لزوم تدوین برنامه جامع فرهنگی در مدیریت شهری قزوین
- شناسه خبر: 3700
- تاریخ و زمان ارسال: 10 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
چهل و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر قزوین در سال جاری به ریاست علی فرمانی و با حضور اعضا، صباغی شهردار قزوین و جمعی از مدیران شهرداری قزوین و با هدف بررسی وضعیت عملکرد سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین برگزار شد.
در این جلسه اعضای شورا در سخنانی خواستار توجه به تخصیص صد درصدی بودجه فعالیتهای فرهنگی در مدیریت شهری قزوین شدند و بر لزوم تدوین برنامه جامع فرهنگی تاکید نمودند. مشروح این جلسه شورا در ادامه از نگاهتان میگذرد
ـ لزوم اهتمام جدی شهرداری در اجرای سیاستهای فرهنگی شورا
علی فرمانی رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در جلسه علنی شورا که با حضور شهردار قزوین و به منظور بررسی عملکرد سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: تعامل و همکاری میان مدیریت شهری و اعضای شورا و ایجاد شرایط برای گفتمانسازی منشا خیر و برکات برای شهر و شهروندان خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه شورای ششم داعیه فرهنگی و مردمی را دارد و با نگاه فرهنگی قدم به این عرصه نهاد افزود: انتظار میرود تا سیاستهای فرهنگی شورای ششم با نگاه ویژهای توسط شهرداری قزوین اجرایی شود و به لحاظ زیربنایی در حوزه فرهنگی قدمهای موثری برداشته شود.
فرمانی در ادامه از عدم تخصیص صددرصدی بودجه فرهنگی در شهرداری قزوین انتقاد نمود و گفت: عدم تخصیص بودجه در نتیجه عدم توجه به اولویتها و سیاستهای شورای شهر است چرا که این شوراست که اولویتها را مشخص میکند و باید براساس آن اقدام شود.
وی تاکید کرد: اعضای شورا بر این مباحث دقت نظر دارند و خروجی فعالیتهای فرهنگی بایستی در راستای سیاستهای شورای اسلامی شهر قزوین باشد.
فرمانی در بخش دیگری از سخنانش اتحاد میان مدیران استانی و شهری را زمینهساز پیشرفت و آبادانی برای شهر دانست و به خبرهای خوش نتایج سفر وزیر میراث فرهنگی به قزوین اشاره کرد و گفت: خبرهای خوشی از نتایج سفر وزیر میراث فرهنگی به قزوین در بافت فرسوده و تاریخی به دستمان رسیده که متعاقبا اعلام خواهد شد.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از این جلسه که به بررسی لایحه مساعدت عمرانی به مساجد شهر قزوین اختصاص داشت گفت: بایستی اعتبار 50 میلیارد ریالی در این لایحه به صورت عادلانه میان مساجدی که مشکل عمرانی دارند توزیع شود که در این راستا بایستی درخواستهای ارایه شده از سوی مساجد کارشناسی شود.
وی همچنین خواستار حضور مستمر و با برنامهریزی اعضای شورا به صورت هفتگی در مساجد شهر قزوین شد و افزود: همیشه شهروندان گلایهمند دوری مسئولین از مردم هستند؛ لذا حضور اعضای شورا در مساجد و در جریان قرار گرفتن مشکلات آنان و همچنین مساجد شهر میتوانند اثرات مثبتی داشته باشند.
* لزوم تدوین برنامه جامع فرهنگی و تدوین سیاستهای کلان فرهنگی در مدیریت شهری
محسن حقشناس، نایبرئیس شورای اسلامی شهر قزوین نیز اظهار کرد: شهردار قزوین در حوزههای مختلف فرهنگی همانند دفاع مقدس، مسجدسازی، خیری، مدیریت جلسات فرهنگی و… یک نماد است و شخصیت ویژه و ممتازی دارد و با این ویژگیها انتظارات شورای ششم که رویکردش فرهنگی است از ایشان متفاوت است.
وی افزود: بایستی اقدامات فرهنگی شهرداری در سال اول این دوره از شورا کاملا نمایان میشد اما متاسفانه دراین حوزه اقدام ویژه و خاص فرهنگی ندیدیم یا اینکه به دلیل ضعف برون داد فرهنگی، خیلی با خواست شورای ششم متفاوت بود.
