کشتی ایران به لحاظ ساختاری، شرایط خوبی دارد
- شناسه خبر: 30373
- تاریخ و زمان ارسال: 24 بهمن 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
نباید به قابلیتهای فنی یزدانی دست بزنیم
گروه ورزش ـ مربی قزوینی تیم ملی کشتی آزاد درباره شرایط فعلی کشتی ایران گفت: به لحاظ ساختاری شرایطمان خوب است. بچهها در امکانات قابل قبولی تمرین میکنند و از نظر سختافزاری شرایط خیلی مناسبی داریم ولی در یکسری حوزهها عقب افتادیم و این را از بیرون هم حس میکردیم.
به گزارش ولایت، احسان لشگری که میهمان برنامه دایره طلایی بود، با اشاره به اینکه قبلا نسبت به خلاصه شدن کشتی ایران به زیرکتف زدن انتقاد کرده بود، گفت: بچههایی داریم که قابلیت بالایی دارند و فقط در حوزه زیرکتف زدن کار نمیکنند ولی متاسفانه این مدل کار کردن مد شده و خیلیها فقط در حوزه زیرکتف زدن کار میکنند. فقط این نیست که در این مسیر و یک مدل بیرون انداختن کار کنیم، کسانی که در کشتی هستند میدانند کلاس زیرکتف زدن، موضوع زیاد دارد که خیلی از قهرمانان بزرگ ما در این کلاس صاحب سبک بودند و مدال میگرفتند امروز اما باید خیلی روی این قضیه کار کنیم.
وی ادامه داد: قبلا حتی علیرضا دبیر هم اشاره کرده بود که کشتی فقط شده زیرکتف زدن، حتما باید این را برطرف کنیم. باید روی کلاس زیرگیری و کلاسهای فنی دیگر حتما کار کنیم و این هم فوکوس خیلی زیادی میخواهد. اینکه فقط بگوییم و حرفش را بزنیم فایده ندارد، زماندار باید روی این موضوع کار کرد. کشتی و مربیگری یک چیزی است که وسط تشک پیداست؛ با حرف و بلوف نمیشود چیزی را ادعا کرد.
قهرمانان سابق در تیم ملی گرد هم بیایند
مربی تیم ملی آزاد گفت: کشتیگیر اگر بلوف بزند یا مربی، همین است و وسط تشک مشخص میشود چه چیزی داریم. قبلا هم برای تیم ملی زحمت کشیده شده و ما نمیتوانیم جادو کنیم اما من پیگیر موضوعات مختلف کشتی هستم، در حوزه فنی و بدنسازی و … کلاسهای مختلفی را رفتم، اینکه علممان را بالا بیاوریم خیلی اهمیت دارد. در بحث تمرین و آنالیز و آمادگی بدنی، خیلی چیزها باید تغییر کند و یکی از دلایل باخت ما در همین حوزه آمادگی بدنی است. با یکسری از بچهها باید در حوزه فنی بیشتر کار کرد و برخی بیشتر حوزه آمادگی بدن، اینها زمانبر است و باید حتما برنامهریزی شود.
لشگری که قبلا نیز در زمان ریاست رسول خادم عضو کادرفنی تیم ملی بود، تاکید کرد: امیدوارم با این اتفاقی که افتاده، از قهرمانان بزرگ دیگر هم در تیم ملی استفاده کنیم. کسانی که در شهرشان تمرین میدهند، چه اشکالی دارد 7ـ8 قهرمان کنار هم قرار بگیرند، مثلا روسیه را ببینید چند تا قهرمان کنار هم قرار گرفتند. این یک فرهنگ است و باید جا بیافتد.
مدتی است سر بچههای ما کلاه میگذارند
دارنده مدال برنز المپیک درباره قبول پیشنهاد حضور در کادرفنی تیم ملی گفت: من در کشتی هستم، جایی که احساس کنم حرفم خریدار دارد و میتوانم تاثیرگذار باشم قبول میکنم. خدمت رسول خادم ارادت دارم و تا آخر عمرم همین است. با علیرضا دبیر قبلا صحبت کردم گفتیم که کشتی قزوین احتیاج به تغییر دارد، بلافاصله ترتیب اثر داد آن موقع نگاهم این بود که او در حوزه تغییر در کشتی قزوین با ما همراه بود. پژمان درستکار هم دوست خوبمان و هم از قهرمانان قدیمی است که زحمت کشیده، او هم میخواسته بهترین نتیجه را بگیرد. من هم در کار مربیگری یکسری آیتمها دارم، محسن کاوه در گذشته زحمت من را زیاد کشیده حتی دورهای که در سالن شیرودی تمرین میکردیم از سال 2009 تا 2011 او مربی من در تیم ملی بود. با هم صحبت کردیم و وظیفهام این بود که کمک کنم.
