مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات
- شناسه خبر: 36141
- تاریخ و زمان ارسال: 8 خرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
دکتر نسرین تنکابنی در گفتوگو با ولایت اظهار داشت: در حال حاضر یکی از مشکلات بهداشتی که در جامعه وجود دارد، گسترش استعمال دخانیات است که البته تنها محدود به کشور ما نبوده و این امر در تمام دنیا به عنوان یک معضل بهداشتی شناخته میشود.
وی از دخانیات به عنوان یکی از شایعترین عوامل مرگومیر در دنیا یاد کرده و افزود: این در حالی است که هشدارهای فراونی در خصوص مضرات مصرف دخانیات و سیگار داده میشود.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین تصریح کرد: در حال حاضر سالانه، ۵۰ هزار مرگ در ایران به صورت مستقیم بر اثر مصرف دخانیات اتفاق میافتد.
وی تاکید کرد: علاوه بر وقوع مرگهای زودهنگام ناشی از مصرف دخانیات و سیگار، سالانه هزاران میلیارد دلار برای درمان بیمارهای مرتبط با مصرف سیگار و دخانیات نیز هزینه میشود.
تنکابنی گریزی به آمارها در این زمینه داشته و گفت: گزارشات نشان میدهد ۱۳۶ تریلیون ریال هزینههای مستقیم تحمیل شده به حوزه سلامت برای درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات است.
وی یادآور شد: همچنین ۲۲۶ تریلیون ریال خسارت برآورد شده به دلیل وقوع مرگهای زودهنگام برای مصرفکنندگان دخانیات، بر دوش کشور تحمیل میشود.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین از بالا بودن آمار مصرف دخانیات و سیگار در استان قزوین نسبت به میانگین کشوری گفته و یادآور شد: از نظر آمار، بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، مصرف مواد دخانی در کشور 4/19 درصد است که این آمار در استان قزوین 6/23 درصد میباشد.
به گفته وی استان قزوین از نظر مصرف دخانیات در رتبه ششم کشوری قرار دارد.
تنکابنی اذعان داشت: از نظر مصرف سیگار، مطالعات نشان میدهد 3/9 درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور مصرفکننده سیگار هستند که مصرف سیگار بر اساس آخرین بررسیها در قزوین بالاتر از میانگین کشوری و 8/15 درصد تخمین زده شده است.
وی با بیان اینکه قزوین رتبه اول کشور را از نظر مصرف سیگار دارد؛ به مضرات بیشمار مصرف دخانیات اشاره داشته و گفت: مصرف سیگار، زمینهساز بسیاری از بیماریها، مانند بیماریهای قلبی، کبدی و ریوی بوده و علاوه بر آن به عنوان یک عامل خطر اصلی برای بیماریهایی همچون سکته قلبی، سکته مغزی، بیماریهای مزمن انسدادی ریه مثل آمفیزم و برونشیت مزمن و سرطانها به ویژه سرطان ریه، حنجره و پانکراس محسوب میشود.
وی با اشاره به بیماریهای متعدد مرتبط با مصرف سیگار و دخانیات؛ بر ضرورت آگاهسازی و حساس کردن جامعه نسبت به عواقب استعمال سیگار و دخانیات تاکید داشته و گفت: در این راستا؛ ۳۱ ماه می که امسال مصادف با ۱۱ خردادماه است، به عنوان روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری شده است.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین با اشاره به اینکه پنجم تا ۱۱ خردادماه نیز به عنوان هفته ملی بدون دخانیات نامگذاری شده است؛ تاکید کرد: با توجه به کاهش سن مصرف سیگار و افزایش مصرف مواد دخانی و سیگار در جامعه بانوان نیاز است بیش از پیش برای آگاهسازی جامعه اقدامات لازم صورت گیرد./ق