مشارکت یا قهرسیاسی مردم با ماراتن بهارستان
- شناسه خبر: 27375
- تاریخ و زمان ارسال: 11 دی 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
مریم بهبهانیفر
مقدمه:
انتخابات و رای دادن از مولفههای اساسی رفتار سیاسی شهروندان در یک جامعه دموکراسی محسوب میشود؛ با وجود آنکه در حدود دوماه تا دو انتخابات مجلس شورای اسلامی وخبرگان رهبری باقی مانده است؛ اما در فضای جامعه شوری از برگزاری انتخابات دیده نمیشود و بسیاری از مردم نسبت به آن بیتفاوت هستند. این نیز درحالی است که سیاسیون مشارکت حداکثری مردم را تایید مشروعیت هر نظام سیاسی و نشانه پشتوانه محکم مردم از حاکمیتها میدانند.
از آنجایی که در آستانه برگزاری این رویداد سیاسی هستیم، در روزنامه ولایت موضوع «مشارکت مردم در انتخابات دوازدهم اسفند امسال» را مورد بررسی قرار دادیم و دیدگاههای دو تن از چهرههای سیاسی استان «احد چگینی» و «حامد کبودند» را این باره جویا شدیم.
آنها مشکلات معیشتی را یک واقعیت انکارناپذیر دانستند؛ اما گره زدن مشارکت مردم در انتخابات به معیشت را هم نادرست مطرح کردند و معتقد بودند تحریم انتخابات و قهر سیاسی در نهایت منجر به تشکیل مجلسی ناکارآمد و تحویل این پارلمان به افراد فاقد تخصص و تجربه خواهد شد و به یقین این گونه نمایندگانی نمیتوانند برای سرنوشت مردم، تصمیمات درست و عادلانه اتخاذ کنند.
آنچه در ادامه این گزارش آمده دیدگاه این چهرههای سیاسی درباره اهمیت مردم در انتخابات است که خواندن آن خالی از لطف نیست.
عدم مشارکت مردم در انتخابات به نفع نظام نیست
«احد چگینی» از چهرههای سیاسی و مستقل استان در گفتوگو با خبرنگار ولایت با استناد به سخنان رهبر انقلاب درباره انتخابات اظهار میکند: با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری که تاکید کردند تمام افراد دارای مخاطب باید مردم را به پای صندوقهای رای و حضور در انتخابات دعوت کنند و از آنجایی که مشارکت کمرنگ مردم، موجب تشکیل مجلسی ضعیف میشود، از همینرو بر همه آحاد جامعه واجب است در فراخواندن مردم به پای صندوقهای رای به صورت فعالانه وارد عرصه شوند.
او با اشاره به اینکه در شرایط فعلی، مردم برای حضور درپای صندوقهای رای رغبت گذشته را ندارند؛ تصریح کرد: این رفتار و نگاه مردم برای رویداد سیاسی پیش رو، قطعا مسئولیت مجریان برگزاری انتخابات را سنگینتر میکند زیرا آنها باید درکنار وظیفه برگزاری انتخابات برای حضور مردم در پای صندوقهای رای نیز تلاش کنند.
این چهره سیاسی قزوینی با تاکید بر اینکه مشارکت بالای مردم میتواند تامین کننده منافع ملی باشد؛ عنوان میکند: شاید عدهای که پیروزی خود را در عدم حضور مردم میبینند به مشارکت بالای مردم در انتخابات علاقهای نداشته باشند و نخواهند مردم در عرصههای سیاسی و انتخابات حضور فعالانه داشته باشند؛ اما باید توجه داشته باشند این دیدگاه در بلند مدت به نفع مردم و نظام نیست.
