محصولات تولیدی استان به 57 کشور صادرات شدهاند
- شناسه خبر: 10518
- تاریخ و زمان ارسال: 24 اسفند 1401 ساعت 08:53
- بازدید :
معاون بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان صمت استان:
مریم بهبهانیفر
مقدمه:
«صادرات» یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار است و مهمترین هدف سیاستگذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل میدهد. از اینرو کارشناسان اقتصادی اهمیت ویژهای برای تجارت خارجی یا همان صادرات در روند توسعه اقتصادی قائل هستند و از آن به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی نام میبرند.
استان قزوین نیز از آنجایی که استانی صنعتی و دارای چندین شهرک و نواحی صنعتی است همواره در رونق اقتصادی حل، اشتغالزایی و رونق تجارت خارجی و مناسبات تجاری و بینالمللی نقش مهمی دارد.
در سال تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین 1401 هم که سپری شد با وجود تشدید تحریمها و ناآرامیهای که در فضای سیاسی کشور روی داد محصولات تولیدی استان به 57 کشور صادر شده است.
ـ 852 هزار تن کالا از استان صادر شده است
در اینباره معاون بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان صمت استان با اشاره به کارنامه دهماهه تجارت خارجی قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت اظهار میکند: در این مدت 852 هزار تن کالا به ارزش 539 میلیون دلار از استان قزوین به 57 کشور صادر شده است.
مجید برزگر تصریح میکند: در سال تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین هدفگذاری صادراتی استان 800 میلیون دلار برنامهریزی شده بود که در 10 ماهه نخست سال 67 درصد آن محقق شد؛ سهم استان قزوین نیز در صادرات کشور به لحاظ وزنی 8 دهم درصد و به لحاظ ارزشی یک و 20 صدم درصد بوده است.
او مطرح میکند: در این مدت 319 قلم کالا از گمرکات استان صادر شده و در مجموع با وجود تمامی تنگناهای اقتصادی، صادرات استان به لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 15درصد افزایش داشته است.
این مسئول در تشریح کشورهای هدف صادراتی استان در ده ماهه 1401 عنوان میکند: در این مدت عراق، ترکیه، افغانستان، امارات، پاکستان، ترکمنستان، ارمنستان، روسیه، هند و ازبکستان به ترتیب مهمترین کشورهای هدف صادراتی استان بودهاند.
برزگر اضافه میکند: سوریه، آذربایجان، گرجستان، تاجیکستان، بلغارستان، اسپانیا، عمان، میانمار، قزاقستان و ایتالیا نیز از دیگر کشورهای هدف صادراتی استان در این مدت بودهاند.
او در مقایسه تغییرات ارزشی و وزنی صادرات استان در سال 1401 نسبت به سال گذشته به کشورهای هدف صادراتی عنوان میکند، صادرات استان به لحاظ ارزشی امسال به جز کشورهای هند، سوریه، اسپانیا، عمان و ایتالیا به سایر کشورها افزایش داشته است.
این مسئول یادآور میشود: میزان صادرات استان در 10 ماهه نخست امسال به کشورهای هدف صادراتی به لحاظ وزنی و در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته به کشورهای هند، سوریه، میانمار و ایتالیا کاهش یافته است.
برزگر درباره بیشترین کالاهای صادراتی استان به لحاظ ارزشی و وزنی بیان میکند: در 10 ماهه نخست سال 1401 میلگرد آجدار، مفتول مسی، روغن پایه معدنی، محصولات آهنی ای فولاد غیر ممزوج تحت نورد شده، شمش روی سیبزمینی خام و پخته شده در آب و یخزده به ترتیب بیشترین محصولاتی بودهاند که از استان قزوین به بازارهای بینالمللی صادر شدهاند.
او ادامه میدهد: شیشه دارویی، موم پارافین، کامپاندپلی اتیلن، رزین، اکلیل بنزن سولفونه و پودر شوینده نیز از عمده محصولاتی صادر شده از استان قزوین بودهاند.