وی درباره موقعیت فعلی کشتی ایران تاکید کرد: به لحاظ ساختاری شرایطمان خوب است. بچهها در امکانات قابل قبولی تمرین میکنند و از نظر سختافزاری شرایط خیلی مناسبی داریم ولی در یکسری حوزهها عقب افتادیم و این را از بیرون هم حس میکردیم. در موارد فنی و نوع تمرین و نوع آمادگی این حس میشد الان هم این کادرفنی قطعا اشتباه دارد و خیلی موضوعات زمان میخواهد که به دست بیاید. این بچهها ملیپوش هستند و قهرمانان بزرگی داریم. ما امیرحسین زارع را داریم که درحال حاضر یکی از بهترین استانداردهای سنگین وزن جهان را دارد، قابلیتش زیاد است تا المپیک نمیخواهم خیالش راحت شود اما واقعا کشتیگیر قابلی است. چند وقت است سر بچههای ما کلاه میگذارند، نه اینکه قبلا اینطور نبوده، در قدیم هم مرسوم بود که این هم برمیگردد به ساختار ورزش ما، همین که این زیاد شده که در ثانیههای آخر میبازیم، موضوعی است که باید بررسی شود. نه اینکه به رحمان عموزاد استرس بدهیم، اما باید متوجهاش کنیم که این بزرگترین موقعیت زندگی ورزشیات هست که نصیب تو شده و باید حتما کلاس فنیات را تغییردهی، کشتیگیر صاحب سبکی چون تقوی روی او کار میکند. او باید متوجه شود چه کسی، چه کاری با او انجام میدهد کسی که در حوزه فنی حرف برای گفتن دارد و در همه کوچه پس کوچههای کشتی بوده، رحمان هم جزو خوبهاست ولی حتما باید تکنیک و تاکتیکش را برای المپیک یک مقدار تغییر دهد که فکر میکنم به امید خدا رخ میدهد.
فکر کردن به مدال برنز المپیک، آزارم میدهد
عضو سابق تیم ملی کشتی آزاد با اشاره به کسب مدال برنز المپیک در سال 2012 گفت: سالهاست از آن المپیک گذشته ولی وقتی به آن فکر میکنم اذیت میشوم. کشتی نیمهنهایی من با شریفاف سه تایمه شد. من یک اشتباهی کردم که قابل جبران بود، پل رفتم و بلافاصله هم خاکش کردم احتیاج به دو تا تک پوئنه داشتم ولی آنقدر عجولانه او را تحت فشار دادم که نتوانستم پوئن فنی به اندازه لازم بگیرم و باختم. میتوانستم طلا بگیرم ولی تبدیل به سومی شد، این نکته مهمی برای هر کسی است که در المپیک کشتی میگیرد. آدم باید ششدانگ باشد که بهترین نتیجه را بگیرد.
وی که در میان وزن صاحب سبک بوده در مورد مبارزه حسن یزدانی با دیوید تیلور آمریکایی خاطرنشان کرد: من در 86 کیلوگرم با تیلور کشتی گرفتم و او را بردم، اما حسن یزدانی هم او را در مسابقات جهانی اسلو برد و در این 6 باری که با هم مبارزه کردند، چند بارش قابلیت برد را داشته اما مهمترین مسئله سطح آمادگی تیلور است که از حسن یزدانی بالاتر است و این را در این چند سال فراموش کردیم. حسن یزدانی تا دقیقه 4، همیشه از او جلو بوده و دقیقه 4 به بعد توانایی حفظ پوئنهایش را نداشته و حتی امتیاز هم از دست داده، این توانایی 6 دقیقه کشتی گرفتن فارغ از نتیجهای که حاصل میشود را باید به دست بیاورد. وقتی حسن نازنین یکی از بهترین کشتی گیران تاریخ ما شده و با همین سبک هم رکورد همه را زده باید یک نکته فنی به او اضافه کنیم، درواقع نباید به قابلیتهای فنی او دست بزنیم بلکه باید یک نکته اضافه کنیم و سطح آمادگیاش را بالا بیاوریم.
لشگری یادآور شد: از اعتماد محسن کاوه به خودم ممنونم که من را برای مربیگری دعوت کرد، 6 ماه تا المپیک زمان داریم با یک فوتبال که حقشان هم پیروزی بود دیدیم چقدر مردم شاد و غمگین میشوند؛ استرس بچهها یکی از دلایل باخت بود. خواهش میکنم از همین امروز نگاه ویژه به کشتیگیران داشته باشید و تا المپیک کنارشان باشید.