معضلی به نام «نوبت گرفتن در کلینیکهای درمانی»
- شناسه خبر: 3959
- تاریخ و زمان ارسال: 15 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
از آنجایی که بیشتر مراجعین به مراکز درمانی را افراد میانسال و مسن تشکیل میدهند و معمولا هم سواد آنچنانی ندارند، با اخذ نوبت در این مراکز با مشکل مواجه میشوند و از شرایط پیش آمده گلایه دارند. بهخاطر یک مشکل پزشکی، مجبور به گرفتن نوبت درمانی در یکی از کلینیکهای سطح شهر بودم اما بعد از سه روز موفق به این کار شدم. تلفن گویای مرکز که درست کار نمیکرد و نوبت اینترنتی هم بهخاطر اختلالات اینترنت سختتر شده بود؛ سرانجام با اخذ نوبت به مرکز درمانی مورد نظر مراجعه کردم. در قسمت پذیرش که منتظر ویزیت بودم، حرفهای مراجعان برایم جالب بود.
ـ شماره تلفن اعلامی، مدام اشغال است
زن و شوهری میانسال که برای انجام اکو به این مرکز مراجعه کرده بودند از اینکه نتوانسته بودند بهصورت تلفنی یا اینترنتی نوبت بگیرند گلایه داشتند و به اتفاق میگفتند: از صبح هر چه تلاش کردهایم نتوانستهایم نوبت بگیریم. تلفن اینجا مدام اشغال است و وقتی هم که جواب میدهد درست راهنمایی نمیکند.
مرد ادامه داد: کسی هم نیست که بتواند برای ما نوبت بگیرد مجبور شدیم حضوری به کلینیک مراجعه کنیم.
متصدی پذیرش گفت: پدرجان اینجا نمیتوانیم نوبت حضوری بدهیم باید تلفنی و یا اینترنتی نوبت بگیرید.
مرد گفت: نتوانستیم نوبت بگیریم، حضوری آمدهایم، الان تکلیف ما چیست؟
متصدی پذیرش گفت: باید منتظر بمانید اگر نوبت کنسلی داشتیم اسم شما را بنویسیم چون بقیه قبلا نوبت گرفتهاند.
ـ کلینیکها نوبت حضوری هم بدهند
خانم جوانی که مادر خود را برای درمان آورده بود نیز از وضعیت نوبت گرفتن مرکز گلایه داشت و میگفت: چندین بار تماس گرفتیم تا توانستیم نوبت بگیریم. خط تلفن اعلام شده مدام اشغال است، وضعیت اینترنتها هم که چندان جالب نیست.
او افزود: اگر نوبت حضوری داشتند خیلی خوب بود اما متاسفانه نوبت حضوری ندارند و به سختی میتوان اینترنتی نوبت گرفت.
ـ اخذ نوبت پس از سه روز
شهروند جوان دیگری نیز که در سالن پذیرش منتظر بود در این باره گفت: سه روز برای نوبت گرفتن تلاش کردم اما نتوانستم نوبت بگیرم. تلفن گویای مرکز همیشه اشغال است و با این وضعیت اینترنتها هم که اینترنتی نمیتوان نوبت گرفت.
او ادامه داد: بعد از سه روز هم بهصورت اینترنتی توانستم نوبت بگیرم و تلفنی موفق به این کار نشدم. حتی برای گرفتن نوبت، حضوری هم آمدم اما اعلام کردند که نوبت حضوری نداریم و باید اینترنتی یا تلفنی نوبت بگیرید.
او اضافه کرد: اگر میشد بهجز نوبتهای تلفنی و اینترنتی، چند نوبت هم بهصورت حضوری به بیماران میدادند خیلی خوب بود حداقل آنهایی که کارشان اورژانسی است و نتوانستهاند نوبت بگیرند، بهصورت حضوری نوبت گرفته و به پزشک مراجعه کنند.
ـ به سختی میتوان نوبت غیرحضوری گرفت
چندین نفر دیگر نیز در قسمت پذیرش حضور داشتند که از ناتوانی در اخذ نوبت تلفنی و اینترنتی در مراکز درمانی گله داشتند و میگفتند که سخت بودن گرفتن نوبت در مراکز درمانی، مختص اینجا نیست و در کلینیکها و مراکز درمانی دیگر هم که نوبتهایشان را غیرحضوری کردهاند به سختی میتوان نوبت گرفت.
ـ میزان مراجعات به کلینیکهای درمانی زیاد است
اما مدیر کلینیکهای درمانی ویژه استان در گفتوگو با خبرنگار ولایت در اینباره گفت: روزانه حدود 2 هزار نفر از 12 تا 13 کلینیکها استان بهصورت تلفنی و اینترنتی نوبت میگیرند که آمار قابل توجهی است.
فریدون شعبانی افزود: از آنجایی که مراجعات به کلینیکها زیاد است، در پذیرش بیمار هم محدودیت داریم از اینرو ظرفیت پذیرش در کلینیکها و ملاقات با پزشکان متخصص ظرف چند دقیقه پر میشود و دیگر امکان اخذ نوبت نیست.
وی تصریح کرد: با وجود تکمیل بودن ظرفیتهای روزانه، ما از همکاران خود خواستهایم تا حداکثر همکاری را با مراجعهکنندگان داشته باشند و اگر مثلا کسی وضعیت اورژانسی داشت، با رعایت حال بقیه، به او نیز نوبت بدهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هزینههای درمان در برخی از کلینیکها برای ملاقات با پزشکان متخصص و فوق تخصص، بسیار پایین است به نحوی که اگر قرار باشد مردم همین پزشکان را در مطبهایشان ملاقات کنند، با صرف هزینهی بسیار بالا، باید بین 2 تا 3 ماه در نوبت بمانند از اینرو حجم زیادی از مراجعهکنندگان را در کلینیکها و مراکز ویژه درمانی شاهد هستیم.
وی ارجاعات نظام جامع سلامت به کلینیکها را که روزانه شامل افراد زیادی میشود را یکی دیگر از دلایل شلوغی کلینیکهای درمانی عنوان کرد.
شعبانی همچنین با بیان اینکه هنوز هم در کلینیکها با کمبود پزشک متخصص مواجه هستیم، افزود: اینگونه نیست که فقط کسانی که نوبت اینترنتی و تلفنی دارند بتوانند در کلینیکها پذیرش شوند، برخی از متخصصین ما بعضا بین 60 تا 70 بیمار را در شیفت خود ویزیت میکنند که آمار کمی نیست. تعدادی از این بیماران هم نتوانستهاند نوبت غیرحضوری بگیرند و با مراجعه به کلینیک مورد نظر، نوبت گرفتهاند.
مدیر کلینیکهای درمانی ویژه استان در پایان گفت: در حال حاضر در برخی شهرستانهای استان نیز کلینیکهایی را راهاندازی کرده و برخی از رشتهها را در آنها مستقر کردهایم که به مرور زمان، رشتهها و متخصصان بیشتری در این کلینیکها مستقر خواهند شد.