به گفته وی، هماهنگی و تعادل فرهنگی در حوزه شهرداری وجود ندارد و از این نظر عملکرد حوزه مدیریت شهری به شدت نامتوازن است و به درستی این تعادل با توجه به اهداف و بایستههای فرهنگی در سازمانهای شهرداری دیده نمیشود.
وی تاکید کرد: به اعتقاد بنده شورای ششم قبل از هر اقدامی نیاز به باز تعریف، تنظیم و تصویب برنامه جامع فرهنگی و سیاست کلی فرهنگی دارد، چرا که ماموریتهای ریز فرهنگی شامل جنگها، جشنها، مسابقات فرهنگی و… را هر فردی که در رأس سازمان فرهنگی و ورزشی قرار گرفته باشد براساس منابع در اختیار انجام خواهد دارد.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین تصریح کرد: بر این اساس سیاستگذاری کلان فرهنگی باید در شورا صورت گیرد و با محوریت برنامه اقدامات صورت گیرد. باید مدیریت شهری تمام دغدغهمندان حوزه فرهنگی و فعالان موثر و بیادعای این حوزه را از خود بداند و آنان نیز شهرداری را همراه خود ببینند و جریانسازی فرهنگی در حلقههای میانی به ثمر بنشیند.
حقشناس همچنین در این جلسه خواستار ارایه گزارش تخصیص بودجه سازمانها به نسبت بودجه مصوب در حوزه عمرانی و جاری شد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از جلسه که به بررسی لایحه مساعدت عمرانی شهرداری قزوین به مساجد شهر قزوین اختصاص داشت با بیان اینکه مساجد بالاترین پایگاه فرهنگی هستند گفت: یکی از اقدامات خوبی که از دوره شورای چهارم تاکنون انجام میشود بودجه عمرانی کمک به مساجد است که ضرورت دارد تا با بررسی درخواستهای مساجد نسبت به اعطای اعتبار اقدام نمود.
حقشناس با تاکید بر اینکه مساجد را باید مردم بسازند تاکید کرد: شهرداری نباید در این قضیه از مردم جلوتر حرکت نماید، لذا در محلاتی که مسجد ندارد می توانیم تا سقف 250 میلیون تومان برای احداث مسجد مساعدت نماییم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین همچنین ضمن موافقت با حضور اعضای شورا در مساجد گفت: میتوانیم به صورت هفتگی در مساجد محلات حضور یابیم و ضمن در جریان قرار گرفتن مشکلات شهروندان در محلات مساعدتهای مالی به مساجد را هم داشته باشیم.
* ضرورت تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی فرهنگی
قاسم اللهیاری، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه یکی از تعهدات شهرداری در بودجه 1401 این نهاد تخصیص 100 درصدی بودجه سازمان فرهنگی و ورزشی بوده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه رویکرد اصلی شورای ششم شهر قزوین فرهنگی است، اما شاهد عدم تحقق بودجههای حوزه فرهنگی و هنری در شهرداری هستیم و باید شهرداری قزوین در این حوزه اهتمام جدی داشته باشد.
وی با اعلام اینکه انتظارات شورای اسلامی شهر و مردم از شهرداری در حوزه فرهنگی برآورده نشده و فاصله زیادی با تحقق اهداف فرهنگی تعریفشده داریم، افزود: با توجه به اینکه در ماه هشتم سال قرار داریم، باید حداقل 50 تا 60 درصد از بودجه سازمان فرهنگی و ورزشی محقق میشد، اما میزان تحقق بودجه این سازمان خیلیکمتر از این عدد است.
اللهیاری با تاکید بر لزوم حفظ احترام متقابل بین شورا و شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: شورای شهر همراه با مدیریت شهری قزوین یک میلیارد تومان برای اجرای برنامههای اربعین مساعدت نمود که این میزان مساعدت مالی ما در اربعین امسال نسبت به اربعین سال قبل 5 برابر شد بر این اساس بازخورد خوبی هم در سطح شهر داشت.
