پاهای بیقرار!
- شناسه خبر: 18008
- تاریخ و زمان ارسال: 16 مرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
ترجمه و تدوین: ا. امیر دیوانی
اشاره:
وقتی که پاهای انسان بیاختیار میخارند، سوزن سوزن میشوند یا میسوزند و تکان خورده یا میلرزند، میگوییم که او به بیماری پاهای بیقرار دچار شده است. نشانههای این مرض بعد از به بستر رفتن، وخیمتر میگردند و 5 تا 10درصد مردم را بدان مبتلا میسازند.
عوامل عمدهی آن عبارتند از: تخلیهی آهستهی خون از اندامهای تحتانی و فراوانی کافئین، ترک مشروبات الکلی یا وابستگی به داروهای آرامبخش، ابتلا به مرض قند و کمبود آهن و ویتامین «ب»
نشانهها
ناتوانی در بیحرکت نگهداشتن پاها بعد از استراحت شبانه
تکان و تقلای بیاختیار بخش تحتانی پاها
احساس سوزن سوزن شدن و حرکت آهسته درست در زیر پوست پاها
احساس سوزش، گرچه ممکن است بر اثر تماس، بتوان به سردی پوست پی برد
شیوههای درمانی
جوشاندهی بابونه در کاهش گرفتگیهای عضله موثر بوده و آن را آرامش میبخشد.
طبیعی درمانی
همان تغییرات شیوهی زندگی را که پیرامون مداوای وریدهای واریسی صادق است، در مورد درمان پاهای بیقرار نیز توصیه میکنیم. آب درمانی به شکل پاشویه و کمپرسی آب سرد شامل اسانسهای عطر درمانی را بیازمایید. هر نوع ورزش سالم مشتمل بر تماس پا با زمین و حالتهای یوگا در کاستن از تنش و بهبود بخشیدن به جریان خون موثر است.
ویتامینها و مواد معدنی
از همان برنامهی تغذیهی غذای کامل مناسب برای وریدهای واریسی پیروی کنید منتها با تاکید بیشتر بر مصرف موادغذایی سرشار از آهن (گوشت قرمز و کلّهپاچه، دل و جگر، دل و قلوه، پنیر چدار، زردهی تخممرغ، جوانهی گندم، جلبک دریایی، مغزهای گیاهی و عدس) و انواع ویتامین «ب» (آرد سبوسدار، دل و قلوهی گاو، تخم آفتابگردان و مغز بلا در مغربی). منابع ویتامین «ث» توام با بیوفلا و نوئیها نیز از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و به رنگهای روشن در گوشت، پوست (پوسته یا لایهی سفیدی که زیرپوست خارجی) مرکبات و فلفل سبز زنگسان (نوعی فلفل شیرین آمریکایی به نام لاتین Capsicum frutescens که قرمز و زنگوله شکل است)، گوجهفرنگی و گل کلم ایتالیایی (بروکلی)، انگور، عنبهی هندی (پاپایا) و گیلاس یافت میشود. مکملهای خاص غذایی، طیف وسیعی از پادزنگها (ضد اکسیدانها) را تشکیل میدهند، بهویژه بیوفلاونوئیدهای همراه با ویتامین «ث» طبیعی، اسیدفولیک و ویتامین «E».
طب گیاهی
چند قطره از تنتور عنبرسایل (هماملیس) را به آب سرد بیفزایید و تند ولی به طور سطحی و سبک به نقاط تحریک شده بمالید. جوشاندهی بابونه، یک داروی آرامبخش خفیف است و گرفتگی (اسپاسم) عضلانی را تسکین میبخشد. مصرف آمیزههایی از کولهخاس نیم ساعت قبل از خواب، قادر است پاهای بیقرار را آرام کند.
عطر درمانی
یکی از درمانهای مشهور در این زمینه، استفاده از عصرهی راوید معطر و سه قطره از اسانس بابونه و پرتقال در یک قاشق غذاخوری (15 میلیلیتر)، روغن بادام شیرین یا انگور است. پاهایتان را رو به بالا یعنی از کف تا زانو با آب یا دوش گرم (نه داغ) به گونهای ماساژ دهید که تمام قسمتهای این اعضا را در برگیرد. پاهایتان را حداقل 20 دقیقه روی بالش بگذارید.
این عمل نیز احتمالا مفید است، بهویژه نوعی از آن که شامل حرکات کند و محکم پا بوده و عضلههای مربوطه را بهکار میگیرد. یوگا نیز، همچون تایچی، در این قلمرو، ورزش مناسبی شمرده میشود.
مشابه درمانی
داروهای مخصوصی که روزی 4 بار به مدت دو هفته باید مصرف شوند، از این قرارند: «تارنتولا 6سی» برای پاهایی که روز هنگام و شباهنگام تکان میخورند و میلرزند توام با گرایش شدید به حرکت مدام و همراه با خمیازه کشیدن غیر ارادی.
«آرسنیکوم 6سی» خاص پاهایی که مدام در حرکت بوده و با بیقراری، نگرانی و احساس سرما قریناند. «بلادونا 6سی» ویژهی پاهایی که تکان میخورند و دچار گرفتگی میشوند و آن زمانی است که فرد احساس گرمی میکند در حالی که دستها و پاهایش سردند و جزئیترین تکان، گرفتگی را وخیمتر ساخته و هنگامی که شخص سعی میکند بخوابد، ناراحتیاش افزون میگردد.
«کالی کارب 6سی» مفید برای حرکت پاهایی که بین ساعتهای 2 تا 4 بامداد وخیمتر میشوند. «ایگناتیا 6سی» موثر جهت پاهایی که در خواب بیقرارند و آدم را از خواب بیدار میکنند به طوری که او، اعم از زن و مزد، خاصه بعد از پایان یا بیاندوه و یا ماجرای عاشقانه، حس میکند که هرگز دوباره نخواهد خوابید.
درمان پزشکی
ورزش، کاهش وزن و احتمالا توصیههای غذایی، مداواهای معمولیاند که به اجرا درمیآیند. داروهای مصرفی، به شکل مواد مشتمل بر گونهای بیوفلاونوئید میباشند.
مربیان تایچی بر این باورند که این درمان برای کسانی مفید است که دچار ناراحتیهای ناشی از گردش خون میباشند.
پیشگیری
هنگام استراحت روزانه، پاهایتان را بالا نگهدارید.
به منظور دستیابی به گردش مطلوب خون، مرتبا ورزش کنید.
از چاقی و سایر عوامل آغازگر وریدهای واریسی بپرهیزید.
شبها، قبل از خواب، پاهایتان را مالش دهید.
هشدار
حرکات غیرارادی را با پزشک خود در میان بگذارید.
داروها را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید.
اگر در پاهایتان، وریدهای واریسی مشاهده کردید، بیشتر به مشاورهی پزشکی روی آورید.
منبع: کتاب Complete Well Being