منطقه ویژه اقتصادی با مشارکت دولت و بخش خصوصی راهاندازی میشود
- شناسه خبر: 11910
- تاریخ و زمان ارسال: 10 اردیبهشت 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، علی رحمانی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری در نشست خبری با اصحاب رسانه با ارائه گزارشی از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان اظهارکرد: در این سفر 46 میلیون و 200 هزار یورو اعتبار ارزی و 1532 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه و 291 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه ضروری که درخواست مردم بود مورد موافقت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه 22 هزار و 817 میلیارد تومان تسهیلات مصوب بانکی بود که در کنار اعتبارات عمرانی و جاری مصوب امسال بسیار قابل توجه است؛ اضافه کرد: با در نظر گرفتن اعتبارات عمرانی و جاری استان که حدود 2200 میلیارد تومان است؛ اعتبارات تسهیلات سفر رئیسجمهور به قزوین حدود 10 برابر اعتبارات استان بوده که فرصت خوبی برای توسعه استان رقم زده است.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری قزوین یادآورشد: در بخش تعهدات وزارت جهاد کشاورزی و نفت نیز بالغ بر 2300 میلیارد تومان اعتبار برای استان اختصاص یافته است که همه تعهدات نیز در سه سال انجام می شود.
این مسئول یادآورشد: با احتساب 296 میلیون اعتبارات ارزی در مجموع 39 هزار و 817 میلیارد تومان یا حدود 40 هزار میلیارد تومان اعتبارات و تسهیلات سفر است که امیدوارم بتوانیم از این فرصت برای توسعه شتابان استان بهره بگیریم.
رحمانی اضافه کرد: تاکنون 3419 میلیارد تومان از تسهیلات مصوب سفر در استان پرداخت شده و از محل تبصره 16 هم در سال گذشته از محل اعتبارات 1460 میلیارد تومانی تاکنون 3420 میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی نیز درحال پرداخت است.
وی مطرح کرد: مصوبات بخش صنعت حدود 7422 میلیارد تومان بود که به صورت سرمایه در گردش و سرمایه ثابت دیده شده است که شاهد عملکرد 46 درصدی در پرداختهای این بخش هستیم. در بخش تسهیلات قرضالحسنه ازدواج نیز تاکنون 16 هزار و 871 فقره وام به مبلغ 2422 میلیارد تومان پرداخت شده است.
رحمانی عنوان کرد: برخی مصوبات غیر نقدی خوبی هم در سفر محقق شد که از جمله آنها میتوان به دریافت مجوز احداث شهرکهای صنفی اشاره کرد که از نظر اقتصادی بسیار مهم است و اولین مورد آن را در بوئینزهرا کلید خواهیم زد و مورد دیگر هم در جوار آزادراه قزوین برای عرضه کالاهای صنعتی و کشاورزی و سنتی خواهد بود.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری قروین در ادامه این نشست که به پاسخگویی سئوالات خبرنگاران اختصاص داشت در پاسخ به سئوال خبرنگار ولایت درباره شرکتهای دانش تشریح کرد: در استان 132 شرکت دانشبنیان فعال داریم که 47 واحد در پارک مستقر شده و 63 شرکت نیز توانستهاند به مرحله تجاریسازی برسند و تاکنون حدود 100 نوع محصول تولید کردهاند.
رحمانی افزود: با آغاز عملیات احداث پردیس علم و فناوری در آبیک زمینه استقرار صنایع «هایتک» و دانشبنیان مهیا میشود.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ولایت درباره بهرهبرداری از گمرک در شهرک چرمسازی بوئینزهرا در آینده نزدیک و عملیاتی شدن وضعیت منطقه ویژه اقتصادی عنوان کرد: این منطقه به صورت مشارکتی میان بخش دولتی و خصوصی اجرایی خواهد شد؛ چرا که شرکت شهرکهای صنعتی در این منطقه برخی زیرساختها را دارد. گمرک چرمسازی نیز از اقدامات مهم استان بوده آماده راهاندازی است و به زودی محقق میشود.
این مسئول درباره ضرورت توجه به شهر صنعتی البرز و کمک به فعال شدن همه ظرفیتهای تولیدی این منطقه صنعتی بیان کرد: منطقی است که ابتدا بتوانیم به صنایع موجودی که با کمتر از ظرفیت اسمی خود کار میکنند کمک کنیم تا تولیدات آنها به ظرفیت کامل برسد که در این مسیر نیز برنامه داریم.
وی بیان کرد: البته بخشی از واحدهای مستقر در این شهر صنعتی از تجهیزات قدیمی استفاده میکنند که باید به روز شوند و برخی نیز واحدهای خود را رها کردهاند که چون مالک خصوصی دارد از نظر قانونی محدودیتهایی برای دخالت داریم.
این مسئول اضافه کرد: از مدیرعامل شهرصنعتی البرز خواستهایم گزارش جامعی از وضعیت کارخانههای مستقر در این محدوده تهیه کند تا بتوانیم برنامهریزی مدونی برای کمک به فعال شدن واحدها، احیا و خروج از رکود کارخانهها داشته باشیم.
رحمانی در ادامه سخنانش با اشاره به احیاء واحدهای راکد صنعتی استان عنوان کرد: در سال گذشته زمینه احیای 57 واحد صنعتی و تولیدی در استان مهیا شد و وضعیت 43 شرکت نیز در دست بررسی است و در تلاش هستیم بتوانیم آنها را به چرخه تولید بازگردانیم.
رحمانی همچنین درباره روانسازی دریافت تسهیلات توسط صنعتگران گفت: نسبت تسهیلات به سپرده در استان 100 درصد است و هرچه منابع مالی در استان داشتهایم را پرداخت کردهایم؛ در برخی بانکها این نسبت بیش از 200 درصد است؛ پرداخت تسهیلات امسال نیز از اواسط اردیبهشت انجام خواهد شد./ی