مثلث «حق، عدل و قانون» راهگشای مشکلات است
- شناسه خبر: 44774
- تاریخ و زمان ارسال: 21 مهر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت؛ آیین نکوداشت «دکتر محمد آشوری» استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و استاد برجسته حوزه آیین دادرسی کیفری و جرمشناسی با حضور آیتا… عابدینی نماینده ولی فقیه در استان، سعید حبیبا معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، باقر ساروخانی پدر جامعهشناسی ارتباطات ایران، جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری کشور، محسن شاهرضایی مدیرکل دفتر الگوسازی بنیاد ملی نخبگان، سیده زهرا مرتضوی رئیس بنیاد نخبگان استان، محمد نسخهچی رئیس کانون وکلای دادگستری استان، سید علی قاسمزاده رئیس دانشگاه امام خمینی(ره) و جمعی از وکلای استان از سوی بنیاد نخبگان استان در دانشگاه امام خمینی (ره) برگزار شد.
علم حقوقی که از ظلم جلوگیری کند اثربخش است
آیتا… عابدینی در این آیین اظهار کرد: یکی از تالیفات حایز اهمیت دکتر آشوری «حقوق بشر، مفاهیم مساوات، انصاف و عدالت» است؛ نگاه بینالمللی و فرا مرزی ایشان به این مفاهیم موجب دلگرمی میشود.
وی با استناد به بیانات رهبر انقلاب تصریح کرد: همیشه حقوقدانان مطرح میکنند که «مُرّ» قانون عمل شود؛ در حالی که مقام معظم رهبری فرمودند که مثلث حق، عدل و قانون راهگشای کارها میباشد. زیرا در برابر قانون میتوان ایراداتی وارد کرد؛ اما با حق و عدالت تمام امور در جای خود قرار میگیرند.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه دکتر آشوری با علم نافع خود، نفع مردم را دنبال کرده که بسیار ارزشمند است؛ تشریح کرد: امروز علمی نافع است که دست رژیم صهیونیست را قطع کند؛ علم حقوق زمانی اثرگذار است که بتواند از ظلم جلوگیری کند. وقتی روزانه کودکان زیادی در غزه، لبنان، افغانستان و یمن به شهادت میرسند اگر به مثلث حق، عدل و قانون به خوبی دقت شود شرایط به گونهای دیگر خواهد شد.
آیتا… عابدینی تاکید کرد: انتظار میرود حقوقدانان و حامیان حقوق بشر سه مولفه حق، عدل و عدالت را برجسته کنند و با اتکاء به آنها از مظلومان دفاع نمایند.
وی همچنین عنوان کرد: باید به بزرگان دینی و علمی کشور ارج گذاشته شود و آنها همواره مورد تجلیل قرار گیرند و همه قدرشناس آنها باشند.
اندیشههای بزرگان در جامعه الگو قرار گیرند
محسن شاهرضایی، مدیرکل دفتر الگوسازی بنیاد ملی نخبگان نیز در این آیین با بیان اینکه دکتر آشوری الگوساز هستند؛ اظهارکرد: هر چند امروز بر اساس آداب ایرانی خود که مردمانی قدرشناس هستیم برای ارج نهادن به تلاشهای عالمانه و مجاهدانه دکتر آشوری در عرصه علم حقوق گردهم آمدهایم؛ اما این مهم فراموش نشود که تجلیل، نباید به همین نکوداشتها خلاصه شود و همواره اندیشهها، سبک زندگی، چگونگی تعامل ایشان با دیگران، آرمانها و دستاوردهای ایشان استخراج و منتشر گردد تا در جامعه الگوسازی روی دهد.
مفاخر استان قزوین همواره مایه افتخار کشور بودهاند
در ادامه رئیس دانشگاه امام خمینی(ره) اظهار کرد: در استان قزوین همیشه شخصیتها و بزرگانی پرورش یافتهاند که موجب افتخار کشور شدهاند و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند بیان اسامی این بزرگان ساعتها به طول میانجامد.
سیدعلی قاسمزاده با بیان اینکه قزوین آینه فرهنگ و تمدن مردم ایران است؛ تصریح کرد: استان قزوین مانند ایران کوچک میماند و در حوزههای مختلف به ویژه پرورش نیروهای انسانی شاخص، پیشتاز میباشد؛ این بزرگان هرکدام در حوزه تخصصی خود بارز هستند و شعاع اثربخشی آنها تمام کشور و منطقه را فرا گرفته است.
