ماستمالی سرانه خرید کتاب!
- شناسه خبر: 6575
- تاریخ و زمان ارسال: 30 آذر 1401 ساعت 08:12
- بازدید :
وحید حاج سعیدی
یک عده فکر میکنند خرید کتاب بلاتشبیه مثل خرید یابو یا چهارپا است که میتوانند دندانهایش را بشمارند، روی شکمش دست بکشند، عاجهای سمش را چک کنند و از فروشنده راجع به کارایی و دور موتور و یا سن و سالش سوال کنند و خلاص … غافل از اینکه خرید کتاب یک مهارت است و این معامله از خرید یک پراید دسته دوم مدل 86 که چند کارشناس رنگ و بنگاهی و صافکار و نقاش باید راجع به مختصات فنی و امید به زندگی آن زبان بسته نظر بدهند، دشوارتر و پیچیدهتر است. علاقه، سطح دانش و استعداد، تعداد صفحات کتاب، موضوع کتاب، ذائقه مطالعاتی، گیرایی متن و ترجمه کتاب، کاربردی بودن مطالب کتاب، نویسنده و … تنها بخشی از مواردی هستند که در خرید کتاب باید لحاظ شوند.
با این وجود گاهی اوقات آدمی مجبور میشود خلاف جریانات عادی جامعه حرکت کند و برای خودش ملاکهای من درآوردی بتراشد و خرق عادت کند. ریا نباشد، ما هر ماه بخش مختصری از درآمد نجومیمان را به نیت ثواب و باقیات الصالحات صرف خرید کتاب میکنیم. اما در خرید کتاب به هیچ کدام از موارد فوقالذکر وقعی نمینهیم و خیلی شیک و مجلسی به کتابفروشی و رسیدن به قفسه کتابهای مورد علاقه، تنها به قیمت پشت جلد کتابها توجه میکنیم و خلاص. چرا که به عقیده بنده کتاب با روزنامه و سمبوسه تفاوت ماهوی دارد و نیازی نیست همان موقع که چاپ شدیم آن را داغ داغ بخوانیم!
علت هم دارد . فی المثل الان کتابی که 250 هزار تومان برابر پنج دبه ماست کم چرب قیمت دارد دو سال دیگر یک کتاب با قیمت مناسب برای خرید است! چرا که دو سال دیگر قیمت همین کتاب میشود برابر با یک دبه ماست نیم چرب! تازه در این رویکرد جریمههای میلیاردی شرکتهای لبنیاتی لحاظ شدهاند وگرنه خودتان در جریان هستید قیمت لبنیات تابع هیچ قانون و مقرراتی نیست و اگر دست صاحبان شرکتهای لبنیاتی باشد این کتاب علیالاصول باید یکی دو ماه بعد قابل خریداری باشد ولی چه کنیم که تعزیرات دست و بال دوستان را بسته است!
سالوبیل که خودمان هم نمیدانیم خدابیامرز چه کاره بود معتقد است «بزرگترین فن زندگی استفاده از فرصتهای بینظیری است که بر ما میگذرد» به هر حال زکات علم نشر آن است و ما هم امروز خواستیم تجربه و تخصصمان را در مورد کتاب و شیوههای راهبردی خرید کتاب را مفت کالذی در اختیار شما قرار دهیم. باور بفرمائید هفته قبل در شهر کتاب ولایتمان که هنوز تبدیل به کبابی و فروشگاه لوازم آرایشی نشده، یک جلد کتاب 528 صفحهای با جلد گالینگور چاپ سال 95 را به قیمت 60 هزار تومان (یک ملاقه بیشتر از یک دبه ماست کم چرب پروبیوتیک با شیر گاوی تازه) خریدیم که اگر نویسنده الان بخواهد این کتاب را چاپ کند، قیمت پشت جلد را باید بالای چهارصد پانصد هزار تومان (10 دبه ماست) درج کند.
به هر حال تا داستان خرید کتاب و سرانه مطالعه بیشتر از این ماستمالی نشده است، مطلب را درز بگیرم و دوستانه به شما توصیه کنم هر از گاهی اون گوشی کوفتی را کنار بگذارید و در سال به اندازه چهار تا دبه ماست کتاب بخوانید! باور کنید جای دوری نمیرود…