پیشگیری و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهترین راهکار است
- شناسه خبر: 3311
- تاریخ و زمان ارسال: 2 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
بهزاد نجفپور در گفتوگو با خبرنگار فارس قزوین با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا اظهار کرد: طی سه سال اخیر که کرونا شیوع داشت و مردم شیوهنامههای بهداشتی اعم از زدن ماسک، فاصله فیزیکی و شستوشوی دست را رعایت میکردند آنفلوانزا کنترل شده بود اما در حال حاضر با عادیانگاری، برگشت به روال عادی و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، آنفلوانزا فرصت پیدا کرده و خود را نشان داده است.
وی با اشاره به افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوانزا و شبه آن در مهرماه افزود: در هفته سوم مهرماه پیک آنفلوانزا واضح بود و با درگیری دانشآموزان به این بیماری در مدارس، به خانوادهها هم سرایت میکند و سبب افزایش موارد ابتلا میشود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین ادامه داد: آنفلوانزا بیماری دستگاه تنفسی و ویروسی است که میتواند بسیار جهش یافته باشد و در شکلهای متنوع خود را بروز دهد.
نجفپور علائم آنفلوآنزا را شبیه کرونا و سرماخوردگی و شامل علائم عمومی گلودرد، آبریزش بینی، سرفه، تب و خستگی و… ذکر و اضافه کرد: آنفلوآنزا برخلاف کرونا، بسیار پر سر و صداست و علائم آن شدیدتر و درگیری آن کوتاهتر و بازه زمانی درگیری به آن هم کمتر از کروناست و در هر شکلی میتواند خودش را نشان دهد.
وی خاطرنشان کرد: آنفلوانزا به دلیل تنوع و اشکال مختلف واکسنگریز است و هر سال واکسنهای جدیدی تهیه میشود که استفاده از واکسن برای همه توصیه نمیشود. برای یک گروه همچون پرسنلهای درمان و بهداشت که در مواجهه با بیماران بخشهای عفونی، داخلی، مراقبت ویژه، پرسنل درمانگاهها و مراکز بهداشتی، برای گروه بیماران خاص مانند سرطان و ایدز و مادران باردار در اولویت دریافت واکسن قرار دارند و رایگان دریافت میکنند که از دو هفته پیش آغاز شده است.
این مسئول تصریح کرد: افراد دارای بیماریهای زمینهای شامل فشار خون، دیابت، ریوی مزمن، افراد بالای 65 سال و کودکان 6 ماهه تا 18 سال که آسپرین مصرف میکنند میتوانند برای تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند و برای تهیه واکسن باید به داروخانهها مراجعه شود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین افزود: هر واکسن آنفلوانزا که در بخش خصوصی و داروخانهها موجود است مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و مردم میتوانند برای تزریق آن اقدام کنند.
نجفپور «پیشگیری» را روش موثر، ارزان و سهلالوصول و مراقبت مردم از خود با افزایش آگاهی و رعایت پروتکلهای بهداشتی را در جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: در صورت ابتلا به آنفلوانزا افراد نباید در محل کار یا مدرسه حضور یابند و باید استراحت و خود را قرنطینه کنند.
وی افزود: افراد در صورت ابتلا، میتوانند دو هفته بعد از بهبودی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.