نسبت پرستار به تختهای بیمارستانی در قزوین پایینتر از میانگین کشوری است
- شناسه خبر: 24894
- تاریخ و زمان ارسال: 30 آبان 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
وهب نصیری در گفتوگو با خبرنگار فارس، با تبریک ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، به چالشهای کاری پیشروی پرستاران اشاره کرد و افزود: دوران کرونا موجب شد تا شرایط سخت کار پرستاری و اهمیت آن در سطح کشور بر همگان آشکارتر شود. به طوری که مقام معظم رهبری هم دو مرتبه در سخنرانیهای خود نسبت به رفع مشکلات و موانع کار پرستاران تاکید کردند.
وی تصریح کرد: پس از دستور مقام معظم رهبری و ورود رئیس جمهور، قانون تعرفهگذاری پرستاری در وزارت بهداشت پس از ۱۶ سال اجرایی شد اما این موضوع چالشهایی را برای پرستاران به دنبال داشت زیرا با اجرایی شدن این قانون، کارانه پرستاری قطع شد.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری قزوین ادامه داد: پیش از این کارانه پرستاری بدون نیاز به انجام فرآیند خاصی پرداخت میشد اما اکنون با قطع کارانه و اجرایی شدن قانون تعرفهگذاری باید فرآیندی را طی کنند و همین امر موجب نارضایتی زیادی در بین پرستاران سطح کشور و استان شده است.
نصیری با اشاره به کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری گفت: متاسفانه به دلیل مشکلاتی از قبیل پایین بودن میزان دریافتی پرستاران در قیاس با فشار و حساسیت بالای کاری، در سالهای اخیر شاهد بیانگیزگی و ترک کار و همچنین افزایش مهاجرت پرستاران و در نتیجه کمبود بیشتر نیروی کار پرستار در کشور هستیم.
وی عنوان کرد: سرانه تخت بیمارستانی استان قزوین از متوسط کشوری کمتر است و این در حالی است که نسبت پرستار به تخت بیمارستانی هم در استان قزوین با رقم ٠/۹، کمتر از میانگین کشوری با رقم 1/2 است.
این مسئول خاطرنشان کرد: در طرح استخدامی اخیر پرستاری در کشور با ۲۵ هزار نیرو، علیرغم کمبود نیروی پرستار در استان، فقط ۴ نفر آن هم برای بیمارستان قدس قزوین درخواست شده که حاکی از بیتوجهیها نسبت به این حوزه است.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری قزوین با اشاره به فعالیت ۲۷۵۰ نیروی پرستار در دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: برای رفع مشکلات پرستاران و پیگیری معوقات آنان با نمایندگان مجلس استان قزوین دیدار داشته و موانع موجود را به آنان انتقال دادیم و خواستار اصلاح قانون تعرفهگذاری پرستاری برای کاهش نارضایتی موجود در بین پرستاران شدیم.
نصیری در پایان اظهار کرد: در بخش شرح وظایف پرستاری هم مشکلاتی در استان داریم؛ زیرا با وجود فشار بالای کاری پرستاران به دلیل کمبود نیروی انسانی، برخی کارها هم که مربوط به حرفه پرستاری نیست بعضا برعهده آنها گذاشته میشود که دانشگاه علوم پزشکی قزوین میتواند در این بخش ورود داشته و مشکلات را مرتفع کند.