نرخ مرغ، هماهنگ با استانهای همجوار تعیین شود
- شناسه خبر: 1363
- تاریخ و زمان ارسال: 22 شهریور 1401 ساعت 09:05
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت جلسه، نشست ستاد تنظیم بازار و قرارگاه امنیت غذایی استان به ریاست محمدمهدی اعلایی، استاندار و با حضور میثم پیلهفروش، معاون اقتصادی، عزیزا… افضلی رئیس سازمان صمت، رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، روسای اتحادیهها، روسای تشکلهای بخش خصوصی و دیگر مدیران عضو این ستاد در سالن استانداری برگزار شد.
ـ افزایش شاخص تورم در روستاها
پیگیری مصوبات نشست گذشته، ارائه گزارش سازمان صمت درباره سامانه رسیدگی به شکایات و آخرین وضعیت نظارت و نوسانات قیمتها در بازار لوازمخانگی، لوازم تحریر، روغن موتور و لوازم یدکی، کیفیت و میزان تخلف در نانواییها و مصرف آرد، ارائه گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان از آخرین وضعیت تامین، توزیع و نظارت بر کالاهای اساسی و ارائه پیشنهاداتی برای جلوگیری از افزایش قیمتها به ویژه در زمینه گوشت مرغ و قرمز از جمله دستور جلسههای این نشست بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
محمد مهدی اعلایی در این نشست با بیان اینکه رسالت ستاد تنظیم بازار نظارت مستمر برای جلوگیری از افزایش قیمتها است؛ اظهارکرد: در استان اتحادیهها و تشکلها خوبی فعال هستند که با وجود آنها میتوان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد و به ویژه در حوزه کنترل قیمتها به نتایج خوبی دست پیدا کرد.
وی درباره افزایش قیمت روغن موتور خودروها و کاهش عرضه این کالا که مدتی است در استان از آن شکایت میشود؛ تصریح کرد: موضوع تحویل اجباری کالا که هزینه صنف تعویض روغنیها را افزایش داده است؛ منطقی نیست.
استاندار قزوین اضافه کرد: در این زمینه نمیتوان در استان تصمیم گرفت و اکنون که این وضعیت باعث ایجاد مشکل شده است از اتحادیه انتظار داریم؛ شکایتی تنظیم کند تا دستگاه قضایی بتواند به آن ورود کند و این موضوع به سرانجام برسد.
اعلایی در پاسخ به گلایه مرغداران و صاحبان کشتارگاهها از پایین بودن قیمت گوشت مرغ در قزوین نسبت به دیگر استانها عنوان کرد: از این پس قیمت مرغ به صورت روزانه در استانهای البرز، زنجان و گیلان رصد و سپس در قزوین تعیین قیمت شود تا تولیدکنندگان به دلیل پایین بودن قیمت متضرر نشود.
وی پس از ارایه گزارش مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مبنی بر بالا بودن تورم در استان به ویژه مناطق روستایی، توضیح داد: در استان قزوین هزینههای زیستی در برخی از روستاها مانند شهر است؛ اما این مناطق جزو مناطق روستایی به شمار میروند. به عنوان مثال نصرت آباد روستا میباشد ولی هزینههای زندگی در آن مانند شهر است.
این مسئول خاطر نشان کرد: برخی روستاها در شهرستانهای آبیک و آوج هر چند جزو روستا قلمداد میشوند اما منطقه گردشگری هستند؛ برای همین شاخص تورم روستایی در استان افزایش پیدا کرده است.
اعلایی ادامه داد: برخی از روستاها، مانند زیاران و اطراف آن جنبه زیست روستایی ندارند و ویلایینشین شدهاند و این علت شاید موجب گرانی باشد؛ اما نشانه پیشرفت استان نیز تلقی میشود.
وی با بیان اینکه موضوع بالا بودن نرخ تورم در قزوین باید به صورت کارشناسی بررسی شود؛ تاکید کرد: اگر نرخ اقلام خوراکی در قزوین نسبت به تهران و البرز بالاتر باشد باید با حساسیت ویژه به آن ورود شود.
ـ افزایش قیمتها و کاهش تقاضا در لوازم خانگی
رئیس سازمان صمت استان نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به افزایش قیمتها و کاهش تقاضا در بازار اظهارکرد: در ابتدای سالجاری پس از افزایش 57 درصدی سطح دستمزدها بسیاری از واحدهای تولیدکننده لوازمخانگی، قیمت محصولات خود را 15 تا 25 درصد افزایش دادند.
عزیزا… افضلی تصریح کرد: این افزایش قیمت و کاهش تقاضا منجر به رکود بازار لوازمخانگی به ویژه در فصل تابستان شد تا آنجایی که فروش برخی از محصولات لوازمخانگی تا 90 درصد کاهش پیدا کرده است؛ تولیدکنندگان داخلی نیز برای جذب مشتری فروش اقساطی را انتخاب کردهاند.
