چرا کیروش بازگشت؟
- شناسه خبر: 1264
- تاریخ و زمان ارسال: 21 شهریور 1401 ساعت 08:05
- بازدید :
معصومه رضاییسراج
«کارلوس کی روش به تیم ملی ایران بازگشت». این خبر در هفته گذشته به یکی از مهمترین تیترهای رسانههای مختلف تبدیل شد. اتفاقی که به نوعی شوکهکننده هم بود چون همه تا حدودی از کارنامه این مربی پرتغالی خبر داشتند. عدهای آن را مثبت و عدهای نیز آن را منفی ارزیابی میکنند. بازگشت کیروش در این برهه از این جهت حرف و حدیث دار شد چون اون در سالهای اخیر و پس از برکناریش از تیم ملی ایران، نه توانست با کلمبیا نتایج قابل قبولی کسب کند و نه با مصر. حتی طرفداران فوتبال و بازیکنان تیمهای ملی این کشورها از اینکه از دست کی روش خلاص شدهاند خوشحال هم هستند این را میتوان از مطالبی که در صفحات فضای مجازی منتشر میکنند فهمید. جایی که برایشان جالب است چگونه کشوری که تیمش به جام جهانی صعود کرده، سرمربیاش را عوض میکند و کیروش ناموفق و شکست خورده را به عنوان سرمربی انتخاب میکند؟
شاید این انتخاب از این جهت بوده که به زعم مهدی تاج و دار و دستهاش، کی روش سابقه خوبی در زمان هدایت تیم ملی در ایران داشته است اما باید دید آیا واقعا اینگونه بوده است؟
کارلوس کیروش در سال 2011 به عنوان سرمربی موقت جایگزین علیرضا منصوریان شد این سرمربی پرتغالی پس از عملکرد مطلوب خودش، در راس کادر فنی تیم ملی ایران ماندگار شد تا یوزها با هدایت وی حضور در جام ملتهای 2015، جام جهانی 2014 و 2018 را تجربه کنند که البته موفق به کسب جایگاهی برای تیم کشورمان نشد. کیروش مجموعا 100 بازی بر روی نیمکت تیم ملی ایراننشست که حاصل آن 60 پیروزی 27 تساوی و 13 شکست بوده است.
سرمربی پرتغالی در جام جهانی 2018 با قرار گرفتن در گروه B مسابقات و هم گروه شدن با تیمهایی مثل مراکش، اسپانیا و پرتغال دشوارترین روزهای خودش با تیم ملی را تجربه کرد. اگر چه ایران در این رقابتها گروه دشواری داشت اما ستارههای تیم ملی با درخشش و البته کمی بدشانسی موفق شدند یک برد، یکتساوی و یک باخت را از خودشان به جا بگذارند و در نهایت در این تورنمنت هم از گردونه رقابتها حذف شوند.
پس از عملکرد مطلوب تیم ملی در جام جهانی 2018 یوزها این بار با هدایت کیروش پرتغالی راهی امارات شدند. شاگردان کیروش با قرارگرفتن در گروه چهارم این رقابتها و هم گروه شدن با یمن، ویتنام و عراق کار راحتی برای صعود مراحل حذفی داشتند و با توجه به عملکردی که در جام جهانی ارائه دادند انتظارات برای قهرمان را بالا برده بودند. کارلوس کیروش در مرحله گروهی با کسب دو پیروزی و یک تساوی موفق شد به عنوان تیم اول راهی مرحله یک هشتم نهایی شود. تیم ملی ایران با پیروزی در مقابل عمان جواز حضور در مرحله یک چهارم را کسب کرد و با شکست چین در این مرحله موفق شد به نیمه نهایی راه پیدا کند.
به نظر میرسید شاگردان کیروش با قهرمانی در این تورنمنت طلسم 43 را بشکنند اما در مرحله نیمه نهایی در اثر غفلت بازیکنان مقابل ژاپن تیم ملی ایران در مقابل حریف خود با دو گل شکست خورد تا هم جدایی سرمربی پرتغالی رقم بخورد و هم تیم ملی باز هم ناکام بماند.
با این تفاسیر کارلوس کیروش در تمامی رقابتهای حساس عملکرد مثبتی از خود به جاگذاشته است و اگرچه موفق به کسب مقام در طول هفت سال حضور خودش نشده اما بدون تردید در ساختن یک تیم منظم و با برنامه عملکرد موفقی داشته است.