مردم به دولتها اعتماد ندارند
- شناسه خبر: 9447
- تاریخ و زمان ارسال: 6 اسفند 1401 ساعت 08:00
- بازدید :

گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: به گفته معاون تعاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تنها راه نجات کشور این است که کارها به مردم سپرده شود؛ چراکه مردم دیگر به دولتها از هر نوع جریان سیاسی اعتماد ندارند.
به گزارش خبرنگار ولایت، نشست تعاونگران و فعالان بخش تعاون استان قزوین با مهدی مسکنی، معاون تعاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با حضور علی رحمانی معاون اقتصادی استانداری، کشاورز ترک مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، زارعی رئیس اتاق تعاون استان، علی دهباشی مدیرکل بهزیستی استان، حجتالاسلام عرب مدیرکل آموزش و فنی و حرفه ای استان در سالن باغستان برگزار شد و در آن نمایندگان تعاونیها مشکلات خود را مطرح کردند و خواستار حمایت و همراهی مسئولان با تعاونیها شدند.
ـ بیش از 101 هزار تعاونی در کشور فعال هستند
مهدی مسکنی در این نشست با اشاره به اینکه بخش تعاون مشکلات متعددی دارند؛ اظهارکرد: در سراسر کشور بیش از 101 هزار تعاونی فعال هستند و با وجود آنکه رویکرد ما افزایش تعداد تعاونیها نبوده در دولت سیزدهم حدود 5/2 درصد ثبت تعاونیها و 5/3 درصد شاغلان این بخش افزایش یافته است.
او تصریح کرد: در این دولت، تسهیلات بانک توسعه تعاون افزایش 181 درصدی داشته است و یک خط اعتباری ویژه با 2 هزار میلیارد تومان سرمایه ایجاد شده است و تاکنون توانستهایم 900 میلیارد تومان به تعاونیها پرداخت کنیم.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه افزایش 15 درصدی ضمانتنامههای بانکی در صندوق ضمانت تعاون از کارهای انجام شده در حوزه تعاون است؛ افزود: خوشبختانه پس از 130 سال برای اولین بار اتاق تعاون ایران در اتحادیه جهانی عضو شد و این اقدام جایگاه بینالمللی این نهاد را تقویت خواهد کرد.
مسکنی با بیان اینکه تعاونیهای تولیدی بهترین مدل برای گرهگشایی از مشکلات اقتصادی و اشتغال کشور هستند؛ ابراز کرد: واگذاری کارها به مردم از بهترین روشهای مدیریتی است در حال حاضر نیز برای عبور از چالشهای اقتصادی بهترین مدل بهرهگیری از ظرفیت تعاونیها در انجام امور است و اطمینان داریم اگر تعاونیها به خوبی تقویت و حمایت شوند میتوانند دستاوردهای خوبی برای کشور داشته باشند.
او با تاکید براینکه تعاونیها میتوانند پیشران اقتصاد کشور در برنامه هفتم شوند؛ اضافه کرد: اگر در برنامه هفتم توسعه برای تعاون نقشی دیده نشود در آینده رشد نخواهند کرد و در بخش مردمی تعاون دچار مشکل خواهیم شد؛ در این راستا باید بخش تعاون در سیاستگذاریها و اسناد بالادستی کشور مورد توجه باشد و دولت برای تعاونیها تسهیلگری داشته باشد و آنها را دچار پیچیدگی نکند.
مسکنی با تاکید براینکه بخش تعاون نیازمند حمایت جدی است؛ عنوان کرد: پیگیریهایی صورت گرفته است تا از 15 درصد سهم دولت از تبصره 18 سهم 25 درصدی برای تعاونیها جذب شود.
او با تاکید براینکه باید به تعاونیها اعتماد شود؛ مطرح کرد: از سال 90 که وزارت تعاون منحل شد؛ مشکلات مختلفی برای این حوزه ایجاد شده است در حالیکه امروز تنها مدلی که کشور را نجات میدهد مدل تعاون است. درواقع تنها راه نجات کشور این است که کار مردم به مردم سپرده شود؛ چراکه مردم دیگر به دولتها از هر نوع جریان سیاسی باشد؛ اعتماد ندارند و تنها به خود اعتماد دارند.
این مسئول تاکید کرد: از آنجایی که تعاونیها میتوانند در انجام کارهای مردم نقش خوبی ایفا کنند؛ باید تلاش کنیم تا مشکلات و موانع این حوزه برطرف شود و مسیر فعالیت تعاونیها هموار و تسهیل شود.
ـ قوانین حمایتی خوبی در حوزه تعاونیها موجود است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: قوانین حمایتی خوبی در حوزه تعاونیها داریم و ساختار آن نیز مناسب است؛ اما ازاین ظرفیت به خوبی استفاده نکردهایم و این روند باید اصلاح شود.
علی رحمانی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت و توسعه صنایع تبدیلی را میتوان با تقویت تعاونیها انجام داد؛ تصریح کرد: قزوین برای فعالیت تعاونیها ظرفیتهای زیادی دارد به عنوان مثال درحوزه بخش گردشگری به ویژه در مناطق طبیعی میتوان از ظرفیت تعاونیها در زمینه اسکان و حمل و نقل گردشگران بهره گرفت.
او با بیان اینکه اگر بتوانیم تعاونی سهامی عام داشته باشیم و صنایع مشارکت داشته باشند میتوانند به حل مشکلات کمک کنند و کارهای زمین مانده را از طریق سرمایهگذاران بزرگ انجام دهند؛ اضافه کرد: با توجه به اینکه دولت به تنهایی قادر به انجام همه کارها نیست باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود و در این راستا تعاونیها بهترین ظرفیت برای سپردن کارها به مردم است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین با تاکید بر اینکه باید به تعاونیها اعتماد و از این ظرفیت برای توسعه استان بهره گرفته شود؛ عنوان کرد: آماده اجرای طرحهای تعاونی به صورت آزمایشی در استان هستیم و از طرحهای مناسب آنها حمایت میکنیم.