احد چگینی میافزاید: بر اساس اصل ١٠۶ قانون اساسی، اداره امور کشور باید با اتکا به آرای عمومی باشد و این یعنی برجسته بودن جمهوریت نظام از نظر خبرگان قانون اساسی، پس اگر حضور مردم در صحنه سیاسی انتخابات پررنگ باشد در اصل شعار و خط و مشی نظام که نوع حکومت را جمهوری اسلامی قلمداد کرده است به منصه ظهور گذاشته میشود در غیر این صورت، جمهوریت نظام تضعیف و در ادامه راه به طور حتم به کلیت نظام آسیب وارد میشود.
بیتفاوتی به انتخابات، بیتفاوتی به سرنوشت جامعه است
او با تاکید بر اینکه حضور حداکثری باعث تقویت بنیه فکری مجلس میشود؛ میگوید: بیتفاوتی مردم و فعالان سیاسی نسبت به انتخابات در واقع بیتفاوتی آنها نسبت به سرنوشت خودشان و جامعه هست؛ چرا که در هر صورت طبق اصل ۶٣ قانون اساسی، کشور در هیچ زمان نباید بدون مجلس باشد و چه با مشارکت حداکثری از انواع سلایق و چه با مشارکت حداقلی از یک سلیقه خاص، در هرصورت انتخابات برگزار شده و تعدادی به عنوان نماینده به مجلس راه پیدا خواهند کرد. پس اگر افراد توانمندی از همهی نحلههای فکری وارد مجلس شوند قطعا میتوان به مجلس امید بیشتری داشت؛ اما اگر افراد بیتجربه آن هم با یک نگاه سیاسی مشترک وارد مجلس شوند قطعا مجلسی ضعیف خواهیم داشت. بنابراین مردم برای اینکه در سرنوشت انتخابات که در واقع سرنوشت خودشان هست، سهیم باشند؛ بهتر است در انتخابات حضوری فعال داشته باشند.
قهر کردن از صندوقها به نفع مردم نیست
چگینی درباره چگونگی ایجاد شور برای برگزاری این رویداد سیاسی و حضور گسترده مردم در آن مطرح میکند: من اعتقاد دارم در تحقق این سیاست، ابتدا برگزارکنندگان انتخابات دارای مسئولیت هستند؛ اگر آنها در چیدمان کاندیداها و منتخبین مردم براساس منویات رهبری اقدام کنند به نظر من بستر مشارکت مهیا خواهد شد.
او توضیح میدهد: وقتی افراد حاضر در صحنههای انتخابات از سلیقههای مختلف سیاسی باشند؛ مشارکت مردم نیز بالاتر خواهد رفت. برای این منظور نباید کاندیداها تنها از یک جریان و با یک تفکر سیاسی باشند اگر اینگونه رفتار شود به طور حتم مشارکت مردم ضعیف خواهد شد.
این فعال سیاسی با تاکید براینکه قهر کردن از صندوقها به نفع مردم نیست؛ اضافه کرد: مردم باید بپذیرند اگر در انتخابات شرکت نکنند افرادی با اتکا به آرای حداقلی در مجلس تصمیماتی میگیرند که تاثیر آن تصمیمات در تمام لایههای جامعه تسری پیدا میکند و در تمام ارکان زندگی مردم اثرگذار خواهد بود و تمام کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
چگینی ادامه میدهد: قهر با صندوق به نفع هیچکس نیست؛ زیرا در نهایت عدهای حضور پیدا میکنند که شاید تصمیم آنها برخلاف نگاه قهرکنندگان باشد؛ کمااینکه اکنون درجامعه شاهد این موضوع هستیم.
او درباره چگونگی تقویت انگیزه حضور در انتخابات مطرح میکند: حاکمیت برای حضور مردم پای صندوقهای رای، میبایست در سیاستهای کلان و خرد در سالهای گذشته در معیشت مردم و احساس آنها نسبت به سرنوشت خود، تغییراتی ایجاد میکرد؛ تا مردم از وضعیت ایجاد شده احساس رضایت کنند.
