چرخش نگاه توسعهمحور استان به سمت طارمسفلی
- شناسه خبر: 13821
- تاریخ و زمان ارسال: 9 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
اختصاص 15 درصد سود مس طارم به توسعه طارمسفلی
نماینده مردم قزوین در مجلس در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه بخش طارم سفلی نسبت به چند سال قبل خیلیپیشرفت کرده، گفت: از نظر پزشکی هم امید به زندگی در این منطقه افزایش یافته است.
فاطمه محمدبیگی اضافه کرد: البته افزایش امکانات در کشور مانند اینترنت و همچنین سوز و سرمای فصل زمستان در بخش طارم باعث شد که جوانان به فکر مهاجرت از این منطقه بیافتند، اما با اجرای طرحهای گازرسانی نور امید در دل مردمان این منطقه بیش از گذشته روشن خواهد شد و رونق به این منطقه رو خواهد کرد و زمستاننشینی در این منطقه سردسیر باب خواهد شد.
وی ادامه داد: زمستاننشینی باعث رشد پرسرعت و رونق فوقالعاده این منطقه خواهد شد و وجود مس طارم سفلی یک ظرفیت مهم برای این منطقه میباشد و قرار است صنایع مس طارم در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی 15 درصد از درآمد خود را برای توسعه روستاهای این منطقه به ویژه آسفالت راههای روستایی اختصاص دهد.
محمدبیگی یادآور شد: اگر زمستاننشینی در این منطقه تقویت شود و آمار جمعیت منطقه بالا برود، وضعیت آموزش و پرورش و مدارس این منطقه و بهداشت و سلامت این منطقه رونق پیدا میکند؛ چرا که توزیع بهداشت بر اساس سرانه جمعیتی صورت میگیرد و اگر در اینجا جمعیت متمرکز بالایی داشته باشیم، میتوانیم پزشک ثابت به این منطقه بیاوریم.
نماینده مردم قزوین در مجلس از پیشرفت 90 درصدی طرح ساخت مجتمع آبرسانی طارم سفلی خبر داد و گفت: دهستان چوقور دهستان هدف محرومیتزدایی در استان قزوین است و 3 بنیاد علوی، برکت و مستضعفان در محرومیتزدایی دهستان چوقور مشارکت دارند.
تعاونیهای روستایی آببران در طارم ایجاد شود
محمدبیگی با اشاره به افزایش جمعیت بخش طارم سفلی نسبت به 40 سال گذشته تصریح کرد: بنابراین شبکه برق فعلی پاسخگوی نیاز مردم بخش طارم سفلی نیست. در ضمن با توجه به وجود 60 آبشار و آبراهه در بخش طارم سفلی باید اولویت نخست ما در این منطقه راهاندازی بازار آب و مدیریت آب است.
وی افزود: باید با همکاری بسیج، سپاه و منابع طبیعی و آبخیزداری در این منطقه ایجاد کنیم که همه روستاییان این منطقه هم در این تعاونیها سهیم باشند. بانی راهاندازی این تعاونیها باید خود مردم باشند تا هزینههای احداث سازههای مدیریت آبشارها و آبراههها بین مردم سرشکن شود و بعد از همین آب استفاده کنند و کشت و زرع داشته باشند. با این بازار آب میتوانیم اشتغال ایجاد کنیم.
اختلافات ارضی با سازمان منابع طبیعی
دیگر نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به چالشهای توسعه طارم سفلی گفت: یکی از مطالبات اصلی مردم طارم حل اختلافات ارضی با سازمان منابع طبیعی است و انتظار مردم این است که منابع طبیعی حق مالکیت مردم بر برخی زمینها و اراضی اطراف روستا را به رسمیت بشمارد و آنها را از فهرست اراضی ملی خارج کند.
سیاهکلی با اشاره به اختلافات روستاییان طارم و سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: پیشتر منابع طبیعی به صورت یکطرفه عمل میکرد و خیلی از زمینها را با نقشه هوایی به دولت میداد. اما امروز شرایط فرق کرده و با اجرای طرح حدنگاری محدوده زمینهای مردم و دولت به صورت دقیق تفکیک میشود و اختلافات در این زمینه از بین میرود.
وی اضافه کرد: بنابراین روستاییان طارم سفلی باید برای گرفتن نوبت حدنگاری به سازمان امور اراضی مراجعه کنند و بنا بر برنامهریزی صورتگرفته تا پایان سال محدوده مالکیت همه زمینها مشخص میشود.
جادههای سنگلاخ طارم آسفالت شود
سیاهکلی با بیان اینکه مردم برخی روستاهای طارم از داشتن جاده روستایی آسفالته محروم هستند، گفت: انتظار از ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای این است که این جادهها را به سرعت بازسازی، مرمت و آسفالت کند تا مردم در زمان بارش باران و برف با انسداد راه روستایی روبهرو نشوند.
وی ادامه داد: اما خواسته سوم اهالی طارم سفلی هم برقرسانی است و در شرایطی که بسیاری از روستاهای ما برقدار شدند، باید روستانشینان طارمی هم بتوانند از نعمت برق در تمامی روزها و ساعات سال بهرهمند باشند.
