هر روز یکی لباس نو پوشد!
- شناسه خبر: 4142
- تاریخ و زمان ارسال: 17 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
وحید حاجسعیدی
این روزها که همه نهادهای فرهنگی در حال گل و گشاد کردن کوچه فرهنگ یا همه توسعه کارکرد فرهنگ در زمینههای مختلف هستند، اوضاع پوشاک چندان مساعد نیست و پوشش مدیریت این سوق الثلاثاء (سهشنبه بازار) به تنش زار میزند! در واقع کارکرد پوشاک در سالهای اخیر دچار یک تحول و دگردیسی اساسی شده است و صرفاً از پوشاک برای پوشش بدن یا رهایی از گزند سرما و … استفاده نمیشود و خلقا… گاهی اوقات لباسهایی به تن میکنند که اگر در جریان نباشید فکر میکنید در کارخانه تولید آن بمبگذاری شده است و این دوستان به منظور کمک به کارخانه لباسهای پاره و پوره آن را به تن کردهاند! کار جوری از خرک رها شده است که به قول عباس فرات «رسیده کار به جایی که چه عرض کنم!»
لاکردار مثل مشک پارهای شده که هر طرف آن را که میگیریم از طرف دیگر در میرود! یک روز ساپورت مد میشود و خرد و کلان، کلهم اجمعین ساپورت پوش به خیابان میآیند تا جایی که مجلسیان پیشنهاد مصادیق مجرمانه را علیه سلسله «ساپورتیان» مطرح میسازند! جلوی ساپورتپوشی گرفته میشود، مانتوی شیشهای پدیدار میشود آن هم بدون توجه به فرمایشات شیخ اجل سعدی که میفرمود: «تُنک مپوش که اندامهای سیمینت… درون جامه پدیدست چون گلاب از جام!» و باقی ماجرا … جلوی مانتوی شیشهای گرفته میشود مانتوی جلو باز مد میشود که باز هم بانوان مجبورند جلوی آن را با دست نگه دارند! جلوی واردات پارچه قاچاق گرفته میشود، خود لباس قاچاق میشود. با قاچاق لباس مبارزه میشود، طرحهای چپکی و چپ اندر قیچی مد میشود و برخی از جماعت نسوان البسهای به تن میکنند که به اندازه یک بیلبورد روی آنها کلمات و جملات انگلیسی نوشته شده است و برای ترجمه متون فوق باید یک فرهنگ لغت همراه داشت. دردمندانه اکثر کسانی هم که از این البسه به تن میکنند از معانی این عبارات خبر ندارند و چه بسا اگر کمی سواد لاتین داشتند از آنها برای گردگیری هم استفاده نمیکردند!
این لابهلا فقط سر لباسهای سنتی و بومی اقوام ایرانی بدون کلاه مانده است که هیچکس طرفدار آنها نیست و فقط باید آنها را موزههای تاریخی مردمشناسی و موزههای ایران باستان ببینیم. البته پا روی حق نگذاریم در مراسم افتتاحیه و کلنگزنی ادارات و اختتامیه جشن گندم، خرما، انگور، انجیر، توتفرنگی و … این لباسها بر تن خردسالان برای حمل سینی قیچی و روبان دیده میشود. علیایحال به منظور ایجاد رغبت عمومی در جامعه به استفاده از لباسهای سنتی، بر اساس رسم معهود و شیوه مالوف چند پیشنهاد فلک فرسا و مدبرانه در این خصوص ارائه میشود علی برکت ا…:
الف) رابطه لاغری با لباسهای سنتی: امروزه هر شرکتی که محصولاتش روی دستش باد میکند بلافاصله با گره زدن خواص محصولاتش به علم پزشکی و تبلیغات گسترده در رسانه ملی، آنها را در کسری از روز به فروش میرساند و خلقا… انبارهایش را نیز به توبره میکشند. مثل شامپوی ضد طاسی، کرم حلزون با خواص سوفسطایی، سردوش جادویی و … در این خصوص هم میتوان با همکاری رسانه ملی و دعوت از یک کارشناس نما، اعلام کرد پوشیدن لباسهای سنتی به دلیل استفاده از ترکیبات گیاهی در لاغری افراد موثر است! اگر جلوی فروشگاههای این قبیل البسه سنتی حماسهای جدید خلق نشد، گردن شکسته حقیر…
ب) جوایز بانکی: پیشنهاد میشود بانکها در کنار جوایز عجیب و غریب نظیر یک کامیون پر از پول، یک گاو صندوق پر از طلا، صندوقچه اسکناس، چند کیلومتر اسکناس و … «یک صندوق لباس سنتی» هم به برندگان هدیه کنند. با این رویکرد علاوه بر انجام رسالت فرهنگی، زمینه برای معرفی هرچه بهتر فرهنگ بومی و سنتی کشور نیز فراهم میشود.
پ) تخفیف ویژه: این روزها ارائه تخفیف ویژه در جلب مشتری تاثیر چشمگیری دارد. توصیه میشود تالارها، هتلها، متلها، مسافرخانهها، مراکز گردشگری، شرکتهای هواپیمایی و … به مشتریانی که دارای پوشش سنتی و بومی هستند یک تخفیف اساسی و تپل بدهند. یا قیمت لباسها را روی آن دولا پهنا درج کنند بعد هوار بکشند تخفیفها به همسایگی شما رسیدند!
ت) تشکیل کمپین: در خاتمه نیز «تشکیل کمپین» یا همان «پویش» که از کم هزینهترین و کاربردیترین راهکار های دولتی و خصوصی در حل مناقشات مختلف است، پیشنهاد میشود. فقط خواهشاً این کمپین مثل «کمپین نخریدن خودروی داخلی» نشود که بعد از چند ماه صف خرید خودرو از صف سبد کالا هم شلوغتر شده بود! خیر از جوانیتان ببینید…