این چهره سیاسی میگوید: در شرایط کنونی تنها مولفهای که میتواند عدهای را پای صندوقهای رای بیاورد؛ ایجاد تکثر و فضایی برای ظهور سلایق مختلف هست. سیاسیونی که میخواهند افراد خاصی در انتخابات شرکت کنند به نتایج مطلوبی نخواهند رسید.
وی با بیان اینکه مردم اگر کاندیداهای مورد علاقه خود را داشته باشند، با رغبت بیشتری پای صندوقهای رای حضور پیدا میکنند؛ تشریح میکند: بخشی از مردم را میتوان این گونه پای صندوقهای رای آورد که من اکنون علائمی برای اینگونه بهرهگیری از مردم نمیبینم و به نظر نمیرسد همه کاندیداهایی که سلیقههای فکری آنها با دولت همراهی ندارد بتوانند امکان حضور در انتخابات را داشته باشند.
احد چگینی اضافه میکند: به نظر میرسد مشارکت بخشی از مردم در انتخابات به رفتار مجریان برگزاری انتخابات وابسته است که به واقع بخواهند مردم پای صندوقهای رای حضور پیدا کنند. اکنون که مردم نسبت به انتخابات بیتفاوت هستند باید مکانیزم ویژهای طراحی شود و حاکمیت بتواند شرایطی را فراهم کند که انگیزه مردم در انتخابات تقویت شود.
او توضیح میدهد: احساس عدم کارایی و بیتاثیر بودن منتخبان مردم، در کشور ما سابقه طولانی دارد؛ اینها موضوعاتی بوده که معلول آن امروز به جامعه بازگشته است. علتهای آن باید در گذشتههای دورتر و فرصتهای پیش از این تدبیر میشد تا امروز با برخی چالشها مواجه نمیشدیم.
تایید صلاحیتها میتواند در ایجاد نشاط انتخاباتی اثربخش باشد
این چهره سیاسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تنها توجه به تایید صلاحیتها میتواند در ایجاد نشاط انتخاباتی اثربخش باشد؛ میگوید: اکنون حاکمیت تنها از این روش میتواند در مشارکت حداکثری مردم ایفای نقش کند؛ در ادامه مسیر مردم خود باید بررسی کنند که حضور و عدم حضور آنها چه تاثیری در سرنوشت جامعه دارد.
چگینی با اشاره به اینکه عملکرد سالهای اخیر دولت و مجلس میتواند مبنای خوبی برای قضاوتهای سیاسی باشد؛ اظهار میکند: اگر در این سالها مجلس کارآمدتر و دولتهای پویاتری که بتوانند تعامل سازندهتری با سایر دولتهای جهان داشته باشند روی کار میآمدند شاید امروز شرایط کشور اینگونه نمیشد.
او تاکید میکند: اگر مردم احساس کنند که حضور آنها در انتخابات اثرگذار هست به طور حتم مشارکت خواهند کرد. در همسایگی غربی کشور ما، مشارکت بالای مردم ترکیه در انتخابات دیده میشود بنابراین باید آسیبشناسی شود چگونه در همسایگی کشور ما، مشارکت پرشوری روی میدهد؛ اما در انتخابات دوره گذشته، مردم شهر قزوین کمتر از بیست درصد مشارکت میکنند. این میزان رقم خوبی برای جمهوریت نظام نیست و نیاز هست دلایل این حضور کمرنگ مورد بررسی قرار گیرد.
مطالبات مدنی باید اغنایی با مردم حل شود
این فعال سیاسی عنوان میکند: مردم اگر احساس کنند که حاکمان با آنها صادق و همراه هستند و مطالبات واقعی آنها را محقق میکنند به طور حتم از حاکمیت خود دفاع میکنند و تاکنون هم این موضوع را به منصه ظهور رساندهاند؛ پس امروز ضروری است که حاکمیت با مردم وارد گفتمان شود تا به نتایج مطلوبی برسیم.
