هدفگذاری برای گسترش ۱۵۰ هزار هکتاری گلخانهها در برنامه هفتم توسعه
- شناسه خبر: 15668
- تاریخ و زمان ارسال: 11 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ایرنا، شاهین رستمپور در نشست تخصصی مدیران باغبانی کشور افزود: در این حوزه با کمبودها و مشکلاتی روبرو هستیم؛ از جمله آنکه مطالعات، پژوهشها و تحقیقات ما در حوزه باغبانی و گلخانه کم و ناکافی است و باید این خلاء را با تقویت اعتبارات پژوهشی جبران کرد.
وی با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری در زمینه باغبانی مدرن، اظهار کرد: امروز به ارتقای دانش فنی در حوزه باغبانی به ویژه مدیریت نهالستان و گلخانه نیازمند هستیم چرا که باغبانی سنتی دیگر اقتصادی و قابل توجیه نیست.
این مسئول تاکید کرد: باید برای توسعه باغبانی مطابق با الگوی کشت حرکت کنیم تا در این حوزه موفق باشیم و به اهداف ترسیم شده دست پیدا کنیم.
رستمپور اظهار کرد: ما به دنبال توسعه خطی در حوزه باغبانی نیستیم بلکه دنبال افزایش عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات هستیم.
ظرفیت تولید گیاهان دارویی و میوههای گرمسیری مغفول واقع شده است
این مسئول با بیان اینکه در زمینه گیاهان دارویی با یک ظرفیت مغفول روبرو هستیم، افزود: با توجه به تغییر اقلیم و محدودیت منابع آبی باید به سمت توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی و تقویت صنایع تبدیلی این حوزه حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه در بخش تولید میوههای گرمسیری نیز ظرفیتهای زیادی داریم که به آنها توجه مناسبی نشده است، گفت: سواحل جنوبی کشور در این زمینه استعداد فراوانی دارند و باید از این توانمندی استفاده کنیم.
مدیر طرح و برنامه معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه رقمهای سنگینی صرف واردات میوههای گرمسیری نظیر موز و انبه میشود، اظهار کرد: این در حالی است که میتوانیم در تولید خیلی از این میوهها از جمله قهوه و موز خودکفا شویم.
وی در ادامه با بیان اینکه زیتون درختی است که استواری خود را در شرایط خشکسالی ثابت کرده است، اظهار کرد: براین اساس، توسعه باغات زیتون در مناطق مستعد باید در دستور کار قرار بگیرد.
این مسئول در ادامه یکی از چالشهای مهم حوزه باغبانی را عدم توجه مناسب به شیوههای نوین آبیاری، هرس و تولید نهال دانست و گفت: مدیریت باغ باید از نهالستان آغاز شود که چنین چیزی را در کشور شاهد نیستیم.