منافع مردم باید کانون توجه رسانهها باشد
- شناسه خبر: 16477
- تاریخ و زمان ارسال: 24 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، محمدحسین فائزی افزود: سه روز پایانی این جشنواره تبدیل به یک رویداد شد. رویدادی که به آموزش، ارتقا، تعامل و حل مساله پرداخت. به اذعان بسیاری از خبرنگاران، برگزاری کارگاههای آموزشی بسیار مفید است و تقاضای استمرار آن را دارند.
وی بیان کرد: یکی از مسائلی که در فضای رسانه دارای اولویت است، تعامل با دستگاههای اجرایی و روابط عمومیهاست که ما در همین راستا چند جلسه متعدد آموزشی و جلسه گفتوگو محور برای اصحاب رسانه و همچنین برای مدیران روابط عمومی با حضور اساتید درجه یک کشور برگزار کردیم.
فائزی اظهار کرد: در یکی از همین برنامههای آموزشی که سه ساعت ادامه داشت و با عنوان میز حل مساله برگزار شد، پنجاه موضوع به عنوان مسائل تعامل جوامع روابط عمومی و اصحاب رسانه مطرح شد که راه حل آنها در جلسات منظمی طراحی و ارائه می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در این جشنواره چند تا رکورد ثبت شد. آمار حضور به نسبت دوره قبل 5 برابر شده است. در جشنواره قبل حدود 100 الی 120 اثر به دبیرخانه ارسال شد ولی در این دوره 603 اثر در قالبهای خبر، گزارش و تحلیل، نماهنگ فیلمهای خبری، سر مقاله، تیتر، گزارش تصویری و مصاحبه به دبیرخانه ارسال شد.
فائزی تصریح کرد: در این دوره فضای مجازی به عنوان یک بخش جدید به جشنواره اضافه شد. ما اعتقاد داریم فضای مجازی نقش ویژهای ایفا میکند؛ اینکه هنر استفاده از فضای مجازی را چقدر داریم باید خودمان به خودمان نمره دهیم. ما دعوت کردیم از کسانی که به عنوان بلاگر یا فعال فضای مجازی فعالیت میکنند. گرچه تعدادشان زیاد نبود و فقط 18 اثر ارسال شد که سه اثر انتخاب شدند ولی یک سنگ بنای نویی بود.
وی تاکید کرد: ما اصرار داریم که رسانههای استان ظرفیت فضای مجازی را دریابند و فناوری ورود و بهرهگیری از این فضا را که کاملا بیواسطه و مستقیم با مردم ارتباط دارد را کشف کنند.
محمدحسین فائزی خاطرنشان کرد: ما در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به اصالت رسانه، اخلاق و تقیّد به شرع اعتقاد داریم نه چیز دیگر. اختلاف نظرهای سیاسی و حزبی از نظر ما از اساس فاقد اصالت هستند.
رسانه میتواند سرنوشت یک کشور را تغییر دهد
دادستان قزوین نیز در ادامه این برنامه گفت: به نظر من رسانه دارای اهمیت زیادی است و به همین دلیل ما سعی میکنیم اقدامات دستگاه قضا را با استفاده از رسانه به سمع و نظر مردم برسانیم.
حسین رجبی افزود: اهمیت رسانه را میتوان به نقش قلب در بدن انسان تشبیه کرد. قلب انسان سالانه تقریبا دو میلیون لیتر خون پمپاژ میکند. رسانه هم مانند قلب در جامعه مشغول کار است و میتواند باورها و دین مردم را عوض کند.
وی بیان کرد: رسانه حتی میتواند سرنوشت یک کشور را تغییر دهد. متاسفانه خیلیها در کشور ما به قدرت رسانه و فضای مجاری اهمیت ندادند و رسانه را رها کردند و اثرش را ما در سال گذشته دیدیم.
رجبی اذعان کرد: رسانه نباید فراموش کند 44 سال از عمر جمهوری اسلامی گذشته ولی 1 سانتیمتر از خاک این کشور را به بیگانه نداده است. در صورتی که در رژیم پهلوی بحرین از کشور ما جدا شد. تشریح این موضوعات یکی از وظایف رسانه است تا جوان دهه 80 را مطلع سازد.