این فعال سیاسی تاکید میکند: مشکلات و مطالبات مدنی باید اقناعی با مردم حل شود؛ یعنی حاکمیت باید با مردم وارد گفتمان شود و دغدغههای آنها را بشنود؛ ریشهیابی کند و توضیحاتی بدهد که مردم قانع شوند.
چگینی ابراز میکند: نظامیکه پشتوانه مردمی 2/98 درصدی در فروردین ١٣۵٨ برای قانون اساسی داشته است باید همچنان مردم را در صحنه نگهدارد. رفتارهای حاکمیت باید کمک کند تا مردم همچنان در صحنه باشند. حضور مردم میتواند نقشههای بدخواهان نظام را نقش بر آب کند و این را باید همگان درک کنند.
او درباره رد صلاحیتها و تاثیر آن بر مشارکت مردم در انتخابات نیز عنوان میکند: اعضای هیاتهای اجرایی، معتمد مردم هستند پس نباید تنها از یک جریان سیاسی خاص باشند؛ اگر در این هیاتها تکثر سلایق و تنوع نگرش باشد میتوانیم بگوییم این ترکیب برخاسته از همه دیدگاههاست؛ اما ترکیب هیاتهای اجرایی کنونی همه از یک دیدگاه سیاسی است که با گروههای سیاسی دیگر زاویه دارند. اگر تکثر افراد از سلایق مختلف در ترکیب هیاتهای اجرایی باشد به طور حتم اقناع کاندیداها و افکار عمومی بر این خواهد بود که ردصلاحیتها منصفانه صورت گرفته است و برای همگان نیز قابل پذیرش خواهد بود.
مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پایههای مشروعیت کشور را تقویت میکند
او درباره مشارکت حداکثری مردم و تاثیر آن بر تقویت جایگاه بینالمللی کشور عنوان میکند: هر کشوری که مردم آن در انتخابات مشارکت بالایی داشته باشند، پایههای مشروعیت آن بیشتر تقویت میشود. وقتی دنیا مشارکت مردم یک کشور را در صحنه میبینند پی میبرد که مردم پای کار و آماده دفاع از حاکمیت خود هستند؛ در این صورت اگر دشمنان هم توطئهای در سر داشته باشند میدانند با کل مردم روبرو خواهند بود و این کمک میکند در مذاکرات بینالمللی هم توجه بیشتری به مسئولان آن کشور شود. بنابراین حضور حداکثری مردم تاثیر بسزایی در محاسبات و معادلات خارجی برای کشور خواهد داشت.
این فعال سیاسی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان میکند: جریانات منتسب به اصلاحات، فرصتسوزیهای زیادی داشتند و اغلب نتوانستهاند از ظرفیتهای موجود به خوبی استفاده کنند. نگاه مردم به اصلاحطلبان به گونهای بود که آنها میتوانستند شرایط را اصلاح کنند؛ ولی در عمل تغییری حاصل نشد.
چگینی ادامه میدهد: مردم از تندرویهای هر دو جریان عبور کردهاند؛ امروز دیگر با تندرویها نمیتوان کارها را پیش برد. تندروی در جریان اصلاحات و اصولگرا همیشه وجود داشته است. همیشه هم این تندرویها موجب شده است که حرکت اصلاحطالبانه واقعی و اصولگرایانه اصیل به سمت و سوی روشنی نرود. مردم از فعالان سیاسی و کلیت جریانات سیاسی چه اصولگرا و چه اصلاحطلب ناراحت هستند. راهحل منطقی هم استقرار عقلای قوم، پرهیز از تندروی و کنار گذاشتن افراطیون هر دو جریان است.