وی ادامه داد: به همین ترتیب از شهرداری قزوین هم انتظار داریم که به سیاستهایی که شورا تعیین میکند، احترام بگذارد و در جهت تحقق این سیاستها به ویژه در حوزه فرهنگ تلاش کند. بنابراین ارتباطات و تعاملات بین شهرداری و شورای شهر باید دوطرفه باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین همچنین خواستار اجرایی شدن مصوبات کمیسیون فرهنگی توسط شهرداری قزوین شد و گفت: مصوبات کمیسیون فرهنگی باید قابل اجرا باشد؛ لذا تعهدات و مساعدتهای مالی که در این کمیسیون به تصویب می رسد باید اجرایی شود.
وی با ابراز ناراحتی از وضعیت پیش آمده و عدم تحقق سیاستهای شورا در حوزه فرهنگی گفت: بایستی هر چه سریعتر و در فصای تعاملی به سمت اجرای برنامهها و سیاستهای فرهنگی شورا و تخصیص اعتبارات پیشبینی شده پیش رفت.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از سخنانش خواستار توجه مدیریت شهری به برگزاری و اجرای برنامههای فاخر و اثرگذار در حوزه فرهنگی شد و گفت: مدیریت شهری باید به دنبال اجرای برنامههای فاخر و تاثیرگذار باشد تا همه ارگانها پای کار بیایند و یادگاری از این دوره شورا باقی بماند.
اللهیاری همچنین در بخش دیگری از این جلسه که به بررسی لایحه مساعدت مالی به مساجد شهر قزوین اختصاص داشت گفت: با موافقت اعضای کمیسیون مقرر شد، مبلغ 250 میلیون تومان برای احداث مسجد در محلههایی که فاقد مسجد هستند و تا سقف 60 میلیون تومان برای مساجدی که مشکل عمرانی دارند، اختصاص یابد.
به گفته وی، میبایست برای احداث مسجد در محلاتی که مسجد ندارند، حمایت ویژه صورت گیرد تا بتوانیم برای اقامه نماز در این گونه محلات گامهای خوبی برداریم.
اللهیاری همچنین در بخش دیگری از سخنانش در این جلسه گفت: به منظور شناسایی سریع مشکلات در محلات قزوین و رسیدگی به مشکلات مساجد پیشنهاد میشود میز خدمت به صورت هفتگی در مساجد استقرار شود.
* کمیته گردشگری در شهرداری قزوین راهاندازی شود
مهریالسادات تقوی، رئیس کمیسیون شهرسازی املاک و حقوقی شورای اسلامی شهر قزوین نیز با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای بینظیر گردشگری در شهر قزوین ضرورت دارد تا کمیته گردشگری در شهرداری قزوین راهاندازی شود.
وی افزود: به نظر میرسد پیگیری حوزه گردشگری در شهرداری قزوین مسئول مستقیم ندارد و ایجاد یک کمیته میتواند در قوت بخشیدن جایگاه قزوین در حوزه گردشگری و استفاده از این صنعت در درآمدهای پایدار برای شهرداری موثر واقع شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد نامگذاری یک میدان به نام “پلیس” را مطرح نمود و گفت: لازم است تا از طریق شورای نامگذاری یک میدان در شهر قزوین به نام “پلیس” نامگذاری شود و المان مربوطه آن نیز نصب گردد.
تقوی همچنین در خصوص مساعدت عمرانی مساجد نیز خواستار کمک اقلام به مساجد شد و گفت: بایستی دراین راستا مساجد فعال شناسایی شوند و به جای اعطای اعتبار اقلام مورد نیاز آنها به مسجد ارایه شود.
* ساماندهی برنامه ورزش صبحگاهی در بوستانهای شهر
فرجاله فصیحی رامندی، عضو شورای اسلامی شهر قزوین در جلسه علنی شورا اظهار کرد: برخی از مساجد شهر قزوین نیازمند مساعدت مالی برای مشکلات عمرانی هستند، لذا بایستی به هر نحو ممکن در کمک به مساجد اقدام کرده و با بررسی درخواستها و اولویتبندی، توزیع اعتبار صورت گیرد.
وی تاکید کرد: مساعدت مالی به مساجد شهر قزوین باید در اسرع وقت انجام شود.
