وقوع چهارمین سال خشکسالی، قزوین را تهدید میکند
- شناسه خبر: 29775
- تاریخ و زمان ارسال: 14 بهمن 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، یوسف شیخالملوکی در نشست خبری مدیران حوزه راه و مسکن که در شهرک مهرگان برگزار شد؛ در سخنانی اظهار کرد: در حال حاضر تغییر اقلیم چالش مهم پیشروی جامعه بشریت است که این یک روند جهانی بوده و بهواسطه افزایش گازهای گلخانهای در کره زمین است و این پدیده در همه سطوح زندگی بشر تاثیر منفی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اهمیت مطالعه و بررسی راههای پیشگیری از تغییر اقلیم روی داده، تصریح کرد: از مهمترین اقداماتی که برای جلوگیری از این پدیده از سوی سازمان هواشناسی کشور صورت گرفته است، برگزاری هفتمین کنفرانس تغییر اقلیم با مشارکت ۳۱ استان در تهران با حضور نمایندگانی از 12 کشور بوده است.
این مسئول عنوان کرد: ۲۵۰ مقاله در راستای تغییر به این کنفرانس ارسال شد که از این تعداد ۵۳ مقاله در گروههای مختلف توسط محققان ارایه و ۱۵۳ مقاله نیز به صورت پوستر بود؛ همه این مقالات نیز با رویکرد اطلاعرسانی در زمینه تغییر اقلیم و ارایه راهکاری برای مقابله با این معضل بودند.
شیخالملوکی با بیان اینکه تغییر اقلیم روی داده ناشی از گرم شدن کره زمین و تولید گازهای گلخانهای است؛ مطرح کرد: این تغییر اقلیم برای ما آثار سویی برجای گذشته است که از جمله آسیبهای آن میتوان به وقوع چهار سال پیاپی خشکسالی در استان قزوین اشاره کرد.
وی با بیان اینکه منابع آبی کشور وضعیت خوبی ندارد؛ متاسفانه در سال زراعی جاری هم با کاهش 57 میلیمتری بارندگی روبرو شدهایم؛ تاکید کرد: برای رفع این معضل باید به سمتی برویم که بتوانیم تغییر اقلیمی را کاهش دهیم که کاهش تولید گازهای گلخانهای مهمترین راهکار برای مقابله با تغییر اقلیم بهشمار میرود.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر ۴۴ ایستگاه هواشناسی در استان قزوین فعال است؛ ابراز کرد: تا پایان سالجاری چهار ایستگاه هواشناسی به مجموعه ایستگاههای هواشناسی استان قزوین اضافه میشود و تا پایان سال تعداد ایستگاههای استان به ۴۸ مورد میرسد که امکان بررسی و پیشبینی دقیق هوا را در استان قزوین افزایش میدهد؛ این چهار پروژه درحال حاضر بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشتهاند و قرار است در آبیک، البرز، دانسفهان و پارک ملی باراجین برپا شوند.
شیخالملوکی یادآور شد: ایجاد هر یک از این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان راهاندازی خواهند شد که در صورت تحقق کیفیت و دقت پیشبینیها، ارتقاء مییابد. البته هرچه بتوانیم پوشش شبکه ایستگاه هواشناسی را بیشتر کنیم در پیشبینیهای ما موثر خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ولایت درباره اینکه راهکارهای تخصصی سازمان هواشناسی برای مقابله با تغییر اقلیم چیست؛ تشریح کرد: متاسفانه در سال ۲۰۲۳، زمین گرمترین روزها را سپری کرده است و با افزایش گازهای گلخانهای انتظار میرود این روند رو به افزایش باشد.
این مسئول ادامه داد: اکنون کنوانسیونهای جهانی، بهترین راه مقابله با این پدیده را جلوگیری از تولید گازهای گلخانهای دانستند از اینرو باید سطح تولید این گازها کاهش پیدا کند تا بتوانیم روند تغییر اقلیم را کند کنیم که وضعیت از این بدتر نشود.
مدیرکل هواشناسی قزوین توضیح داد: برای مقابله با گرم شدن کره زمین باید الگوهای کشت تغییر کند تا از این طریق بتوانیم علاوه بر مدیریت در مصرف آب، از نابودی و خشک شدن بسیاری از نقاط استان به ویژه دشت قزوین جلوگیری کنیم.
شیخ الملوکی این موضوع را ضروری توصیف کرد و گفت: مدیریت آسیب و مدیریت منابع آبی در شرایط کمآبی و خشکسالی باید صورت بگیرد و اگر بدینگونه که در حال حاضر هستیم پیش برویم تا چند سال آینده دشت قزوین را از دست خواهیم داد./ی