این مسئول یادآور میشود: مفتول فولادی، سیب زمینی آماده یا محفوظ شده، شیر خشک، مفتول از آلومینیوم، هیدروکربن و سایر مقاطع طویل فولادی نیز از دیگر محصولات عمده صادراتی استان بودهاند.
برزگر ابراز کرد: استان قزوین به لحاظ عملکرد صادراتی و در مقایسه با سایر استانها در این مدت در جایگاهها چهاردهم قرار داشته است و باید برای ارتقاء این جایگاه تلاش شود.
ـ یکصد و 38 هزار تن کالا به استان وارد شده است
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان در ادامه این گفتوگو به تشریح واردات محصولات و کالاها به استان میپردازد و در این باره اظهار میکند: در 10 ماهه نخست امسال یکصد و 38 هزار تن کالا به ارزش 728 میلیون دلار به استان وارد شده است که سهم استان قزوین از واردات کشور به لحاظ وزنی 44 صدم درصد و به لحاظ ارزشی یک و نیم دهم درصد بوده است.
برزگر توضیح میدهد: در این مدت یکهزار و 87 قلم کالا از 48 کشور به گمرکات استان وارد شده است که در این حوزه به لحاظ ارزشی و وزنی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 13 درصد رشد مشاهده میشود.
او تشریح میکند: مهمترین کشورهای مبدأ واردات استان در 10 ماهه نخست امسال به ترتیب امارات متحده عربی، چین، ترکیه، آلمان، فدراسیون روسیه، ایتالیا، اسپانیا، هند، فرانسه و جمهوری کره بودهاند.
این مسئول اضافه میکند: اتریش، تایوان، مالزی، سوئیس، هنگ کنگ، رومانی، بلژیک، اسلوواکی، سوئد و هلند از دیگر کشورهای مبدأ کالا به استان قزوین بودهاند.
برزگر در تشریح گروهبندی کالاهای وارداتی به استان بر اساس واسطهای، سرمایهای و مصرفی در 10 ماهه نخست 1401 بیان میکند: در گروه کالایی واسطهای، مواد اولیه و قطعات یدکی مورد مصرف واحدهای تولیدی شامل: پلی اوره تان، اجزا و قطعات تریلر و نیمه تریلر، ایزو سیانتها، اسانسهای شوینده انواع کاغذ و مقوا به میزان 104 هزار تن و به ارزش 502 میلیون دلار بیشترین کالاهای وارداتی به استان بودهاند.
او اضافه میکند: در گروه کالایی سرمایهای، ماشینآلات، و دستگاههای تولیدی، الکتروموتورها، کورهها، مولدهای برق و چیلر به میزان 24 و نیم هزار تن و به ارزش یکصد و 96 میلیون دلار و در گروه کالاهای مصرفی روغن زیتون بکر، قهوهخوری و کره بستهبندی شده به میزان 8 هزار تن و به ارزش 31 میلیون دلار از بیشترین کالاهای وارداتی به استان بودهاند.
این مسئول با اشاره به اقدام عمده وارداتی به استان در 10 ماهه نخست امسال میگوید: کمپرسورهای برودتی مخصوص کولر خودروهای سواری، کار و وانت، قطعات منفصله برای تولید تراکتورهای جادهای برای نیمه تریلرها، اجزاء و قطعات برای تریلرها و نیم تریلرها، ایزو سیانات، کنترل پنل مربوط به سیستم تهیه مطبوع وسایل نقلیه موتوری، قطعات منفصله برای تولید اتومبیل سواری از عمده اقلام وارداتی به استان بودهاند.
برزگر یادآور میشود: اسانسهای مورد استفاده در صنایع بهداشتی، آرایشی و شویندهها، قطعات منفصله برای تولید وسایل محل و نقل کالا، پلی اورهتانها به اشکال ابتدایی، نخ یک لا، پلی استال و سایر دستگاهها ضبط و پخش ویدئو نیز از دیگر اقلام عمده وارداتی به استان بودهاند.