فصیحیرامندی همچنین با اعلام موافقت خود برای حضور اعضای شورا در مساجد شهر قزوین گفت: حضور هفتگی اعضای شورا به منظور حل مشکلات شهروندان در محلات شهر میتواند منشا خیر و برکات باشد؛ به دلیل محدودیت منابع مالی باید از وعده دادن به شهروندان اجتناب کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به آمار و اطلاعات میزان تحقق بودجه شهرداری قزوین در پنج ماهه ابتدای امسال اشاره نمود و گفت: از بودجه 2200 میلیارد تومانی امسال شهرداری قزوین مبلغ 550 میلیارد تومان از درآمدها محقق شده است که حدود 25 درصد کل بودجه میباشد.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین ادامه داد: از مبلغ 660 میلیارد تومان هزینه جاری در سال 1401 تا پایان مردادماه 42 درصد این رقم هزینه شده است.
فصیحیرامندی تصریح کرد: همچنین از اعتبارات عمرانی نیز در مدت مذکور 140 میلیارد تومان و 14 درصد اعتبار هزینه شده است.
وی با بیان اینکه شورا و شهرداری قزوین بایستی در هزینهها مدیریت نمایند گفت: به دلیل محدودیت در منابع اعتباری باید مدیریت هزینه داشته باشیم و در وعده دادن به شهروندان احتیاط نمود.
فصیحیرامندی همچنین درخصوص تصمیمات سختگیرانه شورا پیرامون برخی لوایح املاکی و توافقات نیز خاطرنشان کرد: در برخی پروندههای توافقات سختگیریهایی از سوی شورا صورت گرفت که باعث از دست رفتن منابع درآمدی شهرداری شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار ساماندهی برنامه ورزش صبحگاهی در بوستانهای شهر شد و گفت: در شهر دارالمومنین نباید شاهد برخی رفتارهای نادرست و خارج از عرف و موازین شرعی در ورزشهای صبحگاهی باشیم لذا ضرورت دارد تا ورزشهای صبحگاهی در بوستانها به طرز صحیحی مدیریت شود.
* لزوم توجه به مسجدمحوری در برنامههای شهرداری قزوین
حسین صلحجو، رئیس کمیسیون خدمات شهری و شورایاری شورای اسلامی شهر قزوین در جلسه کمیسیون فرهنگی شورا که با دستور کار بررسی لایحه مساعدت مالی به مساجد شهر قزوین برگزار شد، اظهار کرد: مساجد، سنگر بزرگ اجتماعات رزمندگان جبهه نرم اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اعتقادی و اسلام در برابر ملحدین و کفار و استکبار جهانی است.
وی با بیان اینکه مساجد سنگر هستند، افزود: باید برای حفظ مساجد تمام سعی و تلاش خود را انجام دهیم، اگر میبینیم دشمنان اسلام مساجد را نشانه رفتهاند برای این است که رشد و بالندگی جوانان و مقاومت و ایستادگی آنان را از مسجد رصد کردهاند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و شورایاری شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: مساجد محل مطالبات مردمی بوده که در آن مکان مسئولین حضور یافته و پاسخگوی نیازها و سوالات مردمی هستند.
وی بر لزوم توجه به مسجدمحوری در برنامههای شهرداری قزوین تاکید نمود و گفت: با توجه به کارکردهای مختلف مسجد در فرهنگ اسلامی، به نظر میرسد مسجد، محیط ارتباطی مناسب برای آموزش و فرهنگسازی در زمینه توسعه پایدار دین محور و تربیت شهروندانی است که توانمندی تحقق بخشیدن به این توسعه را دارند.
به گفته صلحجو، مسجد از مهمترین رویکردهای توسعه، توجه به سرمایههای اجتماعی و تقویت شاخصهای کمی و کیفی و به کارگیری آن در توسعه کشور است.
وی تصریح کرد: بایستی مساجد نسبت به جذب جوانان فعال باشند چراکه طبق نظر کارشناسان جوانانی که در مساجد فعال هستند کمتر دچار آسیبهای اجتماعی خواهند شد و در ناهنجاریهای اجتماعی کمتری ظاهر خواهند شد.
صلحجو همچنین با بیان اینکه مسجد خانه خداست، گفت: شهرداری نیز باید برای عمران و آبادانی مساجد قدمهای مثبتی بردارد چرا که در این راستا مسئولیت و وظایفی دارد.
* صددرصد بودجه فعالیتهای فرهنگی شهرداری تخصیص یابد
فاطمه اشدری، رئیس کمیسیون بانوان و امورخانواده شورای اسلامی شهر قزوین، با بیان این مطلب اظهار کرد: در زمان تصویب بودجه سازمان فرهنگی شهرداری قزوین در سال گذشته اعضای شورا تاکید داشتند که بودجه فعالیتهای فرهنگی باید تخصیص صد درصدی داشته باشد اما متاسفانه این امر محقق نشد.
