لزوم توجه به ایمنسازی و حفاظگذاری کانال آبرسانی در قزوین
- شناسه خبر: 14501
- تاریخ و زمان ارسال: 23 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، جلسه کمیسیون خدمات شهری و شورایاری شورای اسلامی شهر قزوین به ریاست حسین صلحجو و با حضور اعضا، کاظمی معاون خدمات شهری، موسیخانی مدیر عامل سازمان خدمات ایمنی و آتشنشانی، جانی مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک، صالحی مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز و کارشناسان مربوطه و با هدف بررسی اقدامات مدیریت شهری در ایمنسازی کانالهای آبرسانی و بررسی هدررفت آب در آبیاری فضای سبز در تالار مردم این نهاد برگزار شد.
براساس این گزارش، موسیخانی مدیر عامل سازمان آتشنشانی شهرداری قزوین در ابتدای این جلسه به تشریح اقدامات این سازمان با توجه به شروع فصل گرما اشاره نمود و گفت: آتشسوزی در علفزارها و باغات یکی از مهمترین اتفاقاتی است که با فصل گرما احتمال بروز آن افزایش مییابد که در سال گذشته ۷۰۵ مورد حریق در علفزارها و مراتع اتفاق افتاد.
وی به موضوع غرقشدگی در کانالهای آبرسانی و استخرهای کشاورزی به عنوان یکی از عوامل خطر در حوزه آتشنشانی اشاره نمود و گفت: ما استان ساحلی نیستیم ولی سالانه ۲۵ تا ۳۰ نفر غرق شده در استان داریم که باید برای پیشگیری از حوادث غرقشدگی برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: عمده غرقشدگیها در فصل تابستان اتقاق میافتد و در کانال آبرسانی مادر که حدود ۱۲۰۰ کیلومتر کانال آب در استان داریم بیشترین غرقشدگی را داریم.
موسیخانی به پیشنهادات و اقدامات موثر جهت کاهش تعداد غرقشدگی اشاره نمود و گفت: حفاظگذاری، فنسکشی و ایجاد محدودیت در اطراف کانالها به منظور ممانعت از دسترسی و نزدیک شدن به محدوده خطرناک کانال در حوزه شهری، نصب تابلوهای هشداردهنده و ممنوعیت شنا، برگزاری مانورها و برنامههای آموزشی، گشتزنی متولیان نظارت بر شبکه و کانال آبرسانی در فصول گرم سال در مسیر کانال، نصب بنر و استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی، فرهنگسازی در میان نوجوانان از جمله اقدامات و پیشنهادات میباشد.
وی همچنین خواستار نصب حفاظ و ایمنسازی مسیر کانال در غرب بلوار امام علی (ع) شد و گفت: این مسیر پر تردد است و متاسفانه ایمنسازی نشده است لذا اگر جزو مناطق شهری قزوین است باید ایمنسازی شود.
در ادامه جانی رئیس سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری قزوین نیز به بیان اقدامات این سازمان در راستای حفاظگذاری و علائم و آشکارسازیها در کانالهای آبرسانی پرداخت.
وی تاکید کرد: هزینه نصب گاردیل برای مدیریت شهری هزینهبر است و برای نصب آن باید آب منطقهای پای کار باشد.
در ادامه این جلسه کارشناسان معاونت خدمات شهری به ارائه آمارهای کانالهای سطح مناطق شهری و وضعیت ایمنسازی و حفاظ کانالها پرداختند.
همچنین گفتنی است؛ در این جلسه صالحی، مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قزوین نیز با اشاره به اینکه شهرداری دومین شبکه گسترده آب را دارد گفت: خرابی، نشتی و ترکیدگی جزو جداییناپذیر شبکه آب است و مهمترین مشکل ما در رفیوژهای میانی که چمن کاشته شده است میباشد.
وی به دلایل هدررفت آب در شبکه آبرسانی در فضای سبز اشاره نمود و گفت: سرقت و وضعیت شرقی غربی بودن رفیوژهای میانی و وزش بادهای شمالی و جنوبی از جمله مهمترین دلایل هدر رفت آب در سیستم آبیاری فضای سبز میباشد.
وی با بیان اینکه با توجه به پیامهای ۱۳۷ میزان پیامهای مردمی در این حوزه به یک سوم کاهش یافته است گفت: شبکه آب گستردگی بالایی دارد و پرت و هدررفت آب اجتنابناپذیر است و تلاشمان این بوده که به حداقل برسد.
در این جلسه اعضای کمیسیون ضمن بررسی وضعیت غرقشدگی در کانال آبرسانی و اقدامات سازمان آتشنشانی در این حوزه خواستار نصب حفاظ و ایمنسازی کانالهای آبرسانی در محدوده شهری شدند.
همچنین اعضای کمیسیون بر لزوم توجه به رنگآمیزی سرعتگیرهای سطح شهر و توجه به استانداردهای این حوزه و کاهش هدررفت آب در سیستم آبرسانی فضای سبز تاکید نمودند.