نکاتی پیرامون ارتباطات اجتماعی
- شناسه خبر: 20866
- تاریخ و زمان ارسال: 29 شهریور 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
ا. امیردیوانی
امروزه روابط اجتماعی و شیوهی پدید آوردن آن با سایرین، خود به شکل شاخهای مستقل در دانش روانشناسی درآمده است. ماهنامهی وزین «ریدرز دایجست» به تازگی 10 مورد در پیداش این امر و راهکارهای بهتر مطرح کرده که با هم به مرورشان میپردازیم:
1ـ بکوشید حرکاتتان لحظه به لحظه مهار گشته و مثبت باشد: بهتر آن است که افراد در زمینهی حرکتهای جسمی خویش مراقبت نمایند. همواره گفتار نیست که شخصیت ما را به طرف مقابل میشناساند.
2ـ بهره بردن از صدا: از تمامیت صدای خویش، همانگونه سود بجویید که نوازندهای از سازش بهره میبرد. به عنوان مثال وقتی مایلید به شخصی مهر بورزید معمولا با صدای نرم و ملایم سخن بگویید. این چنین است القا سایر حالات صدایی که قادر است خلق و خویتان را در آن دم به انسان مقابلتان انتقال دهد.
3ـ در آغوش فشردن: در بسیاری از کشورهای مشرق زمین، مردها جهت نمایاندن محبت، همدیگر را بغل میکنند و همین امر در میان زنان بیشتر شایع است. پارهای انسانها این امر را ساده میانگارند، اما اینگونه نیست. در آغوش گرفتن کسی که دوستش دارید، در زمرهی مستحکمترین علایم نشان دادن این موضوع شمرده میشود.
4ـ بیان حالتها و احساسها: چنانچه بیان احساسات از ته دل و واقعی باشد، تاثیر چشمگیری در اشخاص مینهد.
5ـ نگریستن: نگاهها پیوسته آکنده از معنا و مفهوماند و ما را به آسانی یارای آن نیست که نگاههای خویشتن را از دیگران نهان داریم، همانطور که به مفهوم نگاههای گوناگون پی میبریم، روان سایرین هم همین وضع را داراست. چشم دوختن به فرد مقابل در هنگام گفتوگو، حاکی از حرمت گذاشتن به وی است.
6ـ خستگی طرف مقابل: گاه با کسی سخن میگوییم، او به طرق مختلف ناراحت و مشوش میشود. در این صورت بهتر است که ما به صحبتمان ادامه ندهیم. ضرورت ندارد که سبب آزردگیاش را جویا شویم، تنها کافی است که بحث را عوض کنیم تا او نیز احساس راحتی کند.
7ـ به سن و سال، حال و هوای کسی که با وی صحبت میکنید، توجه کنید: بعضی از آدمها آموختهاند که با همه یکسان باشند! گرچه این مورد متداول نیست ولی در ردیف اشتباهات فاحش برخی افراد شمرده میشود. مثلا وقتی شما با یک نوجوان در سنین رشد و بلوغ سخن میگویید باید حال و هوای روحیاش را در نظر بگیرید.
8ـ وقتی با فرد صمیمی روبرو میشوید، هر دو دستش را بگیرید: خیلیها عادت خوبی دارند و آن این که موقع دست دادن، با هر دو دستشان دست طرف مقابل را میفشارند. این امر، عادت خوبی است و تاثیر شگرفی روی طرف مقابل دارد.
9ـ اثر واژهها و جملهها: هر حرفی که شما به زبان میآورید امکان دارد موجب خرسندی یا دلآزاری طرف مقابل شود. باید تمرین کنید که چگونه صحبت کنید تا او جذبتان گردد.
منبع: Readers Digest