دادستان عنوان کرد: ما از ظرفیت رسانه چقدر در جامعه استفاده کردهایم؛ در قبل اغتشاشات گفته میشد رسانههای معاند روزانه 5 هزار خبر علیه ما مخابره میکردند و در ایام اغتشاشات روزی 1 میلیون خبر علیه جمهوری اسلامی پخش میکردند. حالا رسانههای ما در این زمینه چه کار کردهاند؟
رجبی خاطرنشان کرد: وظیفه ما این نیست که به نام مطالبهگری هر مشکل کوچکی را مطرح کنیم و به اجنبی خوراک خبری دهیم؛ دشمن که مشغول دشمنی است؛ ما نباید به نام مطالبهگری هر موضوع و مشکل کوچکی را تبدیل به یک خبر برای آنها کنیم.
سیاست ما حمایت از رسانههای محلی است
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مهمان اختتامیه جشنواره مطبوعات قزوین بود گفت: آن چه حضرت آقا در جهاد تبیین فرمودند همان چیزی است که در قانون مطبوعات آمده است. وقتی از رسالت رسانهها صحبت میشود چیزی جز جهاد تبیین نیست.
ایمان شمسایی افزود: مقابله با فرهنگ استعمار، مقابله با فرهنگ اسراف، مقابله با فحشا و فساد و جلوگیری از مرزبندیهای کاذب بین اقوام و … مسائلی هستند که رسانههای ما باید بر اساس آن فعالیت کنند و اگر در این زمینه عملکرد خوبی داشته باشیم در جهاد تبیین خوش درخشیدهایم.
وی اظهار کرد: اگر چه افت و خیزهایی در حوزه رسانه داشتهایم ولی جامعه رسانه ما عملکرد خوبی داشته است. در همین جریان حوادث اخیر، هیچ روزنامهنگاری قلم را زمین نگذاشت و هیچ روزنامهنگاری حرف از تحریم نزد؛ خبرنگاران و روزنامهنگاران گرچه انتقاد کردند ولی پای جمهوری اسلامی ایستادند و اعتراض و انتقادشان را در چهارچوب قانون و از طریق رسانههای دارای مجوز اعلام کردند و این خیلی ارزشمند است.
شمسایی تاکید کرد: ما نیاز داریم که مسئولین اهمیت بیشتری به رسانه دهند. بد نیست در این زمینه به خاطرهای اشاره کنم. بنده سابقه همکاری با رئیس جمهور را در آستان قدس داشتم و در زمان مدیریت ایشان در آستان قدس، بنده مدیرمسئول رسانه قدس بودم. یکی از مسئولین مالی اعتباری موسسه آستان قدس شبانه با من تماس گرفت و گفت مطلبی در روزنامه قدس نوشتهاید که به نرخ بهره وام اشاره میکند، آقای رئیسی این مطلب را خواندهاند و گفتهاند سریعا به حل این مشکل بپردازید. این رویه در زمان مدیریت ایشان در دستگاه قضا نیز ادامه داشت و بارها تاکید کرده بودند سوژههایی که در رسانهها مطرح میشود را بررسی کنید. در نظر بگیرید این نگاه رئیسجمهور ما به رسانه است و دیگر مسئولان اجرایی نیز باید به همین صورت به رسانه اهمیت بدهند.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد: در بحث نظام صنفی دچار مشکل هستیم. یکی از اشکالات قانون مطبوعات این است که در برابر عناصر اصلی حوزه خبر و رسانه کاملا سکوت کرده است.
قانون مطبوعات به عنوان اصلیترین منشوری است که میتوانیم به آن اتکا و آن را اجرا کنیم ولی همین منشور در برابر خبرنگاران سکوت کرده است و کاملا میگوید صاحب امتیاز و مدیر مسئول. ما جامعه خبری بزرگی داریم و باید در برابر آنها احساس دین میکنیم.
وی یادآور شد: ماده 46 مطبوعات بر امنیت شغلی خبرنگاران تاکید میکند و مدیرمسئولان موظف هستند خبرنگاران را بیمه کنند. در غیر این صورت از کلیه حمایتهای مادی و معنوی وزارت ارشاد محروم میشوند؛ ما این موضوع مهم را به طور جد پیگیری میکنیم تا این قانون به صورت کامل اجرا شود.
شمسایی گفت: بحث صندوق اعتباری هنر و عضویت خبرنگاران و آیین حرفهای روزنامهنگاری از مسائلی است که ما در حال پیگری آنها هستیم. سیاستهای اصلی دولت سیزدهم و همچنین تاکید جناب آقای اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر حمایت از رسانههای محلی است و این موضوع با استانداردهای بینالمللی مطابقت دارد. در دنیا هم به همین صورت است و رسانههای محلی نسبت به رسانههای سراسری پیشتاز هستند. از طرفی حمایت از رسانههای محلی، منجر به اجرای سیاست تهرانزدایی میشود که این موضوع یکی از برنامهها و سیاستهای دولت سیزدهم است.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امتیازات ویژهای را برای رسانههای محلی در نظر گرفتهایم. بحث رتبهبندی رسانهها که اخیرا مطرح شد امتیازات ویژهای را برای رسانههای محلی در بر میگیرد و همچنین سازماندهی آگهیهای دولتی.