وی با انتقاد از کمبود پزشک در مناطق روستایی قزوین یادآور شد: دانشگاه علومپزشکی باید برای انتقال پزشک به مناطق روستایی یک کار جدی انجام دهد و نبود پزشک و کادر درمان در روستاها آنهم در شرایطی که درمانگاه وجود دارد، موجب نارضایتی مردم این مناطق به ویژه در بخش طارم سفلی شده است.
پیشرفت 90 درصدی مجتمع آبرسانی ماهین
معاون عمرانی استاندار قزوین هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه پیمانکار و مجری طرح مجتمع آبرسانی ماهین بسیج سازندگی است، اظهار داشت: ساخت مجتمع آبرسانی ماهین بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به نظر میرسد اجرای آن تا هفته دولت به پایان برسد و بتوانیم شاهد افتتاح این مجتمع آبرسانی باشیم که ساخت آن آرزوی دیرینه اهالی دهستار چوقور است.
رجحانی اضافه کرد: در صورت تکمیل و افتتاح این مجتمع آبرسانی 2 هزار و 200 نفر از اهالی روستاهای بخش طارم سفلی از نعمت آب شرب بهداشتی محروم میشوند و به این ترتیب شاخصهای زیستپذیری و رفاهی در دهستان چوقور طارم سفلی ارتقا مییابد.
ساخت مسکن برای کارگران مس طارم
رئیس سازمان صمت استان قزوین در این بخش از سفر استاندار با بیان اینکه شرکت مس طارم 300 میلیارد تومان سرمایه ثابت به بخش طارم سفلی آورده، گفت: صنایع پاییندستی شرکت مس طارم شامل کارخانجات تولید تسمه، میلگرد و مفتول مسی هستند و این شرکتها میتوانند برای 275 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کنند.
افضلی اضافه کرد: با توجه به تعداد کارگرانی که باید همیشه در این معدن کار کنند، این کارگران مشکل مسکن دارند و مجبور به رفتوآمد به محل معدن هستند که هزینه زیادی به آنها و شرکت مس تحمیل میکند. به همین خاطر خواسته آنها از شورای تأمین مسکن استان قزوین این است که مسکن کارگری در کنار معدن احداث شود تا کارگران شرکت مس طارم بتوانند در آن سکونت کنند.
تصویب ۲۰ برنامه برای توسعه و آبادانی طارم سفلی
از سوی دیگر، استاندار قزوین هم با بیان اینکه امکان برطرف شدن تمامی محرومیتهای طارم در کوتاهمدت نیست، گفت: این مشکلات باید اولویتبندی شود و براساس اولویتها و نیازهایی که بیشتر در کانون نیاز و خواست است، اقدامات لازم انجام شود که در دولت سیزدهم گامهای خوبی آغاز شده است.
محمدمهدی اعلایی ادامه داد: نباید منطقه طارم را منطقه محروم قلمداد کنیم؛ چرا که ممکن است در اذهان اثر نامناسبی داشته باشد و خیلیها برای سرمایهگذاری نیایند، علاوه بر این، منطقهای که این حجم از فرصتهای خدادادی و ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری دارد را نمیتوان منطقه محروم قلمداد کرد.
اعلایی با بیان اینکه باید برنامهریزی مناسبی در راستای اعتلای مزایای منطقه و برطرف شدن مشکلات انجام داد، اضافه کرد: زمینهسازی برای یکپارچگی و وحدت برای کل بخش برای توسعه منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر گرفتار گفت و شنود غیراتحادآفرین شویم منجر به عقب ماندن این منطقه از آهنگ توسعه و ظرفیت جذب امکانات برای این بخش خواهد شد.
استاندار قزوین یادآور شد: یکی از موضوعاتی که در استان پیگیری میشود، موضوع ایجاد ظرفیت برای ارتقای تقسیمات کشوری منطقه است، البته معلوم نیست در کوتاهمدت به نتیجه برسد، ولی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به تصویب ۲۰ برنامه برای توسعه و آبادانی این منطقه افزود: با توجه به برنامهریزی انجامشده، در 3 سال آینده مشکل آب شرب روستایی و شهری و همچنین راههای روستایی استان قزوین برطرف خواهد شد که بخش طارم در این زمینهها در اولویت خواهد بود.
اعلایی با بیان اینکه استان قزوین برای حمایت از زیتونکاران طرح های ابتکاری مختلفی را انجام داده، ادامه داد: زیتون طارم باید به استان و کشور شناسانده شود، موضوعی که هم اکنون در دستور کار قرار دارد و قرار است زمین مناسبی که بیشترین تردد را دارد، برای فروش زیتون و فرآوردههای زیتونی در نظر گرفته شود.
لزوم هزینهکرد درست درآمد استخراج مس برای توسعه طارم سفلی
در نهایت آنچه که میتواند طارم سفلی را به ساحل توسعه و عدم محرومیت هدایت کند، هزینهکرد درست منافع حاصل از استخراج مس کاتدی برای رشد زیرساختهای عمرانی این منطقه به ویژه آب، راه و زیستپذیر کردن طارم در روزهای سرد سال است و اگر نظیر آنچه که در مس سرچشمه اتفاق افتاد، در مس طارم هم عمل شود و برنامه اختصاص 15 درصد سود صنایع مس طارم به توسعه این بخش محقق شود، میشود به عملیاتی شدن شعارها در این حوزه دل بست.