وی عنوان کرد: سرزمین مینودری قزوین همواره محل زایش شخصیتهای نمونه و برجسته بوده و بزرگانی را در دامن خود پرورانده است که موجب افتخار هر ایرانی از هر قوم و نژادی شدهاند.
این مسئول تاکید کرد: بزرگان استان باید همواره مورد تجلیل قرار گیرند و به عنوان اسوه در جامعه مطرح شوند تا بتوانیم از آنها برای الگوسازی آینده کشور بهره بگیریم.
قاسمزاده همچنین یادآور شد: در استان قزوین در حوزههای مختلف شخصیتهای متعددی داریم که آثار برجستهای به یادگار گذاشتهاند و میتوانند در آن حوزه جریانساز باشند که استاد آشوری در زمره این بزرگان است و امیدواریم همواره مانند خورشید در حوزه علوم کشور و استان قزوین بدرخشند.
تمامی سرمایههای اجتماعی استان مورد توجه قرار گیرند
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین دیگر سخنران این آیین بود و در سخنانی اظهار کرد: ایستادن در میانه راه تاریخی ابریشم و چشم دوختن به دو سو از گذرگاهی که قرنهای پیاپی خاور را به باختر پیوند داده نویدبخش چشمانداز روشن برای افرادی است که دل در گرو مهر، توسعه و آبادانی این شهر دارند.
محمد نسخهچی تصریح کرد: امیدوارم این آیین بستر توجه به تمامی سرمایههای اجتماعی استان را مهیا کند زیرا توجه به این سرمایههای ارزشمند برای توسعه همهجانبه و شتابان استان اثربخش است.
وی تاکید کرد: انتظار داریم از ظرفیتهای استان برای نکوداشت چهرههای فاخر که مایه مباهات هستند به خوبی استفاده شود تا این سرمایههای اجتماعی به نسل جوان به خوبی معرفی شوند و اندیشههای آنها سرلوحه همگان قرار گیرند.
این مسئول همچنین با بیان اینکه استان قزوین مفتخر به داشتن استادانی بزرگ و مشاهیری برجسته است؛ بیان کرد: مفاخر استان گامهای بلندی برای توسعه و ارتقاء آن برداشتهاند و استادانی چون دبیرسیاقی عمر خود را برای پاسداشت فرهنگ ایرانی و ادبیات فارسی صرف کردهاند و در دل خاک این شهر جای گرفتهاند.
نسخهچی بیان کرد: در عرصه علم حقوق نیز این شهر بینصیب از چهرههای فرهیخته و ماندگار ملی نیست؛ بزرگانی چون استاد شهیدی که سهم قابل توجهی در زمینه دانش حقوق و پیشرفت آن داشته به این شهر تعلق دارد و با وجود آنکه از سفر ابدی ایشان سالها میگذرد نام آنها همچنان در این رشته علمی زبانزد است.
وی با بیان اینکه قزوین دیار بزرگان بیشماری است که بیمنت و صادقانه برای اعتلای ایران با نیکنامی گام برداشتهاند و در مسئولیتهای مختلف به رسالت اجتماعی توجه بسزایی داشتهاند؛ تشریح کرد: باید دید به راستی برای نامآوران و مفاخر استان چه کارهایی صورت گرفته است؟ آیا آنگونه که باید از ظرفیتهای استان برای معرفی بهره گرفته شده است؟
گفتنی است؛ دکتر محمد آشوری استاد فرهیخته و چهره تاثیرگذار عرصه حقوقی کشور میباشد که در سال 1231 در قزوین پا به عرصه حیات گذاشته است.
از آثار ترجمه ایشان میتوان به نظامهای بزرگ حقوقی معاصر، قانون اصول محاکمات جزایی سوریه، حقوق کیفری شورای اروپا و دفاع اجتماعی مارک آنسل اشاره کرد.
در این آیین سخنان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در وصف دکتر آشوری و ویژگیهای بارز این چهره علمی در قالب ویدئویی برای حاضرین به نمایش گذاشته شد./ی