کتابخانههای عمومی ظرفیت خوبی برای همکاری با بنیاد ایران شناسی دارند
- شناسه خبر: 11696
- تاریخ و زمان ارسال: 6 اردیبهشت 1402 ساعت 08:00
- بازدید :

به گزارش ولایت، فاطمه محمدبیگی که میزبان سیده زهرا تقوی ریاست بنیاد ایران شناسی شعبه استان قزوین بود، در رابطه با راهکارهای افزایش تعامل و همکاریهای این دو مجموعه، صحبت و تبادلنظر کردند.
محمدبیگی در این دیدار ضمن اشاره به سابقه تاریخی قزوین گفت: کتابخانههای عمومی مملو از کتب ارزشمند تاریخی اجتماعی هستند که میتوانند در شناساندن هرچه بهتر و دقیقتر استان تاریخی و کهن قزوین به عموم مردم ایران و حتی جهان، موثر باشند.
وی با اشاره به اهمیت همکاری دستگاههای مختلف برای اجرای برنامههای اثرگذار فرهنگی اجتماعی اظهار کرد: انجام موفقیتآمیز پروژههای مهم اجتماعی با همراهی و همدلی جمعی اتفاق میافتد که در این زمینه همراهی بنیاد ایرانشناسی و کتابخانههای عمومی به عنوان مجموعههایی که در نهایت هدفی مشترک یعنی دانشافزایی و ارتقای جایگاه فرهنگی ایران دارند میتواند موجب اتفاقاتی بینظیر در این زمینه شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در پایان یادآور شد: کتابخانهها با برگزاری نشستهای جمعخوانی، معرفی کتاب، برگزاری کارگاههای آموزشی، مسابقات کتابخوانی و نقاشی و جلسات ادبی تاریخی، تاکنون اقداماتی هرچند کوچک در راستای افزایش شناخت مردم نسبت به تاریخ و ادب سرزمین کهن ایران انجام دادهاند که امیدواریم با همکاری بنیاد ایران شناسی طی ماههای آینده در این زمینه اقدامات بیشتر و موثرتری انجام دهیم.
سیده زهرا تقوی رئیس بنیاد ایرانشناسی (شعبه استان قزوین) در این دیدار ضمن اشاره به قدمت کهن قزوین گفت: آنچه از کتب مسالک و ممالک استنباط میشود، دژ قزوین به فرمان شاپور اول ساخته شده و در حقیقت قرارگاهی بوده است برای سپاهیانی که مأمور جلوگیری از تاخت و تاز دیالمه به جلگه قزوین بوده اند. وجود همین سپاهیان سبب شده است که تدریجاً پیشه وران و اصناف و اشخاص دیگری درآنجا گرد آیند و متوطّن گردند و بر وسعت آبادی بیفزاید.
وی افزود: آنچه مسلم است قزوین در سده هفتم به منتهای بسط خود رسید چنانکه در عهد اوکتای قاآن و در تمام دوره فرمانروایی مغول عنوان تومان (استان) داشت. انتخاب قزوین به عنوان پایتخت صفویان در قرن دهم علاوه بر بازنمایی اهمیت شهر، دوره درخشانی از عمران و توسعه شهری را رقم زده است که در آثار سیاحان و بازرگانان مشهود است و در سراسر دوره قاجاریه، قزوین به عنوان یک منطقه حاکمنشین مستقل مرتبط با پایتخت مطرح بود و با وجود رکود نسبی اقتصاد و فرهنگ در آن دوره از اندک مراکز پر رونق ایران بهشمار میرفت.
تقوی تصریح کرد: با توجه به مطالب مذکور و اینکه قزوین از قدمتی بسیار و آثار تاریخی ارزشمندی برخوردار است، شایسته است با همکاری تمامی مدیران و مسئولان گامهایی در راستای شناسایی هرچه بیشتر این استان به عموم مردم داشته باشیم و در این زمینه برنامهریزیهای مدونی صورت بگیرد.
وی ضمن تقدیر از نگاه فرهنگی و حمایتگرانهی مدیرکل کتابخانههای استان خاطرنشان کرد: امیدواریم طی ماههای آینده با برگزاری برنامههای مشترک و مفید و سازنده، گامهای بلندی در راستای ارتقای جایگاه استان قزوین در سطح داخلی و خارجی برداریم.