مستند «رخ مادر» آماده نمایش شد
- شناسه خبر: 5681
- تاریخ و زمان ارسال: 15 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، امیرحسین اکاتی با اشاره به موضوع مستند «رخ مادر» بیان کرد: در فصل اول این مستند به زندگی 6 مادر شهید که هرکدام در شهرهای مختلف زندگی می کردند، پرداخته شد. این 6 نفر مادران شهیدان میرفاضلی، جنیدی، برزگر، آذر بهرام، قراگوزلو، رحیمخانی و عزیزی بودند.
این نویسنده با اشاره به این موضوع که از ابتدا تلاش کردیم در ارتباط با زندگی شهدا کار متفاوتی را بسازیم و اولویت اول ما انتخاب یک قصه خوب بود، اظهار کرد: ما در این برنامه به زندگی و زیست مادران شهدایی پرداختیم که خود آنها یک سوژه کامل بودند زیرا این مادران به دلیل شخصیتی که دارند سوژههای منحصر به فردی هستند و عملا در جامعه ما به عنوان یک الگوی تربیتی ـ فرهنگی حضور دارند. در مدت 2 ماه قصههای مختلفی راجع به مادران شهدا را از سراسر ایران جمعآوری و شروع به تحقیق و پژوهش کردیم. تلاش ما بر این بود قصههایی را که انتخاب می کنیم هم برای مخاطب جذاب و هم قصه دراماتیکی باشه که مخاطب بتواند ارتباط برقرار کند و اثر ماندگارتری برجای بماند. ما از بین 36 سوژه متفاوت فقط 6 داستان را انتخاب کردیم و ساخت برنامه را شروع کردیم. فیلمبرداری این مستند در کرمان، چالوس، گیلان، شهرری، پیشوا و قزوین انجام شد.
وی با بیان اینکه قصدم از ساخت این مستند یک کار تکراری نبود بیان کرد: مادران شهدا،مادران بسیار ارزشمند و شایسته ای هستند که به عنوان الگوی جامعه در بین مردم حضور دارند و اگر بتوانیم به درستی زندگی این مادران را برای مخاطب تبیین کنیم، میتوان به عنوان نماد های فرهنگی از آنها یاد کرد. هیچکدام از این مادرها از پا افتاده نیستند و هرکدام به نوعی در حال انجام دادن فعالیتهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و… هستند.
کارگردان مستند «رخ مادر» با بیان اینکه مادران شهدا با صبوری و گذشتهایی که در زندگی خود داشتند تاثیر شگرفی در جامعه و زندگی مردم دارند، عنوان کرد: در ابتدا خاطره ایی را از مادر شهید رضا عزیزی بازگو کنم، ایشان با وجود داشتن 85 سال سن همچنان در حال برگزاری جلسات قرآن و انجام دادن کارهای فرهنگی هستند و این نشاندهنده این است که علاوه بر مدیریتی که در زندگی شخصی خود دارند،همچنان امیدوارانه قصد دارند به نهالی که 40 سال قبل در کشور کاشته شده و اکنون تنومند و باربر هست، رسیدگی کنند و نیروهای بیشتری را تربیت کنند تا بتوانند ثمره خوبی برای جامعه باشند. مادران شهدا در طول هشت سال دفاع مقدس حماسههای جاویدی آفریدند که تاریخ همیشه از آن یاد خواهد کرد، آنان با صبر، استقامت، تحمل دشواریها و برای حفظ آرمانهای انقلاب اسلامی و همچنین امنیت و آرامش مردم، همه ملت ایران را مدیون خود ساختند.
اکاتی از لزوم پرداخت به موضوعات شهدا و همچنین مادران آنان گفت و خاطرنشان کرد: در جنگ جهانی دوم، کارگردانان بزرگ آمریکایی فیلم و مستندهای بسیار متعددی در ارتباط با این موضوع ساختند و بخشی از داستان که مقاومت ملی آنها را نشان میدهد، پررنگتر جلوه میدهند. در کشور ما نیز هشت سال دفاع مقدس یکی از درخشانترین عرصههای دفاع محسوب میشود؛ هنگامهای که ملت ایران در اتحادی بینظیر و یکپارچه به مصاف با دشمن متجاوز رفتند و برای حفظ و پاسداری از خاک وطن، سراسر عشق، ایثار و شجاعت شدند، پس از پایان جنگ نیز مجاهدانی از تبار شهیدان برای دفاع از اسلام و حریم اهل بیت(ع) در قامت مدافعان حرم در جنگ با اندیشههای افراطی و تکفیری، جامه برازنده شهادت را بر تن کردند و تحسین جهانیان را برانگیختند. اگر این موضوع به عنوان بخشی از تاریخ برای مخاطب امروزی و مخاطب آینده به درستی تبیین، حفظ و بیان شود تاثیر بسیار زیادی در زندگی مردم دارد.
لازم به ذکر است شهید سلمان عزیزی که در این مستند به گفتوگو با مادر وی پرداخته شده سال 1360 در بستان به دلیل اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.