این عضو سابق شورای اسلامیشهر قزوین درباره تنگناهای معیشتی مردم و تاثیر آن بر مشارکت مردم در انتخابات تشریح میکند: وقتی هر روز سفرههای مردم کوچکتر میشود و بیاعتنایی دولتمردان به مشکلات مردم و کوچک شدن سفرهها همچنان ادامه پیدا میکند، چگونه میتوان در میان مردم اعتمادسازی کرد. وقتی دائم در حوزههای معیشتی اعم از دلار، طلا، خودرو و مسکن نوسانات و تورم طاقتفرسا هست، چگونه میتوان مردم را به سمت انتخابات سوق داد؟
چگینی همچنین تاکید میکند: اگر میخواهیم مردم را به پای صندوقهای رای بیاوریم اول باید به معیشت مردم توجه کنیم و مشکلات روزمره مردم رابرطرف کنیم؛ این مهم هم نیازمند عزم و اراده همگانی است.
اصلاحطلبان مردم را نسبت به عملکرد دولتمردان ناامید کردهاند
«حامد کبودوند» دیگر فعال سیاسی و از چهرههای اصولگرای قزوین درباره مشارکت مردم در انتخابات اظهار میکند: چنانچه برای مردم تبیین شود که سرنوشت زندگی، وضعیت معیشت و امنیت آنها به تصمیماتی وابسته است که دولتها و حاکمیتها اخذ میکنند؛ معیار و مبنای تصمیمگیریها هم قوه مققنه و مجلس شورا است؛ قانع میشوند که حضورشان در انتخابات اثربخش خواهد بود.
او تصریح میکند: اگر مشارکت در انتخابات پایین باشد، مجلسی ضعیف روی کار میآید که تصمیمگیریهای ضعیفی خواهد داشت؛ تصمیمگیری ضعیف نیز تاثیر مستقیم بر معیشت زندگی و اقتصاد و امنیت مردم دارد؛ پس وظیفه همگان است که با جدیت تلاش کنند تا مشارکت مردم در انتخابات ارتقاء یابد و زمینه تصمیمگیریهای درست مهیا شود.
این چهره سیاسی با تاکید براینکه باید به درستی برای مردم تبیین شود اگر در انتخابات مشارکت نکنند، سرنوشت زندگی آنها دچار آسیب میشود و این واقعیتی انکارناپذیر است؛ عنوان میکند: باید برای مردم روشن شود که اگر در انتخابات حضور نداشته باشند خودشان آسیب میبینند؛ چرا که با عدم مشارکت مردم، مجلسی ناکارآمد و غیرمتخصص روی کار میآید که تصمیمات ضعیف و غیرکارشناسانه میگیرد و آثار سوء آن به زندگی مردم باز میگردد.
کبودوند توضیح میدهد: مردم باید بپیذیرند که تمام آحاد جامعه به ویژه گروههای سیاسی و رقبای سیاسی باید تلاش کننند تا انتخابات پرشور شود و مردم در صحنه حضور پیدا کنند و تصمیمهای درست بگیرند تا مجلس کارآمدی شکل بگیرد.
او با اشاره به اینکه مردم اگر پی ببرند که انتخاب نمایندگان آنها در اقتصاد زندگیشان تاثیرگذار است، بیتفاوت از انتخابات عبور نمیکنند؛ ادامه میدهد: وقتی عملکرد ضعیف اصلاحطلبها در دولت گذشته موجب نارضایتی و ناخرسندی مردم شد به وضوح آشکار است که آثار سوء ناشی از آن در تمامیلایههای جامعه خود را نشان دهد؛ وقتی اصلاحطلبها با ضعف مدیریت اجرایی موجب شدند ظرف هشت سال پایه پولی کشور سی برابر افت کند؛ وقتی اصلاحطلبها با سوء مدیریت، عدم صداقتهای خود و به کار بردن عباراتی چون «ما روز جمعه مطلع شدیم» موجب شدند که مردم نسبت به عملکرد دولتمردان ناامید شوند، طبیعی است اکنون مردم ناراحت باشند و نارضایتیها در لایههای مختلف جامعه خود را نشان دهد.