انتظار نداریم که رسانه فقط حرف ما را تایید کند
استاندار نیز در این برنامه گفت: با توجه به علاقه و سبقهی فعالیتی که دارم، فرهنگ و رسانه یکی از دغدغههای همیشگی من بوده است.
محمدمهدی اعلایی افزود: خوشحالم که عنوان کنم به لطف خدا آن انتظاری که جامعه از مجموعه رسانه در شکلگیری افکار عمومی و اجتماعی دارد، در استان قزوین برآورده شده است. گرچه آن چیزی که در حوزه رسانه انجام میشود در حد بضاعت و حمایتها است و قطعا اگر فضای ایدهآل و شرایط مهیاتر و حمایتها بیشتر باشد، ما بلوغ و شکوفایی بیشتری را از فضای رسانهای شاهد خواهیم بود.
استاندار بیان کرد: در ایامی که به عنوان خدمتگزار در قزوین مشغول به کار هستم، به اذعان اهالی رسانه که در دیدارهای بنده از بخش صنعتی دولتی و خصوص حضور دارند، همیشه بر حمایت بخش صنعت از رسانههای تاکید کردهام. زیرا اعتقاد دارم کمک و همراهی با اهالی رسانه یک نوع سرمایهگذاری اجتماعی است و توجه به رسالت اجتماعی است.
وی اذعان کرد: صرفنظر از این که رسانهها چقدر بُرد دارند و میتوانند برای مجموعههای صنعتی و یا دیگر مجموعهها موثر باشند، همین که شمع رسانهها پرتلالو باشد قطعا جامعه ما از برکات آن بهرهمند میشود. اثر این موضوع نیز به نسبت کیفیت و حرفهای بودن رسانهها بخشهای مختلف جامعه را احصا میکند.
اعلایی تاکید کرد: رسانهها باید فعالیتهای حرفهای را مدنظر قرار بدهند و با این رویکرد به سمت جلو حرکت کنند. ما در استان روزنامههایی داریم که عمر قابل توجهی نسبت به عمر حرفهای شدن رسانههای کشور دارند. بالندگی این مجموعهها به راحتی به دست نیامده است و باید ممنون زحمات آنها باشیم.
استاندار اظهار کرد: رعایت اخلاق در فضای رسانهای استان، جای تقدیر و تشکر دارد. در جامعه چند 10 میلیونی کشور تاکید بر اخلاق بسیار مهم و لازم است. اخلاق موضوعی است که ریاپذیر نیست و خوشحالم از این که قاطبه فعالین رسانهای استان مقید به اخلاق هستند. من هم به عنوان دستاندرکار اجرایی و خدمتگزار مردم در عرصه اجرایی استان، یکی از رسالتهای خودم را تاکید بر اخلاق میدانم. رسانهها در بسط اخلاق در جامعه نقش بسزایی دارند.
اعلایی گفت: منافع مردم باید در کانون توجه رسانهها قرار بگیرد. رسانهها باید به عنوان چشمان تیزبین جامعه، منافع مردم را پیگیری کنند. مردم از حیث بصیرت و تشخیص به پختگی رسیدهاند و نیازی نیست کسی بگوید من چه هستم و یا چه کردهام. مردم آگاهند و میدانند کدام رسانه منافع آنها را پیگیری میکند. مردم ما را ارزیابی میکنند. موضوع پیگیری منافع مردم مهم است و میتواند به عنوان موتور متحرک و تغییرات مثبت و رو به جلو در جامعه قلمداد شود و حتما مورد توجه همه خواهد بود. این موضوع نقطه تلاقی ما به عنوان مسئول و مردم است و بخشی از تصمیمات ما و اقداماتی که انجام میدهیم بر اساس همین نقطه تلاقی است که بسیار هم برای ما ارزشمند است و به آن احترام میگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: من همیشه تاکید کردهام تا زمانی که فعالیتهای رسانه همراه با اخلاق حرفهای و منافع مردم است، همراه اهالی رسانه هستم. نگاه ما این طور نیست که حتما باید چیزی که از رسانهها به گوش میرسد مطلوب ما باشد و یا حرفها و گفتههای ما باشد. اعتقاد ما بر این است که رسانه باید رسالت خودش را اجرا کند و این موضوع به معنی این نیست که انتظار داشته باشیم رسانه فقط حرف ما را بیان کند.