متنوعسازی بازارهای صادراتی در دستور کار قرار دارد
- شناسه خبر: 23459
- تاریخ و زمان ارسال: 9 آبان 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت؛ مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر سال 1401 استان قزوین با حضور فرزاد پیلتن مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت سازمان کشور، محمد مهدی اعلایی استاندار، لطفا… سیاهکلی و فاطمه محمدبیگی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، علی رحمانی معاون اقتصادی استانداری، مهدی عبدیان رئیس اتاق بازرگانی استان، عمیدی مسئول نمایندگی وزارت خارجه در قزوین، رضا صفاری مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، جمعی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان نمونه ملی و استانی در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد و در آن از سه صادرکننده نمونه ملی و 34 صادرکننده نمونه استان تجلیل شد.
۱۲ روش برای رفع تعهدات ارزی و تسهیل صادرات کشور برنامهریزی شده است
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت سازمان کشور، در این مراسم با بیان اینکه تجلیل از صادرکنندگان فرصتی برای توجه بیشتر به این بخش است؛ اظهارکرد: در شرایط فعلی برای کشور یک دلار صادرات هم ارزشمند است و میتواند در تامین ارز کشور اثرگذار باشد.
فرزاد پیلتن با بیان اینکه استانها میتوانند در توسعه صادرات ملی نقش مهمی ایفا کنند؛ تصریح کرد: در سازمان توسعه تجارت برنامههای مختلفی پیشبینی شده تا در استانها به فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کمک شود که انجام بازدیدها، جلسات، میزهای مشترک، همایشهای ملی و جلسه با رابطان بازرگانی در کشورهای خارجی از طریق ویدئو کنفرانس ازجمله این برنامهها بوده است که امیدواریم برای استان قزوین نیز انجام شود.
او با بیان اینکه تولید صادرات محور از برنامههای جدید دولت است؛ بیان کرد: در سالهای گذشته مازاد مصرف داخلی برای صادرات در نظر گرفته میشد که ایرادی اساسی و در حوزه صادرات است؛ از این پس تولید باید صادرات محور و براساس شاخص های بازار در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت کشور اضافه کرد: حضور در نمایشگاههای خارج از کشور، تعریف بستههای تشویقی در دستور کار است تا صادرات به کشورهای جدید انجام شود؛ همچنین درحال حاضر صادرات محصولات دانشبنیان در اولویت قرار دارند.
پیلتن با بیان اینکه قزوین استانی کلیدی و از قطبهای صنعتی کشور است، مطرح کرد: هر چند در حال حاضر کشورهای زیادی بازار هدف این استان است؛ ولی ما اعتقاد داریم در این استان ظرفیتهای بیشتری وجود دارد و استان قزوین میتواند بیش از اینها به توسعه صادرات کشور کمک کند.
او با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت در سیاستگذاریهای جدید دو برنامه جدی برای توسعه صادرات استانها تدوین کرده است؛ گفت: یکی از آنها ایجاد پایانه صادراتی و محلی برای انبار و سورتینگ است و دیگری توجه به کیفیسازی بستهبندیهای صادراتی، تقویت افزایش ارزش افزوده محصولات صادراتی و کیفیت محصول است.
این مسئول اضافه کرد: ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات در قالب هلدینگ صادراتی از دیگر طرحهایی است که در اولویت قرار دارد و درصدد هستیم از ظرفیت شرکتهای مدیریت صادرات برای تحقق برنامهها استفاده کنیم. تخصصگرایی هم از ویژگیهای صنعت صادرات است که این موضوع میتواند در شرکتهای مدیریت صادرات اجرایی شود.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت در ادامه سخنانش عنوان کرد: در این سازمان ۱۲ روش برای رفع تعهدات ارزی و تسهیل صادرات کشور برنامهریزی شده است که باید مورد توجه بخش خصوصی قرار گیرند.
پیلتن درباره رفع تعلیق کارتهای بازرگانی صادرکنندگان نیز ابراز کرد: در این زمینه با بانک مرکزی رایزنیهایی انجام شده است؛ حدود ۸۰ نمایشگاه بینالمللی نیز برپا شده است که برای تولیدکنندگان مانند مشوق صادراتی میباشد.
مهمترین چالش استان در حوزه صادرات تامین انرژی برق است
استاندار قزوین نیز در این آیین اظهار کرد: در حوزه صادرات موضوعات زیادی داریم و مهمترین چالش در این حوزه، تنگناهای موجود در تامین انرژی برق است و حل این مشکل هم نیازمند تدبیر و تصمیمگیری در سطح ملی است؛ البته به تهران هم پیشنهاد دادیم تا تفویض اختیار شود که خودمان بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود برای رفع این مشکل در استان تصمیمگیری کنیم.
محمدمهدی اعلایی با اشاره به کاهش صادرات استان در مقایسه با میانگی کشوری، تصریح کرد: اگر در این حوزه کاهش داریم ناشی از کم شدن صادرات فولادی است که آن نیز به دلیل مدیریت مصرف انرژی بوده است.
