موفق کسی است که از چالشها نترسد
- شناسه خبر: 31975
- تاریخ و زمان ارسال: 21 اسفند 1402 ساعت 07:40
- بازدید :

اخیرا این دانشآموز قزوینی در سیزدهمین نمایشگاه دستاوردهای دانشآموزی نانو فناوری در بخش مقاله علمی پژوهشی با عنوان «سنتز و مقایسه عملکرد بیوچارچوبهای صمغدار کاج، گون و گز» موفق به کسب رتبه دوم کشور شده است.
این دانشآموز نخبه در جشنواره جهادگران علم و فناوری استان که هفته گذشته برگزار شد، نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
امیر محمد بابایی در گفتوگو با ولایت از خود، فعالیتها و دلایل موفقیتش میگوید….
اخیرا شما به عنوان یکی از دانشآموزان موفق در عرصه علم و فناوری معرفی شدید؛ لطفا مختصری درخصوص فعالیتهای پژوهشی خود بگویید؟
در حال حاضر من در مقطع دبیرستان درحال تحصیل هستم و این نقطه قوتی برای من هست. چون تا قبل از دانشگاه، طیف وسیعی از پژوهشها برای من قابل انجام هست و چون به صورت تخصصی حول یک موضوعی نیستم، دست من برای انتخاب موضوع بازتر است.
علاقه شخصی بنده بیشتر حول موضوعات نانو، شیمی، زیست و … است؛ علوم شیمی و زیستشناسی به دلیل پایهای بودن در علوم تجربی طیف گستردهای از موضوعات و پژوهشها را داراست. اما علم نانو به دلیل قرارگیری در علوم جدید، بیشتر برای من جذاب بوده و در طی این سالها، بیشتر سعی من بر این بوده که اکثر فعالیتهایم را حول این موضوع انجام بدهم.
تاکنون در چه مسابقاتی شرکت داشتهاید و در این مسابقات چه عناوینی را کسب کردهاید؟
چند تا از مواردی که الان حضور ذهن دارم را عرض میکنم؛ برای مثال به لطف خدا توفیق این را داشتم که بعد از ۱۴ سال و برای اولین بار برای استان قزوین افتخارآفرینی کنم و مقام دوم کشوری در رشته شیمی در چهاردهمین جشنواره ملی ابتکارات و نوآوریهای دانشآموزی را کسب کردم.
مورد دیگر جشنواره استارتاپ ویکند «سهم من در محافظت از منابع آب» بود که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار شد، که بنده به عنوان تنها گروه دانشآموزی شرکتکننده در یک جمع دانشگاهی، موفق به کسب مقام اول شدم.
با توجه به اینکه مبحث نانو برایم جذابیت داشت، در این زمینه تلاش خودم را کردم که در نهایت موفق به کسب مقام دوم کشوری در رشته مقاله علمی ـ پژوهشی در سیزدهمین جشنواره دستاوردهای دانشآموزی فناوری نانو و همچنین کسب مقام اول در پنج دوره متوالی مسابقهی نیلوفر آبی در حوزه نانو شدم.
در حوزههای دیگر هم فعال هستید یا فقط بر مباحث علمی متمرکز شدهاید؟
با توجه به تاکید خانوادهام بر تک بعدی نبودن، فقط بر موضوعات علمی و درسی تکیه نکردم و تاکنون دستی بر شاخههای مختلف هنر نیز داشتهام.
به عنوان مثال موفق به کسب مقام سوم کشوری رشته هنرهای چوب در جشنواره ملی فرهنگی و هنری سمپاد شدهام.
همچنین سعی بر این دارم تا حوزهی فعالیتهای خودم را فراتر برده و در جشنوارهها و مسابقات بینالمللی شرکت کنم تا علاوه بر به چالش کشیدن مهارتها و تواناییهایم، نام کشور عزیزم را در عرصهی بینالمللی درخشان کنم.
چه عواملی منجر به ورود شما به عرصههای علمی و پژوهشی شده است؟
علاقه و انگیزه خودم، پشتیبانی خانوادهام و الگوی خوب و راهنماییهای درست جناب استاد اسکندری، همگی باعث این شدند که من در این مسیر گام بردارم و به لطف خدا این موفقیتها را کسب کنم و البته من همیشه قدردان زحمات خانواده و استاد عزیزم هستم.
چه هدفی را در زندگی دنبال میکنید؟
در حال حاضر با توجه به شرایطی که ممکن است در آینده پیش بیاید، نمیتوان به طور قطعی نظر داد، اما خودم علاقهی غیرقابل انکاری برای فعالیت در حوزه درمان دارم و سعی دارم تمرکزم بر رسیدن به این هدف باشد.
از طرفی به دلیل علاقهای که به کنکاش و پژوهش در اعماق علم دارم، دوست دارم در کنار شغل خودم به عنوان یک پژوهشگر نیز فعالیت کنم.
امروز شما توانستهاید به عنوان یک دانشآموز موفق در عرصه علم و همچنین هنر شناخته شوید، دلیل موفقیت خود را چه میدانید؟
مهمترین دلیل موفقیت من، همیشه و همیشه خانوادهام بودهاند. خانواده پررنگترین نقش را در آیندهی یک فرد دارد.
اما از این مهم که بگذریم، مدرسه نیز نقش برجستهای در این مسیر دارد.
دانشآموزان افرادی هستند که دوست دارند همچون شما به موفقیتهایی دست یابند، با توجه به موفقیتهایی که شما با سن کم در عرصههای علمی داشتهاید، چه توصیهای به این افراد دارید؟
اگر بخواهم به کسی که علاقه دارد قدم در این مسیر بگذارد توصیهای بکنم، چند پیشنهاد دارم.
اولین چیزی که میتوانم به او بگویم این است که اولویت اصلی خود را از مدرسه رفتن علمآموزی و سپس در اولویتهای دیگر خود در کنار دوستان و اجتماع بودن را قرار بدهد تا به درکی برسد که ارزش و جایگاه علم و مدرسه را پیدا کند.
سپس تلاش کند تا ارتباط خوب و موثری با مدرسه و عوامل مدرسه کسب کند تا در مسیر صحیح علمآموزی قرار بگیرد.
همچنین همیشه در تلاش باشد تا علم خود را بروز دهد و در زمینههای مورد علاقه علمآموزی کند تا بتواند به عنوان یک فرد تاثیرگذار و مهم در آیندهای نه چندان دور، اثربخشی در تمام زمینهها داشته باشد.
و در نهایت حس چالشپذیری خود را تقویت کند. تا زمانی که کسی آمادگی روبرویی با چالشها را نداشته باشد نمیتواند قدمی بردارد.
یک فرد موفق کسی است که از چالشها نترسد و با تمام قوای خود به سمت حل این چالشها قدم بردارد.