ولایتمداری و ولایتپذیری ارتش همواره الگو بوده است
- شناسه خبر: 22283
- تاریخ و زمان ارسال: 24 مهر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
مرضیه قنبری ـ سال ۱۳۵۸ پیشنهادی مبنی بر تاسیس سازمانی با هدف ارتقای مسائل دینی، سیاسی و اخلاقی در یگانهای آجا ارائه میشود.
در نهایت ۲۴ مهرماه همان سال نیز به فرمان امام خمینی(ره) سازمانی به نام سیاسی ایدئولوژیک در ارتش جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود که این سازمان بعد از مدتی به نام سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی تغییر نام میدهد و با سه هدف نظارت بر حفظ و اجرای موازین اسلامی؛ ارائه آموزشهای عقیدتی و سیاسی و همچنین توسعه فعالیتهای تبلیغی در ارتش و حفظ روحیه انقلابی و اسلامی آغاز به کار میکند.
ارتقای معنویت، بصیرت دینی و انقلابی کارکنان وظیفه
حجتالاسلام والمسلمین رمضان آقاسیان با اشاره به فرا رسیدن ۲۴ مهرماه، سالروز تاسیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با ولایت اظهار داشت: با توجه به ماموریتهای محول شده به این سازمان و حسن انجام این وظایف، چند سال پیش ریاست سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش، طرحی با عنوان مصباح با ۱۶ بند ارائه دادند و که مورد تایید ستاد کل قرار گرفته و در حال حاضر به عنوان یک راهبرد و رویکرد، محور فعالیتهای سازمان در ارتش قرار گرفته است.
وی از اثربخشی این طرح گفته و افزود: در جلسات و نشستهای متعددی که رهبر معظم انقلاب با مجموعههای نظامی داشتهاند، همواره بر ضرورت توجه به سربازان در ابعاد مختلف تربیتی ـ اخلاقی و فراهم آوردن بستر و مکانی مناسب برای زیست آنها در پادگانها، حمایتهای مالی و معنوی از این گروه تاکید فراوانی داشته و دارند.
رئیس عقیدتی ـ سیاسی قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی با بیان اینکه عملیاتی کردن فرمایشات رهبری در قالب «طرح مصباح یک» دیده شده است؛ یادآور شد: ارتقای معنویت، بصیرت دینی و انقلابی کارکنان وظیفه و خوشایند سازی محیط سربازی به عنوان یکی از رویکردهای اصلی طرح مصباح مطرح میشود.
وی گفت: در این راستا طی سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام شده است که با حضور در پادگانهای ارتش متوجه این تغییر و بهبود شرایط میشویم.
آقاسیان توجه به مباحثدینی و آشنایی سربازان با آموزهها و احکام دینی را به عنوان دیگر دغدغه رهبری عنوان کرده و اظهار داشت: خوشبختانه در این راستا نیز سازمان ورود داشته و با برگزاری دورهها و کلاسهایی این امر مورد توجه قرار گرفته است.
«وی طرح مصباح دو» را ارتقای معنویت، بصیرت دینی و انقلابی و سبک زندگی همسران کارکنان پایور عنوان کرده و گفت: بر این اساس؛ در راستای توجه به ارتقای توجه به مسائل دینی و مباحث معنوی برنامههایی برای همسران کارکنان پایور برگزار میشود که بحمدا… خروجی خوبی هم در این زمینه شاهد هستیم.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی ارتقای معنویت، بصیرت دینی و انقلابی فرزندان کارکنان پایور و بهینهسازی اوقاف فراغت را به عنوان «مصباح سوم» یاد کرده و ادامه داد: در ایام تابستان و ایام دیگر که فرزندان کارکنان فراغت بیشتری دارند، برای آنها برنامههای متعددی به اجرا درمیآید تا بتوانند استفاده بهینهای از فرصتها داشته باشند.
وی یکی دیگر از رویکردهای لحاظ شده در طرح مصباح را ارتقای معنویت، بصیرت دینی، روحیه سلحشوری و شجاعت طلبی کارکنان پایور عنوان کرده و با بیان اینکه این رویکرد به عنوان مصباح چهارم مورد توجه قرار گرفته است؛ افزود: یکی از دلایل پیروزی ملت ایران در مقابل رژیم بعث در دوران دفاع مقدس، روحیه شجاعت و شهادتطلبی در رزمندگان بود؛ به دنبال آن هستیم تا با برگزاری برنامههای متعددی همچون یادواره شهدا و … این روحیه در میان کارکنان پایور حفظ و ارتقا یابد.
آقاسیان تاکید کرد: البته بحمدا… این روحیه در میان کارکنان ارتش بوده و حضور آنها در میان مبارزه با داعش و شهادت جمعی از ارتشیان در راه دفاع از حریم اهل بیت(ع) مؤید این امر است.
اتحاد نیروهای مسلح با همدیگر
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از اهداف مهم در اجرای طرح مصباح را افزایش روحیه صمیمیت بین کارکنان آجا با سایر نیروهای مسلح؛ یاد کرده و در این خصوص، اذعان داشت: به تدبیر رهبری و با تلاش نیروهای مسلح، امروز شاهد آن هستیم که تمامی این نیروها از وفاق، اتحاد و یکپارچگی خاصی برخوردار بوده و همواره در تعامل خوبی با هم هستند.
آقاسیان با اشاره به اهمیت اتحاد و همبستگی بین نیروهای مسلح، آن را رمز پیروزی امت مسلمان در برهههای مختلف یاد کرده و اضافه کرد: باید همچنان این اتحاد حفظ شود.