برای ایجاد ایرانی قوی به مشارکت همگانی مردم نیاز است
این فعال سیاسی تاکید میکند: در این شرایط انتظار میرود که اصلاحطلبها، اصولگرایان، جوانان مومن و گروههایی سیاسی مستقل که برای اعتلای ایران دغدغه دارند پای کار بیایند و برای مردم تبیین کنند که عملکرد اشتباه یک جریان سیاسی را به همه لایههای جامعه تعمیم ندهند. مردم باید آگاه شوند اگر گروهی خائن و به دنبال منافع خود هستند عملکرد آنها به دیگران نسبت داده نشود.
کبودوند با بیان اینکه برای اعتلای کشور و انقلاب باید همه پای کار بیایند؛ میافزاید: همانگونه که موشکهای اسرائیلی یهودی، مسیحی، مسلمان، حماسی و حزب الهی را نمیشناسند و همه را تحت هدف قرار میدهند بنابراین موشکهای اقتصادی دشمنان ما هم اصلاحطلب، اصولگرا، انقلابی و مستقل نمیشناسند و آثار سوء ناشی از حملات دشمنان گریباگیر همگان میشود. بنابراین اگر برای ایران قوی کار نکنیم دشمنان همه را مورد هدف قرار میدهند و آوار حملات آنها بر سر همگان فرو میریزد.
کبودوند اذعان میکند: در دولت گذشته، دائم شاهد تلاطم و جابجایی نرخ دلار بودیم؛ درحالی که امسال در 10 ماهه گذشته، تغییری در نرخ دلار ایجاد نشده است. دولت گذشته با افتخار اذعان میکرد که نمیتواند مسکن احداث کند درحالی که در این دولت با وجود تمامی فشارهای اقتصادی، نرخ مسکن تغییر نکرده است و شاهد هستیم یک میلیون و دویست هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شده است. دولت گذشته درباره بنزین مطرح کرد که اطلاع نداشته است؛ اما در این دولت که جایگاههای سوخت دوبار با حمله سایبری روبرو شدند و سامانههای سوخترسانی از کار افتادند مشکل به سرعت برطرف شد؛ مردم هم به دولت اعتماد کردند.
او با بیان اینکه اکنون مهمترین وظیفه، بازگشت اعتماد به جامعه است؛ توضیح میدهد: باید مردم را به این اعتماد برسانیم که مشکلات معیشتی آنها که نتیجه انتخاب خود مردم و عملکرد دولت اصلاحات بوده است باید آرامآرام اصلاح شود تا ثبات اقتصادی به جامعه باز گردد.
این چهره اصولگرا یادآور میشود: در همین مدت اندک که از روی کار آمدن دولت سیزدهم میگذرد به خوبی نشان داده شده است که اگر تصمیمگیریها درست باشد ثبات اقتصادی بوجود میآید و فشار اقتصادی بر مردم کمتر میشود.
امسال هیچگونه تنش ارزی در کشور نداشتهایم
کبودوند ابراز میکند: از ابتدای امسال تاکنون هیچگونه تنش ارزی در کشور نداشتهایم و نرخ دلار تغییر نکرده است؛ در این مدت هم رشدی در نرخ مسکن به وجود نیامد اینها هم دستاورد تصمیمات درست منتخب مردم در دولت است. بنابراین اگر مردم درباره انتخاب نمایندگان مجلس هم تصمیمهای درست بگیرند و انتخاب درستی انجام دهند موجب روی کار آمدن افراد اصلح و کارآمد میشود. افرادی که دارای صلاحیت لازم هستند و در شفافیت آرا صادق میباشند.
او با بیان اینکه اگر نمایندگانی روی کار بیایند که در مقابل مافیای خودرو پافشاری و از جمعآوری ثروتهایی توسط برخی افراد جلوگیری کنند به طور حتم معیشت مردم هم اصلاح میشود؛ میگوید: وقتی دولت اصلاحات جلوی تولید را گرفت و زیرساختها را افزایش نداد روشن است که امروز با نبود تولید برای فروش روبرو میشویم؛ در دولت گذشته خودروهایی که با نرخ دولتی در اختیار مردم قرار میگرفت از ذخایر انبارها بود و اکنون که کالاهای موجود به اتمام رسیده است از همینرو محدویت عرضه روی میدهد.
