پیشنیاز بومیگرایی، توسعه ردههای پایه فوتبال است
- شناسه خبر: 25574
- تاریخ و زمان ارسال: 11 آذر 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
پیشکسوت فوتبال قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت، در خصوص مساله بومیگرایی مطالبی را بیان کرد.
صادق افشار از مربیان با تجربه فوتبال قزوین اعتقاد دارد که میل یا بیمیلی یک باشگاه نسبت به بومیگرایی، چیزی است که استراتژی باشگاه، آن را تعیین میکند.
افشار در این باره گفت: برخی باشگاههای جهان، استراتژیشان بر اساس بیزنس است. یعنی یک باشگاه عربستانی آن قدر پول دارد که میتواند کریستیانو رونالدو را بخرد و در ادامه میتواند از طرق مختلف، همان مقدار یا بلکه چندبرابر آن مقداری که برایش هزینه کرده را دوباره به دست بیاورد. اما آیا فوتبال ایران هم توانایی چنین کاری را دارد؟
مربی فوتبال پایه قزوین افزود: متاسفم که باید بگویم بیش از نیمی از اتفاقاتی که در خرید و فروش بازیکن در فوتبال کشورمان انجام میشود، ناشی از عدم آگاهی و روابط است که به همین دلیل استفادهای نصیب باشگاهها نمیشود .
وی در ادامه به بحث مهم «نتیجهگرایی» اشاره کرده و افزود: وقتی از اهمیت استراتژی باشگاه در مواجهه با بومیگرایی حرف میزنیم، باید در ابتدا به این توجه کنیم که در فوتبال، نه تنها در ایران بلکه در همه جهان، گرفتن نتیجه اصل مهم و اساسی برای مدیران باشگاهها محسوب میشود. بنابراین طبیعی است که همه تیمها به سراغ خرید بهترین بازیکنانی میروند که در توانشان است. اما این به این معنی نیست که به طور کامل بیخیال سرمایههای خودشان شوند و آنها را از دست بدهند.
کارشناس فوتبال با مثالی در خصوص باشگاه بزرگ بارسلونای اسپانیا گفت: این باشگاه اگر هزینه زیادی کرده و ۲ بازیکن بزرگ میخرد، در کنار آنها ۵ بازیکن هم از آکادمی خودش پرورش میدهد و به تیم بزرگسالان میرساند. چون در ردههای پایه، اصل را بر سازندگی گذاشته است اما با کمال تاسف در فوتبال خودمان میبینیم که تیمهای پایه چندان جایگاهی ندارند! آن وقت مدام از آیندهنگری و اهمیت فوتبال پایه صحبت میکنیم، در واقع میتوان گفت هیچ الگو و استراتژی مناسبی در فوتبال پایه ایران وجود ندارد.
افشار با دادن اطمینان نسبت به اینکه تیمها با استفاده از بازیکنان بومی میتوانند علاوه بر کاهش هزینهها، در امر نتیجهگیری نیز موفق عمل کنند، افزود: همه چیز بستگی به این دارد که هدف یک مربی یا مدیر چیست؟ آیا فقط به بُعد مالی فوتبال فکر میکند یا به فکر سازندگی هم هست؟ متاسفانه در فوتبال ما، بُعد سازندگی نادیده گرفته شده یا خیلی کمرنگ است. در حالی که به جرات میتوانم بگویم که که با یک برنامهریزی 5 ساله میتوان با کیفیت بخشی به آکادمیهای باشگاهها صدها بازیکن ساخت که میتواند برای باشگاهها سودآور باشد.
این مربی و پیشکسوت فوتبال قزوین در پایان گفت: بازیکن بومی به شهر خودش عِرق دارد، با فرهنگ اینجا آشناست، نزدیک خانوادهاش است و با پولی به مراتب کمتر از بازیکن غیربومی، حاضر است در شهر خودش بازی کند. طبیعی است که کارایی بیشتری هم خواهد داشت اما اینکه چرا باشگاه ها این مسائل را کمتر مد نظر قرار میدهند را باید در مسائل دیگری جستجو کرد.
مساله بومیگرایی یکی از نقاط اختلاف بین مربیان و کارشناسان فوتبال است. اکثر مربیان، بومیگرایی را یک امر منسوخ شده در فوتبال جهان میدانند اما بیشتر کارشناسان عقیده دارند که بومیگرایی از جهات مختلف، اتفاق خوبی محسوب میشود و باید شرایط برای این امر آماده شود.