کاهش 25 درصدی کشف مواد مخدر در قزوین
- شناسه خبر: 6413
- تاریخ و زمان ارسال: 28 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد علیبیگی در شورای مبارزه با مواد مخدر استان گفت: به علت دستگیری سرشاخههای اصلی قاچاق مواد مخدر در استان، در 9 ماهه ابتدای سال، کشف مواد مخدر نسبت به مدت مشابه پارسال 25 درصد کاهش یافت.
وی اضافه کرد: عمده سرشاخههای اصلی قاچاقچیان در زندان به سر میبرند و به همین دلیل میزان کشفیات موادمخدر در استان کاهش یافته است.
علیبیگی اعلام کرد: از ابتدای ماه تاکنون 131 قاچاقچی، 157 توزیع کننده، 310 نفر نگهداری کننده و 348 معتاد متجاهر دستگیر شدهاند. همچنین 690 کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است.
وی افزود: 964 قاچاقچی با بیش از 900 کیلوگرم مواد در 9 ماهه امسال کشف شد که 51 متهم زن بودهاند.
این مسئول گفت: با راهاندازی مراکز ترک اعتیاد اجباری ماده 16 میزان بازداشت معتادان متجاهر افزایش یافته است.
علیبیگی بیان کرد: با اشراف اطلاعاتی پلیس مبارزه با موادمخدر 35 مورد از کشفیات مواد مخدر استان قزوین در استانهای دیگر انجام شده است.
وی بیان کرد: هزار و 549 طرح در مناطق آلوده استان اجرا شد و در آنها یک تن و 855 کیلوگرم موادمخدر کشف و تعداد زیادی قاچاقچی بازداشت شدند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گفت: از ابتدای امسال تاکنون 101 دستگاه موتورسیکلت حامل موادمخدر توقیف شدند و 4100 فقره پرونده قضایی موادمخدر از ابتدای امسال تشکیل شده است.
دبیر جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر استان هم در این نشست گفت: استان قزوین چهارمین استانی بود که پیشنهاد تشکیل مجمع خیران مبارزه با مواد مخدر را ارائه کرد و 150 نفر از خیران استان شناسایی شدند.
سید جمال حسینی افزود: با توجه به دسترسی آسان به موادمخدر، فراجا موظف شد با استفاده از شرکتهای دانشبنیان، روشهای جدیدی برای مقابله با توزیع و فروشندگان موادمخدر را اجرا کند.
ـ80 تا 90 درصد جرایم به مواد مخدر مرتبط است
جانشین فرماندهی انتظامی استان هم گفت: 80 تا 90 درصد از جرایم استان به موضوع مواد مخدر اختصاص دارد و حتی در اغتشاشات اخیر افرادی بازداست شدند که سابقه مصرف مواد مخدر داشتند و یا قبل از حضور در اغتشاشات، موادمخدر مصرف کرده بودند.
داود عبدالملکی، گفت: برخی از دستگاههای اجرایی، از اجرای مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر سرباز میزنند و نیازمند عزم جدی همه دستگاهها برای برخورد با قاچاق موادمخدر هستیم تا فرزندانمان درگیر معضل خانمانسوز اعتیاد نشوند.
وی تاکید کرد: برخی از مصوبات کمیته مبارزه با موادمخدر قدرت اجرایی ندارد و نیازمند بازبینی نحوه اجرای این قوانین هستیم.
محمدمهدی اعلایی، استاندار هم گفت: برای شروع فرایند برخورد جدی با معتادان متجاهر و برخورد با توسعه مواد مخدر، کمپ ماده 16 راهاندازی شد و در یک سال اخیر با همکاری هلال احمر، بهزیستی، دادگستری، فراجا و … اقدامات خوبی انجام شد.
اعلایی افزود: یکی از نقایص استان در مورد نبود کمپ ماده 16 حل و فصل شد و معتادانی از سطح شهرها جمع آوری و داخل کمپها نگهداری میشوند. امیدواریم معتادی در شهرها وجود نداشته باشد که نیازمند تاسیس مراکز بازپروری باشیم.
وی ادامه داد: بودجه مورد نیاز برای مراکز ماده 16 تامین شود و همچنین در کنار آن از ظرفیت خیران و حتی پزشکان جهادی در راستای مردمی سازی دولت برای بهبود معتادان در مراکز ماده 16 استفاده شود.
استاندار تاکید کرد: موضوع ملاقات با معتادان تحت درمان از دادستانی و دستگاه قضایی استعلام شود تا شاهد جلوگیری از ورود موادمخدر به کمپها و بهبود معتادان متجاهر باشیم.
اعلایی اذعان کرد: اقدامات صورت گرفته در استان برای کاهش مصرف مواد مخدر کافی نیست و نیازمند همکاری همه جانبه دستگاهها ذیربط هستیم.