لزوم ایجاد فضاهای چند منظوره در بوستان بانوان
- شناسه خبر: 4234
- تاریخ و زمان ارسال: 18 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
فضای مادر وکودک در بوستانهای شهر ایجاد شود
گزارش خبری پروین شهسواری
امروزه بر حق استفاده زنان از فضاهای شهری و توجه به نیازهای خاص آنها بسیار تاکید میشود؛ لذا این اهمیت حس میشود که با ایجاد فضاهایی همچون پارکهای موضوعی بانوان، زمینهسازی افزایش تعاملات اجتماعی زنان در جامعه صورت میگیرد بر این اساس پارکهای بانوان میتواند به عنوان محلی امن، دنج و راحت برای گذران اوقات فراغت یا ورزش کردن بانوان مفید باشد. البته در این میان و در بررسیهای کلی از بوستانهای بانوان مشاهده شده است که اکثر این طرحها فاقد برنامه راهبردی مختص پارک بانوان میباشد. به طوری که صرفا با محصور نمودن برخی از باغها و پارکهای قدیمی، نام پارک بانوان بر آنها نهادهاند و حتی تلاشی برای استانداردسازی آنها به صورت پارک متعارف به عمل نیامده است.
در شهر قزوین نیز اولین بوستان بانوان به نام «نرگس» در منطقه خیابان فردوسی قزوین احداث شد که شاید نسبت به دومین بوستان بانوان که در شهرک مینودر قرار دارد اقبال بیشتری از سوی بانوان این شهر به خود داشت اما هنوز کمبودهای زیادی دارد.
توجه به ایجاد فضاهای چندمنظوره مختص بانوان و نیازهای آنان و ایجاد فضاهایی برای کودکان از جمله مواردی است که شاید بتوان گفت در بوستانهای بانوان شهر قزوین مورد نیاز است و باید مدنظر قرار گیرد.
در حال حاضر سومین بوستان بانوان که به نام بوستان «مادر وکودک» نامگذاری شده است در منطقه مصلی قزوین و در حاشیه بلوار جمهوری اسلامی در حال ساخت است. اعضای شورای اسلامی شهر قزوین به ویژه کمیسیون بانوان و امور خانواده شورا طی جلسات اخیر خود بارها بر موضوع توجه به نیازهای مادران و کودکان در این بوستان و تغییرات طراحی آن متناسب با فضای خاص بانوان و کودکان تاکید داشتهاند.
بر این اساس جلسه اخیر کمیسیون بانوان شورای شهرقزوین به ریاست فاطمه اشدری و با حضور تقوی نایب رئیس این کمیسیون و باحضور جمعی از مدیران و کارشناسان و فعالین فرهنگی برگزار شد که در آن بر لزوم تغییر کاربری فضاها متناسب با نیازهای مادران و کودکان تاکید شد.
ـ پیشرفت 80 درصدی بوستان مادر و کودک
در ابتدای این جلسه، حافظی مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین به بیان توضیحاتی پیرامون اقدامات صورت گرفته در بوستان مادر و کودک اشاره داشت و گفت: مساحت این بوستان 4 هکتار است که ابنیه طراحی شده موجود در آن سه درصد کل مساحت را پوشش میدهد.
وی افزود: اجرای سازه در این پروژه به دلیل سستی خاک نیازمند مقاومسازی و سایر سازهها بود لذا به این دلایل فضاهای سرپوشیده از حد استاندارد کمتر است.
حافظی همچنین میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه را 80 درصد اعلام نمود.
مدیر عامل سازمان خدمات طراحی در ادامه به امکانپذیری تحقق اجرای فضاهای پیشنهادی در بوستان بانوان اشاره نمود و گفت: فضای باز کودکان، کلاس آموزشی موجود در ساختمان اداری، فضای نمایشگاهی آمفی تئاتر رو باز فضای باز نشیمن از جمله فضاهایی است که در این بوستان طراحی شده است.
در ادامه جلسه هر کدام از حاضرین به بیان نقطه نظرات خود پیرامون تغییر کاربری فضاهای طراحی شده در این بوستان اشاره نمودند.
گفتنیاست؛ بهرهبرداری مشخص و مدیریت شده در خصوص ابنیههای طراحی شده در این بوستان، ایجاد فضاهای چند منظوره، دسترسی آسان و ایمن بانوان و کودکان به بوستان و استفاده 12 ماهه از بوستانهای بانوان، از جمله موضوعات مهمی بود که در این جلسه به آنها اشاره شد.
بر پایه این گزارش، مقرر شد تا در راستای نیل به اهداف مدنظر و پاسخگویی به مطالبات اعضای شورا پیرامون ایجاد فضاهای مورد نیاز در بوستان مادر و کودک یک تیم مشاوره تخصصی تشکیل شود و درخواستها و نیازهای مطرح شده پس از طراحی اجرایی شود.
همچنین در این جلسه اعضای کمیسیون بانوان خواستار پایلوت شدن اجرای تمامی طرحهای تخصصی مادر و کودک در بوستان بانوان نرگس شدند و بر لزوم توجه به طراحی فضاهای مختص مادران و کودکان در تمامی بوستانهای شهر قزوین تاکید نمودند.