«مهار تورم» سنگ محک دولتمردان
- شناسه خبر: 10723
- تاریخ و زمان ارسال: 19 فروردین 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
ولیا… حسینزاده
از سال 1378 مقام معظم رهبری سنت نامگذاری سالها را در پیام نوروزی خود بنا نهادند و تاکنون این سنت همچنان ادامه و تکرار داشته است.
یکی از اهداف این نامگذاریها، برجستهسازی و عمق بخشیدن به موضوعات متناسب با شرایط کشور و جلب توجه مردم به یک ارزش خاص و همینطور در نقطهی مقابل آن، به یک مشکل است.
رهبری جامعه با توجه به اشرافیت دقیق به موضوعات کشور در بخشهای مختلف و استفاده از نظرات کارشناسان و همچنین موضوعات مبتلا در جامعه در بخشهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و … تلاش دارند با نامگذاری سالها، مسئولین در قوای مختلف و همچنین جامعه را در جهت تحقق اهداف نامگذاری جلب و هدایت کند و به نوعی چون این نامگذاریها از سوی عالیترین مقام نظام مقدس جمهوری اسلامی مطرح میشود تکاپوی مسئولان در قوای مختلف برای تحقق و عملیاتی کردن اهداف نامگذاری مضاعف میشود؛ هر چند که خود مقام معظم رهبری بارها از نمایشی و سطحی بودن برخی از برنامههای مسئولین در دنبال کردن اهداف نامگذاریها گلهمند بودهاند.
با مروری بر نامگذاری سالها از سوی رهبرمعظم انقلاب میتوان بیان داشت که در برخی از سالها نامگذاریها مخاطب مستقیم نداشته است و همهی حاکمیت و جامعه را در بر میگرفته است؛ اما از سال 1382 مخاطب اصلی و نوک پیکان نامگذاریها را میتوان به سمت دولتها دانست و با این تغییر، رویکرد انتظارات و توقعات مردم از دولتها بیشتر شد.
اکنون بیش از یک دهه است که جهتگیری اصلی نامگذاری سالها با توجه به شرایط داخلی و خارجی روی موضوع اقتصاد متمرکز شده است و هر سال موضوع اقتصاد در ابعاد مختلف مورد توجه مقام معظم رهبری قرار میگیرد و با وجود یک دهه از شروع نامگذاری در حوزه اقتصاد میگذرد اما همچنان این موضوع از اولویت اصلی مدیریت عالی نظام خارج نشده است و به نظر میرسد با توجه به شرایط سخت فعلی اقتصاد همچنان سلسله نامگذاری سالها در حوزه اقتصاد ادامه خواهد داشت.
در چند سال اخیر مردم ایران علیرغم تمام ظرفیتهای بینظیر خدادادی و اقتصادی که از آن بهرهمند هستند در حوزه اقتصاد و تامین معیشت دچار مشکل و چالش شدهاند و هر سال باوجود وعدههایی که برای بهبود وضعیت اقتصاد داده میشود نه تنها تغییر مثبت در روند زندگی آنها ایجاد نمیشود بلکه روزانه شاهد کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه آب رفتن سبد نیازهای خود در بخشهای مختلف هستند.
برخی از نامگذاریهایی که طی دو دهه گذشته انجام شده است مستقیم روی زندگی مردم تاثیرگذار نبوده است به همین دلیل میزان تحقق اهداف شعارها به طور مستقیم برای مردم قابل اندازهگیری و راستآزمایی نبوده است اما واقعیت این است که نامگذاری «مهار تورم و رشد تولید» مستقیم در تار و پود زندگی روزمره اقشار مختلف مردم تنیده شده است و هر روز زندگی را بر آنان سخت و دشوار میکند بنابراین در زمینه مهار تورم که سایه سنگین و شوم آن و افزایش هزینههای زندگی در بخشهای مختلف مسکن، مواد غذایی، خودرو و …. کمر بسیاری از مردم بویژه اقشار ضعیف جامعه را در تامین نیازهای اولیه زندگی خمیده کرده است نیاز به توضیح و تبیین آن از سوی دولتمردان نیست بلکه مردم هر نوع تغییر مثبت در مهار تورم را با پوست و گوشت خود لمس و تجربه خواهند کرد و قطعا از آن استقبال و خرسند میشوند.
نامگذاری مهار تورم و رشد تولید مسئولیت بسیار سنگین و مستقیم را بر عهده حاکمان بویژه دولتمردان قرار داده است و در شرایط فعلی که اصلیترین و مهمترین خواست و دغدغه مردم مهار تورم افسارگسیخته است؛ نامگذاری سالجاری فرصت و ظرفیت کمنظیری را در اختیار دولتمردان قرار داده است که با همراهی و همافزایی سایر قوا بتوانند اقتصاد کشور را از شرایط سخت و شکننده فعلی خارج و بدان سر و سامان بدهند.
هر چند مسئولیت اصلی کنترل تورم در حوزه ماموریت دولتمردان و تیم اقصادی دولت به سطح ملی برمیگردد اما یقینا عملکرد مدیران استانها آنهم استان صنعتی همانند قزوین میتواند در روند مهار تورم و رشد تولید تاثیرگذار باشد. اگر مهار تورم را در کشور به عنوان یک پازل تصور کنیم هریک از استانها میتوانند در تکمیل این پازل نقش مهمی ایفا کنند.
اگر مدیران استانها از جمله استان قزوین بیش از آنکه بخشی از توان و ظرفیت خود را صرف مباحث حاشیهای، سیاسی و انتخاب مدیران نورس، نور چشمی و همشهریان متمرکز کنند، ظرفیتهای مادی و معنوی استان را بر روی رفع موانع و رونق تولید متمرکز کنند میتوانند در تحقق نامگذاری سهم و نقش داشته باشند.
و سخن آخر بی شک مهار و کاهش تورم سنگ محکی برای دولتمردان و مدعیان ولایتمداری در جهت عمل به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری است، اگر دولتمردان بتوانند با استفاده از علم و کارشناسان واقعی حوزه اقتصاد کشور و بهرهگیری از تجربههای موفق دیگر کشورها اسب چموش تورم را مهار و آرام کنند هم دل مقام معظم رهبری را شاد کردهاند و هم اینکه اعتماد مردم را نسبت به کارایی نظام مقدس جمهوری اسلامی بیشتر کرده و در نتیجه اعتماد و مشارکت حداکثری مردم را در عرصههای مختلف بویژه انتخابات پیشرو بیشتر خواهند کرد و اگر خدای نکرده به هر دلیل در این مسیر سستی، اهمال و غفلت صورت بگیرد و توان مدیران صرفا در جهت اقدامات سطحی، نمایشی و برگزاری همایشهای بیفایده و … متمرکز شود و سپس تلاش کنند با ارایه آمار و نمودارهایی که با واقعیتهای سفره زندگی مردم همخوانی ندارد؛ معطوف کنند ضربه جبرانناپذیری به اعتماد و باور مردم در زمینه کارایی نظام حداقل در حوزه اقتصادی وارد خواهند ساخت.