وعدههای پوچ در دولت گذشته مردم را بیاعتماد کرد
این منتقد بر جریان اصلاحات با اذعان اینکه پس از هشت سال فروش از انبارها روشن است که سرمایهای برای صنعت نمانده باشد و مردم این خیانت دولت اصلاحات را نخواهند و فراموش نمیکنند؛ اضافه میکند: وقتی در دولت گذشته بارها واردات خودرو مطرح شد و در پی مخالفتها این طرح اجرایی نشد؛ مقام اول اجرایی آن دولت هم تنها وعدههای پوچ داد و وعدهها را اجرایی نکرد نتیجه آن بیاعتمادی خواهد بود. مجلس فعلی دستکم مصوبه واردات خودروهای وارداتی کارکرده را تصویب کرد و زیرساختها را برای ایجاد توسعه خودروسازهای داخلی افزایش داد.
کبودوند درباره ردصلاحیت نامزدهای انتخاباتی ابراز میکند: اصرار ما بر این است که هر گونه تصمیمی باید بر مبنای قانون باشد؛ در اصلاحیه جدید مجلس به شورای نگهبان اجازه داده شده که دلایل ردصلاحیتها را منتشر کند. بنابراین چنانچه فردی به هر دلیلی در انتخابات ردصلاحیت شده است باید دلایل آن را منتشر کند؛ پس خود افراد باید جرأت اعلام دلایل ردصلاحیت خود را داشته باشند. اگر این افراد بخواهند با فرافکنی و از شلوغکاریهای رسانهای استفاده کنند، طبیعی است که بر اساس اصلاحیه جدید قانون انتخابات، شورای نگهبان میتواند ادله ردصلاحیت افراد را مشخص کند.
او خاطرنشان میکند: بر اساس آخرین آماری که وزارت کشور اعلام کرده است در تمام کشور بیش از 20 هزار نامزد منتسب به جریان اصلاحات در هیاتهای اجرایی تایید صلاحیت شدند که میزان امیدبخشی است. ما گمان میکردیم جریان … اصلاحات در حال محو شدن است؛ ولی این آمار نشان میدهد افرادی هستند که نگاه انقلابی دارند و در طیف اصلاحات قرار گرفتهاند و به عنوان طیفی که برای ایران قوی دغدغه دارند میتوانند با جریان اصولگرا برای اعتلای ایران وارد عرصه سیاست شوند.
در دولت اصلاحات معیشت مردم به گروگان گرفته شده بود
این فعال سیاسی با بیان اینکه باید از تمام سلیقههای سیاسی که دغدغه مردم و ایجاد ایران قوی دارند و اولویت آنها منافع فردی و گروهی و به تنگنا انداختن مردم نیست استفاده شود؛ تاکید میکند: آنهایی که آزموده شدند و مشخص است که همه اولویتهای آنها، منافع خود و اطرافیانشان هست، باید کنار گذاشته شوند. در دولت اصلاحات شاهد بودیم چگونه معیشت مردم به گروگان گرفته شده بود و به خاطر برجام و برای دلبستگی به غربی که مشخص شد مورد اعتماد نیست؛ معیشت مردم زیر سوال رفت.
کبودوند ادامه میدهد: من اعتقاد دارم باید به همه سلیقهها اجازه ورود به عرصه رقابت سیاسی انتخابات داده شود به جز آنهایی که واضح است خائن هستند و رفاه مردم برای آنها اهمیتی ندارد.