وی با اشاره به اینکه از سه سال گذشته ممنوعیت واردات در حمایت از تولیدات داخلی مصوب شده اما برای مصرفکنندگان تفاوتی به همراه نداشته است؛ اضافه کرد: به نظر میرسد این موضوع تنها افزایش بیرویه قیمت محصولات داخلی و کاهش کیفیت آن را به دلیل انحصار در بازار را به همراه داشته است.
این مسئول خاطرنشان کرد: عدم فرهنگسازی برای استفاده از تولیدات داخلی و پایین بودن کیفیت برخی از محصولات، منجر به افزایش قاچاق کالا در بازار شده است اما با اجرایی شدن مقوله شناسهدار کردن کالاها در دولت سیزدهم و استفاده از ثبت کد رهگیری هنگام فروش کالا میتوان گفت که در مبارزه با قاچاق کالا موثر بوده است.
ـ نوسان قیمت در بازار لوازمالتحریر
رئیس سازمان صمت درباره نوسان قیمت در بازار لوازمالتحریر نیز تشریح کرد: بررسیهای میدانی نشان میدهد؛ افزایش 46 درصدی قیمت کاغذ در دوماه گذشته موجب افزایش 50 درصدی قیمت دفتر و کمبود آنها در بازار شده است.
افضلی خاطرنشان کرد: برخی از تولیدکنندگان دفتر گرچه تولیدات خود را پیشفروش کردهاند؛ اما به تعهدات خود عمل نکردهاند و هنوز کالای مورد نیاز را در اختیار فروشندگان لوازمالتحریر قرار ندادهاند؛ البته به غیر از کمبود دفتر در خصوص سایر اقلام لوازمالتحریرکمبودی در بازار مشاهده نمیشود.
ـ نوسانات قیمت در بازار لوازم روغن موتور
افضلی با اشاره به نوسانات قیمت در بازار لوازم روغن موتور، ابراز کرد: با موافقت سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، قیمت روغن موتور در خرداد سالجاری 25 درصد افزایش قیمت پیدا کرد و بر همین اساس با وجود بهبود نسبی در توزیع، همچنان کمبود در سطح عرضه و فروش به صورت سبدی مشاهده میشود که موجب نارضایتی نمایندگیها، خردهفروشان و متقاضیان شده است و گزارشات سامانههای نظارتی مانند 124 نیز این موضوع را تایید میکند.
ـ نوسانات قیمت در بازار لوازم یدکی
وی همچنین با اشاره به نوسانات قیمت در بازار لوازم یدکی عنوان کرد: این قطعات نیز از ابتدای سالجاری به دلیل افزایش حقوق و دستمزد 10 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است که در تعدادی از لوازم به دلیل افزایش میزان عرضه رکود ایجاد شده است.
ـ کاهش 32 درصدی جوجهریزی در استان
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نیز دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی اظهارکرد: میزان جوجهریزی تا مرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته تفاوتی نداشت؛ ولی از مرداد ماه تا 20 شهریور در کل کشور کاهش 35 درصدی جوجهریزی را شاهد هستیم و پیشبینی میشود که این میزان افت در استان قزوین 32 درصد بوده است .
رضا افلاطونی با بیان اینکه برای تامین کالاهای اساسی 186هزار تن خرید تضمینی گندم انجام شده است که نسبت به سال گذشته 60 درصد رشد را در خرید تضمینی گندم شاهد هستیم؛ تصریح کرد: از میزان گندم خریداری شده 2 هزار تن خرید توافقی و 10 هزار تن خرید بذری بوده است؛ همچنین 82 درصد از هزینه گندمکاران تاکنون پرداخت شده است و تنها 18 درصد هزینه آن باقی مانده است.
وی تصریح کرد: قیمت مصوب مرغ در کشور 59 هزار و 800 تومان است؛ اما به دلیل کمبود نظارتها این رقم در تهران و البرز به 65 هزار تومان رسیده است و قیمت مرغ زنده نیز حداقل 50 هزار تومان است. در گوشت قرمز، تخممرغ، برنج و روغن ثبات بازار را شاهد هستیم؛ اما مرغداران استان شاکی هستند و خواستار هماهنگی با استانها همجوار میباشند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین درباره نانواییها بیان کرد: از ابتدای فروردین تا 18 شهریور 11241 بازرسی از واحدهای صنفی خبازان در سطح استان صورت گرفته و 951 پرونده تشکیل شده است و در همین راستا متخلفان 163 میلیون و 809 هزار ریال جریمه شدهاند.
افلاطونی عنوان کرد: پیشنهاد میشود؛ سقف تعداد نان قابل خرید در یک تراکنش برای لواش به حداکثر 100 هزار تومان و برای سنگک و بربری به 50 هزار تومان محدود شود؛ برای استفاده از کارتخوان مخصوص فروش نان در ساعات غیرمتعارف نظیر 12 شب تا 4 صبح نیز محدودیت اعمال شود./ی