او اضافه کرد: بخشی از کاهش صادرات استان نیز ناشی از این است که کالاهای تولیدی استان از گمرک سایر مناطق صادر میشود و ما سهمی در آمارها نداریم که باید برای این موضوع تدابیری اندیشیده شود.
استاندار قزوین مطرح کرد: با ظرفیتهای خوبی که در استان وجود دارد میتوانیم صادرات یک میلیارد دلاری را محقق کنیم.
رویکردهای اشتباه و تصمیمات غلط نباید مانع توسعه صادرات کشور شوند
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه در یک اقتصاد سالم، واردات و صادرات باید در کنار هم رشد داشته باشند؛ اظهار کرد: گاهی اوقات واردات را منفی تعریف میکنیم و گاهی صادرات را منفی میدانیم به همین دلیل مانع تراشی میشود؛ در حالی که اگر واردات را درست تعریف کنیم به تنظیم بازار کمک خواهد کرد.
لطفا… سیاهکلی تصریح کرد: وقتی تصمیم میگیریم که ارز را دولت توزیع کند و این ایراد دارد زیرا «ارز» یک واسط بین صادرات و واردات است و باید در اختیار صادرکننده باشد؛ چرا باید این افراد را ملزم کنیم که ارز ناشی از صادرات را به دولت بدهند.
او ادامه داد: این اشتباه تا جایی پیش رفته که برای تنظیم بازار، یک شبه تصمیم میگیریم مثلا صادرات مرغ و تخممرغ را قطع کنیم تا بازار تنظیم شود و متوجه نیستیم یک صادرکننده با سختی فراوان یک مشتری پیدا کرده و قرارداد بسته است ولی در بدترین زمان مقابل صادرات آن را میگیریم و بهشدت به اقتصاد صادرکننده آسیب میزنیم.
نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چرا باید صادرکننده پاسخگوی کمبود داخلی و یا گاهی سوء مدیریتها باشد؛ ابراز کرد: به نظر من هر تولیدکننده باید یک صادرکننده خوب هم باشد و در سیاستگذاریها تولیدکننده را وادار کنیم تا حداقل 10 درصد تولید خود را به صادرات اختصاص دهد تا هم بخشی از هزینههایش جبران شود و هم ارزشآوری داشته باشد.
سیاهکلی اضافه کرد: این دیدگاه غلط در زمان طرح موضوع واردات خودرو هم مطرح بود و اعضای کمیسیون چون توجیه نبودند واردات را زیانبار میدانستند؛ اما با یک سخنرانی مستدل ثابت کردیم اگر واردات نباشد باید شاهد افزایش نجومی قیمت خودرو باشیم و پس از این کار 23 نفر به واردات خودرو رای دادند.
او با تاکید براینکه رویکردهای اشتباه و تصمیمات غلط نباید مانع توسعه صادرات کشور شوند؛ مطرح کرد: ارز را نباید به عنوان یک کالا در کشور بفروشیم در این صورت وقتی قیمت بالا و پایین میشود مشکلساز است بلکه این ارز باید در اختیار تولیدکننده و صادرکننده و واردکننده باشد تا موانع مسیر برداشته شود.
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار همچنین یادآورشد: وقتی به صادرات به عنوان یک ضد ارزش و با نگاه منفی برخورد میکنیم مانع توسعه آن خواهیم بود که تغییر این رویکرد و داشتن اطلاعاتی دقیق از اهمیت واردات منطقی و صادرات برای تصمیم گیران یک ضرورت است.
رفع تعهدات ارزی از مهمترین مطالبات صادرکنندگان است
دیگر نماینده قزوین البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی نیز این مراسم اظهارکرد: رفع تعهدات ارزی از مهمترین مطالبات صادرکنندگان است که باید برای حل آن تدابیری صورت گیرد.
فاطمه محمدبیگی عدم شناخت بازار و کشورهای هدف را از دیگر مشکلات حوزه صادرات کشور برشمرد و تصریح کرد: تسهیلگری در حوزه حمل و نقل از مطالبات جدی فعالان حوزه صادرات استان است؛ صادرات با کشتی و یا به صورت هوایی میتوانند فرصتی برای کاهش هزینه حمل و نقل صادرکنندگان باشد که در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفتهاند.
تنها راهکار برای رفع تنگناهای اقتصادی، برون رفت از اقتصاد نفتی است
رئیس سازمان صمت استان قزوین نیز در این مراسم اظهارکرد: در حال حاضر تنها راهکار برای رفع تنگناهای اقتصادی برون رفت از اقتصاد نفتی و تمرکز بر صادرات محصولات غیرنفتی است.
عزیزا… افضلی تصریح کرد: گرچه در جنگ اقتصادی قرار داریم؛ ولی تولیدات صنعتی استان به لحاظ کیفیت قابل رقابت با محصولات جهانی هستند. در کشاورزی، فناوری و خدمات هم اقدامات خوبی در استان انجام شده است که بینظیر هستند./ی