معارفه سرپرست جدید سازمان صمت استان:
- شناسه خبر: 24222
- تاریخ و زمان ارسال: 21 آبان 1402 ساعت 01:16
- بازدید : 38

واحدهای صنعتی صادرات محور میتوانند از کریدور ویژه صادراتی استفاده کنند
گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: به گفته معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت شرکتها و واحدهای صنعتی که با تولید محصولات صادراتمحور برای کشور ارزآوری داشته باشند میتوانند از کریدور ویژه صادراتی استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار ولایت، در مراسمی با حضور سید محمد موسوی معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت، رجب رحمانی نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی، علی رحمانی معاون اقتصادی استانداری، آهنگریان نایب رئیس اتاق بازرگانی قزوین، «محسن رستمی» به عنوان سرپرست جدید سازمان صمت استان قزوین معرفی شد و از خدمات عزیزا… افضلی رئیس سابق این دستگاه قدردانی به عمل آمد.
صنعتگران ایرانی جنگ اقتصادی کشور را مدیریت میکنند
سید محمد موسوی در سخنانی در این مراسم با اشاره به جنایات اسرائیل در غزه اظهارکرد: با تحریمها و فشارهایی که دشمنان به صنعتگران وارد کردهاند، امروز جنگ تنها در فلسطین نیست بلکه صنعتگران ایرانی به عنوان سربازان جهاد اقتصادی، روزانه در کشور ما جنگ اقتصادی را مدیریت میکنند.
او با بیان اینکه امروزه صنعتگران کشور ما نه تنها نیاز داخل کشور را در حوزههای تخصصی تامین میکنند بلکه در بخش صادرات هم حضور جدی دارند و موجبات عزت کشور ما را رقم زدهاند؛ تصریح کرد: تنها در استان قزوین بیش از سه هزار و ۶۰۰ شرکت صنعتی که 200 مورد آنها دانشبنیان هستند و ۴۵ هزار واحد صنفی در کشور در عرصه جنگ اقتصادی فعالیت دارند.
معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت در ادامه سخنانش عنوان کرد: در طول هشت سال فعالیت دولت دوازدهم، میانگین رشد اقتصادی کشور 5/2 درصد بود در حالی که در سال نخست استقرار دولت سیزدهم این آمار به 5/4 درصد و در بهار امسال نیز به شش درصد و بدون اتکاء به منابع نفتی به پنج درصد رسید؛ در این مدت در حوزه ماشینآلات راهسازی و معدنی نیز ۱۰۴ درصد رشد داشتهایم.
این مسئول با اشاره به افزایش تولید تراکتور در کشور مطرح کرد: امروز دیگر هیچ کشاورزی در نوبت خرید تراکتور نیست و ۵ هزار دستگاه تراکتور نیز اضافه تولید شده است که درمیان مددجویان نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و بنیاد علوی توزیع شد.
موسوی با بیان اینکه سال گذشته ۵۳ میلیارد دلار صادرات محصولات صنعتی در کشور داشتهایم؛ یادآورشد: امسال تولید تراکتور از 31 هزار و 500 دستگاه به 43 هزار دستگاه میرسد که با تحقق این برنامه 15 هزار دستگاه تراکتور نیز صادر خواهیم کرد که اینها بیانگر ایجاد تحرک اقتصادی و صنعتی در کشور است.
موسوی با بیان اینکه در دولت سیزدهم توسعه روابط با کشورهای همسایه ریلگذاری شده است؛ تاکید کرد: از مسئولان اقتصادی استان قزوین انتظار داریم طرحی نو دراندازند و در جنگ اقتصادی امروز برای ارزآوری بیشتر برنامهریزی کنند.
او تاکید کرد: ما آمادگی داریم برای هر شرکتی که میتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد یک کریدور صادراتی تعریف کنیم تا برای صادرکنندگان تسهیلگری ایجاد شود.
معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت یادآور شد: در حال حاضر ۳۰ مرکز تجاری در دنیا داریم که با فعال شدن رایزنان بازرگانی باید از این ظرفیت بهخوبی استفاده کنیم تا صادرات افزایش یابد.
این مسئول با تاکید براینکه تمامی رایزنان بازرگانی باید در خدمت صادرکنندگان باشند تا برای کشور ارزآوری ایجاد شود؛ اضافه کرد: انتظار میرود در استان قزوین در توسعه بخش صنعت از ایجاد واحدهای آلوده کننده و آببر جلوگیری شود؛ در این استان که یک قطب صنعتی است صنایع صادراتمحور با تکنولوژی هایتک باید مورد توجه قرار گیرند.
ایجاد منطقه اقتصادی در استان قزوین نیازمند پیگیری جدی مدیران است
در ادامه این مراسم، نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی با تاکید بر پیگیری و استقرار منطقه ویژه اقتصادی توسط سرپرست جدید سازمان صمت استان با کمک سایر مدیران اظهارکرد: یکی از مسائل مهم استان که با وزیرسابق و فعلی صمت نیز مورد بررسی قرار گرفته است احداث منطقه ویژه اقتصادی است که انتظار داریم این طرح در دوره جدید مدیریت سازمان صمت استان به سرانجام برسد.
رجب رحمانی توضیح داد: در یک مقطعی احداث ۱۳ منطقه اقتصادی تصویب شد و یک سهم هم به قزوین اختصاص یافت تا در تاکستان ایجاد شود که در ادامه کار مجلس ۲۵ منطقه دیگر را اضافه کرد و در مجموع ۳۸ منطقه شد.