ـ 914 تعاونی در استان قزوین فعال است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این نشست اظهار کرد: تاکنون 3 هزار 613 تعاونی در استان ثبت شده که از این تعداد 914 مورد آن فعال و 2 هزار و 430 تعاونی غیرفعال هستند.
عینا… کشاورزترک با بیان اینکه توجه به آموزش از اولویتهای این دستگاه بوده است؛ تصریح کرد: برگزاری سمینارهای علمی، آموزشی و ترویجی برای دانشجویان دانشگاه بینالملل، برگزاری آموزشهای مجازی، بازدید از شرکتهای تعاونی استان، پیگیری تثبیت اشتغال و ارزآوری تعاونیها از طریق حضور در نمایشگاههای داخلی عقد قرارداد با مرکز جهاد دانشگاهی برای برگزاری دورههای آموزشی حضوری و بازسازی ذهن عامه مردم نسبت به تعاون از اقدامات این دستگاه در بخش تعاون بوده است.
او با بیان اینکه هماهنگی و معرفی 6 تعاونی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای استفاده از اعتبارات تبصره 18 به مبلغ 20 میلیارد تومان از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای تقویت حوزه تعاون در استان بوده است؛ یادآور شد: در راستای ترویج فرهنگ تعاون و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی با امضای تفاهمنامه میان وزارت کار و بنیاد علوی و تشکیل شرکتهای تعاونی در روستاهای هدف برای تشکیل تعاونیهای تامین نیاز مشاغل خانگی اقدام شده است؛ 23 تعاونی نیز برای جذب اعتبارات از محل تفاهم نامه سه جانبه به مبلغ 86 میلیارد تومان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شدهاند.
ـ تعاونیها بهترین ظرفیت برای کمک به دولت در حوزه اقتصاد هستند
رئیس اتاق تعاون استان قزوین نیز در این نشست با تاکید بر اینکه درصورت اعتماد دولت و واگذاری کارها به مردم، تعاونیها بهترین ظرفیت برای کمک به دولت در بخشهای اقتصادی هستند؛ اظهار کرد: در دهه 80 حدود 2 هزار تعاونی در کشور تشکیل شد و سپس به 3 هزار واحد رسید که روند کاهشی را نشان میدهد.
روحا… زارعی با بیان اینکه قزوین 200 واحد تعاونی مرغداری دارد و تقریبا همه دامپروریهای استان متعلق به بخش تعاون است؛ تصریح کرد: درحال حاضر 15 درصد مرغ و 20 درصدتخم مرغ تهران در قزوین و توسط تعاونیهای این استان تامین میشود.
او با بیان اینکه به دلیل قرار گرفتن در مجاورت شاهرود، استخرهای پرورش ماهی زیادی داریم و یک تعاونی بچه ماهی زینتی نیز در این محدوده با یک هزار تن ظرفیت در حال راهاندازی است؛ اضافه کرد: در حوزه حمل و نقل تمامی ناوگان عمومی این حوزه شامل: تاکسی، تاکسی بیسیم، وانت بار، مینیبوسها، کامیون و تریلر متعلق به بخش تعاونی است؛ بیش از 45 هزار واحد مسکونی نیز در استان توسط تعاونیها ساخته شده و 4 هزار واحد مسکونی دیگر هم توسط تعاونیها در دست ساخت است.
این مسئول اضافه کرد: در بخش مسکن کارگری ۶ هزار نفر توسط تعاونیها ثبتنام شدند و تعاونیها پس از انجام ساماندهی لازم یک پروژه 700 واحدی را عملیاتی کردهاند؛ این ظرفیتها نشان میدهند حوزه تعاون یک بخش اقتصادی مهمی را در استان مدیریت میکند؛ از این رو ضرورت دارد که مورد توجه ویژه قرار گیرد و مشکلات آنها برطرف شود تا بتواند در حوزههای اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها نقش بهتری ایفاء کنند.
ـ شورای شهر قزوین برای حل مشکلات تعاونیها آماده همکاری است
عضو شورای اسلامی شهر قزوین نیز اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای گردشگری که در قزوین وجود دارد تعاونی سهامی عام هتل آپارتمان قزوین، الموت تنکابن در حال تاسیس است و امیدواریم این تعاونی در رونق گردشگری و اعتلای شهر قزوین اثرگذار باشد.
ولی چگینی تصریح کرد: به منظور تقویت بخش تعاون در شهرداری آماده همکاری برای حل مشکلات تعاونیهای هستیم تا بتوانند طرحهای خود را اجرایی کنند.
ـ به مشکلات تعاونیهای مسکن مهر توجه شود
در ادامه فیضی، مدیرعامل تعاونی مسکن مهر با اشاره به مطالبات اعضای این تعاونی گفت: حدود 10 سال از ساخت و تحویل مسکن مهر سپری شده است؛ اما موضوع پایان کار، نظارتهای نظام مهندسی ساختمان، استانداردهای آسانسور موانعی هستند که موجب شده است اسناد این واحدها صادر نشود.
او مطرح کرد: درحال حاضر واحدهای مسکن مهر به صورت وکالتی خرید و فروش می شوند و ادامه این روند در آینده مشکلات متعددی برجای می گذارد بنابراین نیاز هست مسئولان پای کار بیایند تا مشکلات این تعاونیها برطرف شود./ی