او درباره مسایل سال گذشته و تاثیر آن بر انتخابات امسال تشریح میکند: مردم ایران فهیم هستند و میدانند کشور یکی از بزرگترین فشارهای رسانهای و جنگهای شناختی را در سال گذشته تجربه کرده است؛ مردم ایران، خط خود را از براندازان نظام و آنهایی که دنبال منافع خود و افراد وابسته به جریان فکری خاصی بودند؛ جدا کردند. آنچه در سال گذشته روی داد نشان از این بود که مسیر مردم با تعداد اندکی برانداز که تنها به دنبال آسیب زدن به اموال، اقتدار نظام، آرامش و امنیت کشور و اقتصاد مردم هستند جدا میباشد؛ یقین هم دارم که مردم در انتخابات امسال نیز خط خود را از این افراد جدا خواهند کرد.
این چهره سیاسی درباره شکاف ایجاد شده میان مردم و حاکمیت میگوید: برای رفع این چالش باید تمامی فعالان اقتصادی فرهنگی و اجتماعی پای کار بیایند و برای مردم تبیین کنند که شرکت در انتخابات یعنی تعیین سرنوشت، تصمیمگیرهای زیرساختی، امنیتی، آموزشی و دیگر حوزهها، این نیز در دست نمایندگان مجلس است.
کبودوند اظهار میکند: در هر صورت چه مردم در انتخابات شرکت کنند چه انتخابات را تحریم کنند؛ مجلس تشکیل میشود. بنابراین مردم باید توجیه شوند که با مشارکت حداکثری میتوانند سرنوشت بهتری برای خود انتخاب کنند. اگر جهاد تبیین روی دهد و اصلاحطلبانی که دغدغه آرامش مردم را دارند؛ اصولگرایانی که دنبال منافع گروهی نیستند؛ جوانان انقلاب فرهیخته و مستقلی که دلسوز مردم هستند دست به دست هم دهند میتوانند فضایی برای جلب رضایت مردم ایجاد کنند.
او درباره نبود فرصت برای فعالیتهای انتخاباتی اصلاحطلبان و قرار ندادن تریبون در اختیار سران این جریان بیان میکند: متاسفانه جریان اصلاحطلب در گذشته همواره رفتارهای مخالف گرایانه داشت؛ گاهی از برخی چهرههای این جریان برای حضور در صدا و سیما دعوت شد یا در دانشگاه بینالمللی(ره) چندین بار از فعالان سیاسی اصلاح طلب برای مناظره دعوت شد؛ اما این جریان چون میدانست عملکردشان دچار ایراد و ضعف است ورود پیدا نمیکرد و از این رو تریبونها در اختیار آن نیست. این جریان اکنون با شلوغکاری سعی میکند فضا را یک سویه نشان دهد.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه میدهد: این ترفند سوختهای است که همگان متوجه آن شدند. به همین دلیل است که ما مطرح میکنیم یک طیف جدیدی از اصلاحطلبان که وفادار به ایران هستند و باور آنها ایران قوی است و خود را از جریان منحوس اصلاح طلبی جدا میکنند باید پای کار بیایند.
کبودوند یادآور میشود: در دانشگاهها و تشکلهای سیاسی میبینیم که این جوانهای جدیدالورود در جریان اصلاحطلبی، خط خود را از تفکر منحوس این جریان و فرتوتهای دروغگو جدا میکنند که این تفکر ارزشمند است.
او همچنین خطاب به مردم تاکید میکند: از آنجایی که رای یک نماینده در صحن مجلس هم در سرنوشت مردم بسیار تاثیرگذار است بنابراین باید همه مردم فارغ از هر سلیقهای در عرصه انتخابات مشارکت کنند و برای مجاب کردن مردم برای حضور، تلاش کنند؛ مردم باید توجه کنند که در صورت مشارکت یا عدم مشارکت آنها انتخابات مجلس برگزار میشود و نمایندگانی انتخاب میشوند و برای سرنوشت مردم تصمیمگیری خواهند کرد؛ پس بهتر است مردم با انتخاب نمایندگانی متخصص و اصلح فرصتهایی را برای تصمیمگیریهای بهتر رقم بزنند.