وی افزود: در حال حاضر از بودجه 32 میلیارد تومانی سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین حدود 28 درصد محقق شده است که نشان میدهد بودجه این سازمان دستخوش ناملایمات کاهش درآمدهای شهرداری قرار گرفته است.
اشدری همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شهرداری باید به موضوع گردشگری توجه ویژهای داشته باشد خاطرنشان کرد: از سالهای اخیر پروژههای نیمه تمامی در حوزه زیرساختهای گردشگری در شهر قزوین باقی مانده که به دلایلی ابتر ماندهاند و ضرورت دارد تا در سازمان فرهنگی ورزشی مدیریت گردشگری را فعال نماییم تا مطالبات مردمی در این حوزه پیگیری شود.
وی تصریح کرد: همواره شهرداری قزوین در مسایل فرهنگی جلودار بوده است و در حوزه ایجاد زیرساختهای خاص گردشگری وهمراهی با مجموعه های گردشگری نیز میتواند در این حوزه نیز نقشآفرینی نماید.
رئیس کمسیون بانوان و امور خانواده شورای اسلامی شهر قزوین، همچنین خواستار توجه شهرداری به اصلاح بودجه در خصوص پروژههای احداث باغستان خانواده در محل باغستان قرادآباد و ایجاد پاتوق دخترانه در سرای سعدالسلطنه شد.
اشدری ضمن اشاره به طرحهای خوب تدوین شده در سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: لازم است تا در نشستی با سازمان خدمات طراحی از طرحهای تدوین شده در این سازمان مطلع شویم و برای برنامهریزی سیاستهای کلان در بودجه سال 1402 از این طرحها استفاده نماییم.
وی در بخش دیگری از جلسه که به بررسی لایحه مساعدت عمرانی به مساجد شهر قزوین اختصاص داشت گفت: ارزیابی و بررسی درخواست مساجد مبنی بر مساعدت مالی برای مشکلات عمرانی باید توسط کارشناسان مربوطه در سازمان فرهنگی صورت گیرد و براساس اولویت مساعدت ها انجام شود
اشدری خاطرنشان کرد: همچنین شهرداری قزوین میتواند برای تامین اعتبارات لازم قطعه زمینی را دراختیار سازمان فرهنگی قرار دهد تا با فروش آن نسبت به پرداخت مساعدتهای مالی که شورا مصوب می نماید اقدامات لازم را داشته باشد.
* تخصیص 100 درصدی بودجه فرهنگی در شهرداری قزوین
مهدی صباغی، شهردار قزوین در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قزوین در سخنانی با بیان این مطلب اظهار کرد: علیرغم همه مشکلات اقتصادی و تنگناهای مالی در شهرداری قزوین، بودجههای فرهنگی به طور کامل و 100 درصدی تخصیص مییابد.
وی با بیان اینکه اولویت در شهرداری قزوین پرداخت حقوق پرسنل و اجرای پروژههای نیمه تمام عمرانی است گفت: یکی از اولویتهایی که شورای شهر برای ما تعیین کرده، این بوده که حقوق پرسنل شهرداری به موقع پرداخته شود که در این حوزه موفق بودیم. ضمن اینکه بیشترین حقوق را در شهرداری به پرسنل پرداخت میکنیم.
صباغی با بیان اینکه برخی مشکلات در حوزه فرهنگی شهرداری را قبول داریم، تصریح کرد: به همین خاطر از این به بعد تخصیص 100 درصدی بودجه حوزه فرهنگی شهرداری را اعمال میکنیم. ضمن اینکه آسیبپذیری در حوزه فرهنگی شهرداری داریم
وی همچنین از تکمیل برخی پروژههای نیمهتمام تا پایان امسال خبر داد وگفت: همت و عزم مدیریت شهری برآن است تا برخی پروژههای نیمه تمام عمرانی که بخشی از آنها فرهنگی هستند را تا پایان سال به تمام برسانیم.
صباغی همچنین بر ضروت تعامل و وحدت مدیریت شهری و اعضای شورا تاکید نمود و گفت: در سایه وحدت و همدلی بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.