وی با اشاره به وجود 3 مجموعه فرماندهی، عقیدتی و حراست در یگانهای ارتش جمهوری اسلامی، گفت: «مصباح ششم» در راستای تعامل بین این سه مجموعه تعریف شده است که خوشبختانه در این مجموعهها نیز شاهد تعامل خوبی هستیم.
وی مصباح هفت را اعتلای پایگاههای بسیج مستقر در کوی سازمانی عنوان کرده و افزود: در حال حاضر ما نیز در مجموعه، پایگاههای بسیجی داریم که هر زمانی که احساس شود نظام، جامعه و مردم به وجود آنها نیاز دارند، وارد میدان شده و در عرصههای مختلف میتوانند گرهگشا باشند.
وی ترویج و اشاعه آموزههای نهجالبلاغه در ارتش را به عنوان «مصباح هشتم» یاد کرده و ادامه داد: بعد از قرآن، نورانیترین و اثربخشترین کتاب در زندگی هر مسلمانی، کتاب نهج البلاغه است.
در این راستا سازمان تاکید زیادی برای آمورش نهج البلاغه در کلیه اقشار دارد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه، از ضرورت توجه به این مساله در جامعه گفته افزود: در قالب «مصباح نهم» که با عنوان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی عنوان شده، برنامههای متعددی همچون مسابقات کتابخوانی برای کارکنان پایور، وظیفه و خانواده کارکنان به اجرا در میآید که این امر میتوان ابزاری برای ترغیب جامعه برای این فرهنگ حسنه به شمار آید.
رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی ساماندهی هیاتهای مذهبی را به عنوان «مصباح دهم» یاد کرده و اذعان داشت: خوشبختانه در مجموعه، شاهد فعالیت هیئات مذهبی هستیم که این هیئات توسط کارکنان پایور اداره شده و در مناسبتهای مختلف به صورت خودجوش برنامههایی اجرا میکنند.
وی از ضرورت تعالی و توانمندسازی روحانیون آجا گفته و با اشاره به اینکه این مساله در «مصباح یازدهم» دیده شده است؛ گفت: در حال حاضر در مجموعه لشکر ۱۶ زرهی حدود 10 نفر از روحانیون در راستای اهداف تعیین شده که همانا تبیین مبانی عقیدتی و اعتقادی و سیاسی برای کارکنان پایور، خانوادهها و کادر وظیفه است حضور داشته و با برگزاری کلاسها و … در راستای نیل به اهداف تعیین شده گام برمیدارند.
آقاسیان ارتقای ارتباطات مردمی ارتش، تقویت روحیه ملی و میهن دوستی با الهام از آموزههای دینی و اعتقادی بین کارکنان، ارزشیابی اساتید و مربیان عقیدتی سیاسی و مربیان دروس دانشگاهی، سبک زندگی اسلامی در آجا، ارتقای شایستگیهای تربیتی دانشجویان افسری در مراکز دانشگاهی را به عنوان رویکردهای دیگر در اجرای طرح مصباح یاد کرده و اظهار داشت: خوشبختانه از زمان اجرای این طرح در ارتش، شاهد استقبال کارکنان از آن بودهایم و بررسیها نشان میدهد این طرح در راستای حسن اجرای ماموریت محوله اثرگذار بوده است.
توجه به فعالیتهای قرآنی و انس کارکنان با کلام الهی
آقاسیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت توجه به قرآن در جامعه مسلمان، از برنامههای متعدد قرآنی در سازمان عقیدتی سیاسی در راستای انس هر چه بیشتر با کلام الهی گفته و افزود: یکی از مهمترین رویکردهای سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش، انس هر چه بیشتر کارکنان پایور و خانوادههایشان و همچنین کارکنان وظیفه با قرآن است به طوری که هر هفته سهشنبهها برنامه قرآنی برای تمامی کارکنان اجرا میشود.
وی ادامه داد: در این راستا ۱۵۰ دارالتحفیظ و کلاسهای تخصصی متعددی قرآنی در سطح آجا فعال هستند که با هدف آشنایی و تبیین مفاهیم قرآنی، ایجاد بستر حفظ قرآن و … فعالیت میکنند.
وی با اشاره به وجود ۳۷ هزار حافظ در آجا؛ گفت: بر اساس آمارها، ما بیش از ۲۹۰ حافظ کل قرآن داریم که گویای آن است که در مجموعه ارتش علاوه بر توجه به ارتقای توان دفاعی نیروها، بر مقوله ارتقای معنویت نیز کار میشود.
وی بخش دیگری از سخنانش را به ضرورت ارتقای صیرت سیاسی در بین کارکنان ارتش اختصاص داده و با بیان اینکه این امر در سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش مورد توجه جدی است؛ گفت: خوشبختانه کارکنان ما از نظر بصیرت سیاسی در جایگاه بالایی قرار دارند که حضور بالای ۷۰ درصدی کارکنان لشکر ۱۶ زرهی در انتخابات گذشته، نشاندهنده این امر است.
رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی قرارگاه لشکر ۱۶ زرهی حضور ارتشیان در راهپیماییهای ملی و مناسبتهای مختلف را موید این امر دانسته و تصریح کرد: ارتش همواره در خط مقدم بوده و ولایتمداری و ولایتپذیری ارتش الگو است.
وی تاکید کرد: ارتشیان در برهههای مختلف ثابت کردهاند که پا در رکاب و زیر پرچم ولایت ایستادهاند و حضرت آقا به عنوان جانشین امام زمان(عج) هر دستوری دهند، توسط ارتشیان انجام میشود.