگیرد که با اخذ مجوزات لازم این میزان در هادیآباد به 100درصد رسیده است.
شهردار قزوین ادامه داد: با همکاری دستگاههای ذیربط استان سرعت نوسازی بافت فرسوده شهر قزوین بالا خواهد رفت و همچنین با مشوقهای در نظر گرفته شده نیز مشارکت شهروندان برای این مهم افزایش پیدا خواهد کرد، همچنین حداکثر تخفیفات برای متقاضیان نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است.
شهردار قزوین با اشاره به بهرهبرداری از خانه سلامت شهرداری قزوین در محله هادیآباد گفت: بخش اعظمی از اجرای طرح بازآفرینی شهری بر عهده شهرداریها است، برای پیشبرد اهداف موجود در محلات مورد هدف باید مردم را در طرحهای موجود مشارکت دهیم که بر همین اساس شهرداری قزوین اقدام به ایجاد سراهای محله و نهادهای محله محور در بافتهای فرسوده شهری کرده است.
وی با بیان اینکه بازآفرینی محلات قدیمی قزوین در دستور کار هست، افزود: با توجه به اینکه دولت سیزدهم محرومیتزدایی را در دستور کار قرار داده است و بر این اساس باید این سیاست در شهر قزوین یک اصل باشد.
شهردار ادامه داد: ساکنان مناطق بافت فرسوده در اشتغال و معیشت مشکل دارند و بر این اساس یکی از اهداف اساسی خانه سلامت اجتماعی قزوین توانمندسازی مردم محله بهخصوص زنان با آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتهای درآمدزایی است، در همین راستا درخواست ما این است که دستگاههای ذیربط به سهم خود کمک کنند تا آنها وارد جریان بازآفرینی شوند.
وی در پایان افزود: مولفه امنیتی در محلات بافت فرسوده بسیار زیاد است و باید تلاش کنیم، مساله پایین و بالای شهر و منطقه بافت فرسوده و فضاهای دارای امکانات رفع شود بر همین اساس خانه سلامت کارگاههای آموزشی برای پیشگیری از جرایم با کمک معاونت اجتماعی، نیروی انتظامی و دادگستری برگزار خواهد کرد که در این راستا نیازمند نگاه جهادی و انقلابی مدیران استانی هستیم.