“نهضت مهارتآموزی” برای توسعه اشتغال راهاندازی شده است
- شناسه خبر: 9456
- تاریخ و زمان ارسال: 6 اسفند 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
شهرک مهارتی در قزوین ایجاد میشود
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان از راهاندازی «شهرک مهارتی» به منظور پاسخگویی به نیازهای تخصصی و مهارتی مشاغل آینده در قزوین خبر داد.
به گزارش خبرنگار ولایت، حجتالاسلام محمود عرب در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: رویکرد دولت سیزدهم در حوزه ایجاد اشتغال براساس ارایه آموزشهای مهارتی است بنابراین در همین راستا «نهضت مهارتآموزی» را برای توسعه اشتغال در کشور ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه برای برون رفت از مشکلات، کمک به اشتغال و رفع بیکاری باید مهارتآموزی را جدی بگیریم؛ تصریح کرد: اگر در گام نخست انقلاب، نهضت سوادآموزی راهحل برونرفت از مشکلات اجتماعی و فرهنگی بود؛ امروز در گام دوم انقلاب نهضت مهارتآموزی راه توسعه اشتغال و خروج از چالشها است و باید بدانیم اساس و رکن انقلاب صنعتی چهارم، بر مبنای سرمایه انسانی، تربیت نیروی ماهر است.
این مسئول با اشاره به گزارشهای ارایه شده از سازمان جهانی کار عنوان کرد: کارشناسان پیشبینی میکنند در دهه آینده 71 میلیون شغل حذف خواهند شد و 87 میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد؛ بنابراین اگر جوانان مهارت این مشاغل را نداشته باشند با چالش جدی مواجه میشوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قزوین اضافه کرد: برای این که نسل جدید بتوانند اشتغال مورد نیاز خود را تامین کنند باید به مهارتآموزی بر اساس نیازمحوری، سفارشمحوری و نیازهای بازار روی بیاورند.
حجتالاسلام عرب با تاکید بر اینکه امروزه رویکرد عرضه محوری باید از حوزه آموزش کنار گذاشته شود و به جای آن رویکرد نیازمحوری و سفارشمحوری در مهارتآموزی مورد توجه قرار گیرد؛ ابراز کرد: متاسفانه امروزه برای نیازسنجی در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و کسب و کار متولی نداریم؛ در این راستا باید اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی نقشآفرین باشد؛ خانه صنعت استان و کانون کارآفرینی و سایر تشکلهای حوزه کسب و کار نیز برای ارایه آموزشهای مهارتی به نسل جدید، پای کار بیایند و یارگیر اداره کل آموزش و فنی و حرفهای باشند.
ـ تدوین سند مهارت استان
وی از تدوین سند مهارت استان قزوین خبر داد و افزود: در تدوین این سند همه دغدغههای موجود در حوزه اشتغال و آموزشهای مهارتی مورد توجه قرار میگیرد و ساز و کارها و نقش هر گروهی در حوزه اشتغال در شورای هماهنگی مهارت استانی تعیین خواهد شد.
این مسئول با بیان اینکه در زمینه مهارتآموزی تنها اداره کل آموزش و فنی و حرفهای متولی نیست و دستگاههای دیگری مانند جهاد کشاورزی، سازمان صمت و میراثفرهنگی، صنایع دستی، دانشگاهها وآموزش و پرورش نیز نقش دارند؛ مطرح کرد: در حال حاضر این دستگاهها به صورت جزیرهای و بدون توجه به نیازهای استان مهارتآموزی میکنند در حالی که باید سند مهارتی استانی تدوین شود و مبتنی بر نیاز بازار و سفارش محور برای ارایه آموزش اقدام کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان با اشاره به راهاندازی شهرک مهارتی بر اساس نیازهای مشاغل آینده از سوی این دستگاه و برای اولین بار در کشور توضیح داد: امروزه حرکت شتابان تکنولوژی مشهود است و کلان دادهها، واقعیت افزوده، رباتهای خودکار، سیستم یکپارچه، رایانش ابری، تولید افزایشی، امنیت سایبری، اینترنت اشیا از تکنولوژی، ابزارهای انقلاب چهارم هستند؛ ما باید مشاغل نوظهور را بررسی کنیم و آموزشهای مهارتی باید متناسب با تغییرات و بر اساس تکنولوژی روز تدوین و اجرا شوند تا در آینده بتوانیم پاسخگوی نیازها باشیم.
حجتالاسلام عرب با تاکید بر اینکه شهرک مهارتی برای مشاغل آینده به عنوان بازیگر مستقل چابک، پرسرعت و کمهزینه در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور حس میشود؛ توضیح داد: اگر بومیسازی دانش از محورهای اساسی اقتصاد دانش بنیان است؛ اگر بومیسازی دانش و ارتقای کیفیت سطح زندگی آحاد جامعه به اقتصاد دانشبنیان وابسته است و اقتصاد دانشبنیان راه برونرفت از مشکلات است؛ یکی از تکیهگاهها و محل رشد آن، همین زیست بوم فناوری و نوآوری کشور است که 22 بازیگر دارد که بخشی از آنها مانند دانشگاهها، مراکز آموزشی، مراکز نوآوری و کارخانههای نوآوری در این زیست بوم مسئولیت تربیت نیروی انسانی را بر عهده دارند و با ایجاد شهرک مهارتی که مکمل زیست بوم مهارتی است خلاء آموزشهای بومی و رسمی جبران میشود و جای خالی مهارتآموزی و سیاستگذاری زیست بومفناوری آینده پر خواهد شد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اجرای طرح نخلستان برای فارغالتحصیلان دانشگاهی تشریح کرد: براساس این طرح فارغالتحصیلان بیکار از 3 تا 6 ماه در رشتههای فناوری نانو، برق، الکترونیک، گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، ساختمان، صنعت چوب و انرژیهای نو تحت آموزش قرار میگیرند و اشتغال آنها تضمین خواهد شد.
ـ در آموزشها تفکیک جنسیتی نداریم
این مسئول در ادامه سخنانش با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری برای اداره کل آموزش و فنی حرفهای استان بیان کرد: از محل اعتبارات این سفر تنها 10 میلیارد تومان به این دستگاه اختصاص داده بود که این میزان اعتبار پاسخگوی یک طرح نیمه تمام هم نبود و ما با پیگیریهای مستمر توانستیم این میزان را 110 میلیارد تومان افزایش دهیم؛ اکنون در تلاش هستیم با اعتبار اختصاص یافته مرکز سنجش فنی و حرفهای را که 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سالهاست نیمه تمام مانده، تکمیل کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان با بیان اینکه امروز قزوین به قطب آموزشهای مهارتی انرژیهای تجدیدپذیر (انرژی خورشیدی) تبدیل شده است؛ عنوان کرد: بر این اساس برای ارائه آموزشهای مهارتی مربوط به انرژی خورشیدی به دنبال عقد تفاهمنامه با شرکت شهرکهای صنعتی هستیم.
حجتالاسلام عرب با بیان اینکه در آموزشها تفکیک جنسیتی نداریم؛ اضافه کرد: در این راستا با دوگانهسازی مراکز ثابت، ظرفیتهای مراکز برای آموزش رشتههای مهارتی بانوان افزایش یافته است؛ مرکز مشاوره تخصصی کارآفرینی و مشاوره شغلی نیز در مرکز ثابت خواهران البرز راهاندازی شده است و از سوی این مرکز نیازسنجی شغلی انجام میشود و افراد مهارتآموز در یافتن بازار و هدایت شغلی مورد راهنمایی قرار میگیرند./ی