او اضافه کرد: این موضوع به شورای نگهبان ارجاع داده شد و چون بار مالی داشت مورد موافقت قرار نگرفت و رد شد؛ این طرح دوباره به مجلس آمد که با اصرار نمایندگان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شد که در آنجا طی چند جلسه آن را پیگیری و بررسی کردیم تا اینکه با لحاظ موقعیت جغرافیایی استان با آن موافقت شد؛ اکنون انتظار داریم این موضوع توسط مدیران استان با جدیت پیگیری شود تا به سرانجام برسد.
این نماینده مجلس در ادامه سخنانش درباره صندوق توسعه ملی نیز مطرح کرد: قرار بود سالانه از محل درآمدهای نفتی سه درصد از اعتبارات این صندوق برای حمایت از تولید و صنعتگران استفاده شود که این موضوع در برنامه هفتم دیده شده است که امیدواریم با تقویت این صندوق یک منبع مالی خوبی برای پشتیبانی از تولیدکنندگان ایجاد شود.
امسال بزرگترین سرمایهگذاری خارجی کشور وارد قزوین شد
معاون اقتصادی استانداری قزوین نیز در این مراسم اظهارکرد: ریلگذاری مطلوب صنعتی در استان ایجاد شده و تعامل خوبی میان مدیریتها در زمینه جذب سرمایهگذاری به وجود آمده است. اکنون رئیس جدید سازمان صمت نیازمند ریلگذاری جدید نیست و تنها باید همین روال را ادامه دهد تا کارها تکمیل شود.
علی رحمانی با بیان اینکه در کشور رتبه دوم سرمایهگذاری به استان قزوین اختصاص دارد؛ تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال بزرگترین سرمایهگذاری خارجی را در کشور داشتیم و با این ظرفیت ایجاد شده میتوانیم رتبه اول کشور را هم کسب کنیم.
معاون اقتصادی استانداری قزوین با بیان اینکه سیاست و رویکرد ما حمایت از تولید و صنایع با رعایت قانون است؛ عنوان کرد: توافق و تعامل خوبی میان استانداری و دستگاهها وجود دارد و با توجه به استقرار زنجیره ارزش تنها نیاز هست با برنامهریزی و مدیریت برای دستیابی به موفقیتهای اقتصادی تلاش کنیم.
رحمانی با بیان اینکه در استان قزوین صنعت در اختیار بخش خصوصی است و صنایع دولتی نداریم؛ اضافه کرد: رسالت استان قزوین در حوزه صنعت در سطح ملی است و قطعهسازان توانمندی داریم که نیاز خودروسازان کشور را تامین میکنند؛ در صنایع شیشه و شویندهها ظرفیتهای ارزشمندی داریم و سیاست ما هم تقویت و تکمیل زنجیرههای تولید است.
این مسئول ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای خالی موجود در بخش صنعت و تولید استان، نوسازی و بازسازی ماشینآلات واحدهای صنعتی و احیاء واحدهای راکد در اولویت برنامههای اقتصادی استان قرار دارد.
متاسفانه 80 درصد از صادرات استان از گمرک قزوین صورت نمیگیرد
معاون اقتصادی استانداری قزوین با بیان اینکه 80 درصد از صادرات استان از گمرک قزوین صورت نمیگیرد که باید برای آن تدابیری صورت گیرد؛ اضافه کرد: در زمینه منطقه ویژه اقتصادی با متولیگری شرکت شهرکهای صنعتی باید کارها را شتاب دهیم تا این ظرفیت نیز به بهرهبرداری برسد؛ دهکده لجستیک نیز از دیگر ظرفیتهایی است که انتظار داریم سرپرست جدید سازمان صمت آن را به سرانجام برساند.
از همه ظرفیتهای قانونی برای رفع موانع تولید استفاده خواهیم کرد
در ادامه سرپرست سازمان صمت استان نیز در سخنانی اظهارکرد: دولت با همه توان از تولید حمایت میکند و ما هم در استان تلاش خواهیم کرد با کمک مدیران استانی و صنعتگران موانع تولید را برداریم زیرا باور داریم تولید، محور توسعه و رشد اقتصادی است و موجبات پیشرفت کشور و استان را رقم میزند.
محسن رستمی تصریح کرد: در استان قزوین هماهنگیهای خوبی میان دستگاههای اجرایی وجود دارد؛ رشد اقتصادی استان بیانگر این موضوع است ما هم تلاش خواهیم کرد تابرنامههای خوبی که از گذشته آغاز شده ادامه پیدا کند تا موانع موجود در مسیر تولیدکنندگان برداشته شود.
او اضافه کرد: تکمیل طرحهای نیمه تمام، تدوین برنامههای جدید، تلاش برای افزایش ظرفیت تولید در واحدهای فعال و نیمه فعال بهبود فضای کسب و کار را در اولویت قرار خواهیم داد تا در سال رشد تولید و مهار تورم شاهد رونق اقتصادی استان باشیم.
ارتباط با اصحاب رسانه را در اولویت قرار میدهیم
سرپرست جدید سازمان صمت استان قزوین با بیان اینکه از همه ظرفیتهای قانونی برای رفع موانع تولید استفاده خواهیم کرد؛ یادآورشد: از این پس به دنبال راهاندازی واحدهای «هایتک»، دانشبنیان خواهیم رفت و از ورود واحدهای صنعتی که محیطزیست را آلوده میکنند و نیاز به منابع آبی زیادی دارند؛ جلوگیری خواهیم کرد. همچنین ارتباط با اصحاب رسانه برای شفافسازی اقدامات را هم در اولویت کارها قرار خواهیم داد./ی